Mam problem z zakupioną kartą graficzną, jest to GTX 1050TI, w menedzer urządzeń nie widzi tej karty, pobrałem sterowniki ze strony Nvidia, ale jak próbuje zainstalować, to wyskakuje komunikat “Ten sterownik graficzny Nvidia nie jest zgodny z tą wersją systemu windows” Posiadam Windows 7 Profesional 64bit
- Karta nowa/używana?
- sterownik najnowszy/ starszy (jak nowy weź starszy)
- w płycie działała jakaś inna karta na tym slocie? Jaka (pobór mocy)
Karta używana, mógłbyś podać starsze sterowniki, bo nie mogę znaleźć, nie mam innej karty i nie mam jak sprawdzić, czy działa, wentylator od karty normalnie działa
Wyłączyłem karte zintegrowaną, podpiąłem monitor do karty i odpalił, teraz instaluje sterowniki
Zewnętrzna nie ruszy jeżeli podpinasz do integry
Swoją droga mam nadzieję, ze dużo nie dałeś.1050 to taki kiepski model już
ps. jakby coś ze sterownikami, to tu amsz inne wersje https://www.nvidia.pl/drivers/beta
komputer składany za 900zł, w tym 300zł za 1050ti, wiec chyba w cos tam pogram, nadal sie instaluje, zaraz ci napisze co i jak
Jak będzie działała to uczciwa cena. Dobrze też to TI widzieć. 900 zł, troszkę po bandzie poszedłeś. Obstawiam, że reszta to i5-2400+8GB Ram, czyli dobrze dobrane. Akurat na tym samym poziomie wszystko.
I5- 3570 i 8GB ramu, budżet mały, to takie podzespoły dobrane, jest problem, bo instalacja zatrzymała się przy Visual C+++ i stoi w miejscu
Poczekaj, za 1 razem Windows musi tych pakietów w diabła dograć:slight_smile: jaky nie dało rady, to ręcznie wgraj i potem stery.
Jak ręcznie wgrać, bo nie umiem, jest jeszcze jeden problem, otóż komp nie widzi żadnych sieci, i nie mogę łączyc sie z internetem, ale to najwyzej potem sie tym zajmiemy o ile bedziesz w stanie pomoc
Wszedłem teraz w menedzer urządzeń, i komp wykrył GTX, ale nadal stoi w miejscu ta instalacja sterownikow
Jestem, czyli tak:
jeżeli masz internet na kablu w domu to podepnij.
Nie zawsze łapie karty bezprzewodowe. Jeżeli nie spisz modele wszystkie (głównie płyta) i zgraj w pracy sterowniki na usb.
Co do sterowników graficznych, możliwe że chce pobrać z sieci i nie może.
Spisz co chce instalować -> Google (jak będzie internet) -> instalujemy ręcznie -> sterowniki karty.
Wyszło na to, że moj komputer nie ma wifi, jaką kartę sieciową kupic? Pójdę do sklepu komputerowego, powiem ze chce karte sieciową byle jaka i normalnie przez wifi bede mogl sie laczyc bez kabla?
Jeśli to komputer stacjonarny, to prawie oczywiste, że nie ma Wi-Fi.
Kabel jest najlepszy, najszybszy, najtańszy i niezawodny, ale jak chcesz Wi-Fi, to albo kupujesz kartę do komputera, albo taką wtykaną do USB.
Dużo zależy od tego, jak daleko (czy blisko) masz do routera.
Ok, to musze kupić kabel Ethernet? i podłączyć kompa z routerem
Tak, na szybko możesz przenieść kompa do routera i się podpiąć na głównym
Internet ogarnięty, ale jeszcze jest problem ze sterownikami, otóż zatrzymuje sie w tym miejscu i dalej nie chce isc
https://iv.pl/images/10499611147024303382.jpg - sorry, ze przez tl, ale na szybko robione
Na ile zatrzymuje? To może trwać pół godziny lub ileś… jeżeli masz wątpliwości to:
zainstaluj ręcznie PRZED graficznymi te MS
kliknalem zeby zainstalował bez nvidia experience i wszystko git zainstalowało, moge tam zostawic, czy musi byc ten experience ? Do czego to służy
Taki ficzer do podkręcania, optymalizowania i aktualizowania sterowników Mam integrę, więc… nie powiem Ci dokładnie ;-|)