Nie mogę zainstalować sterownika do grafiki

Posiadam kartę GeForce GT630 oraz Windows 10 64 bit. Ściągnąłem NVIDIA GeForce Experience, żeby zaktualizować sterowniki karty do najnowszych, jednak podczas próby ich instalacji wyskakuje błąd: “Ten sterownik graficzny Nvidia nie jest zgodny z tą wersją systemu Windows”. Ściągałem ten sterownik z różnych stron (nie tylko z NVidi).
Na stronie NVdi mam tak zaznaczone

Jak ten problem rozwiązać.

Pokaż zdjęcie karty. Może kupiona z allegro z podmienionym biosem? :smiley:

1 polubienie

Kartę mam ładnych kilka lat ale była kupiona jako nowa w sklepie.

Jeszcze lepiej zdjęcie/zrzut z GPU-Z.

A czy Windows sam nie znalazł i zainstalował sterowników z WU?

No to uzupełnię. Chciałem potrenować na Adobe Premiere i wykorzystać CUDA i jak otwieram program to wyskakuje to

i jak daję fix to łączy się z stroną NVdia.

Może jednak nie jest zgodny. Windows 10 to już tylko nazwa jak np. Ubuntu.
Ma wiele wersji (kompilacji) . Może nie masz aktualnej. Albo to co pobierasz jest juz do następnej.
Kto za microsoftem nadąży.

Mam też starego Vegasa i tam pokazuje mi że karta ma CUDA.

System mam aktualny.

Dziwna sprawa. Spróbuj zainstalować w trybie awaryjnym. Tylko ten sterownik oficjalny, a nie jakiś dziwnych stron :wink:

W trybie awaryjnym jest to samo. Sterownik był oficjalny.

Karta jest prawidłowo zamontowana? Może umarła? :thinking:
Przed reinstalacją systemu (tak zakładam, skoro dopiero teraz szukasz sterowników) miałeś z nią jakieś problemy?

Jeżeli ma podłączony do niej monitor, który wyświetla mu pulpit to raczej nie. :wink:
Ja bym na początek całkowicie odinstalował aktualny sterownik i dopiero zainstalował najnowszy. Bo chyba jeszcze taką metoda nie była robiona.

NIKT Z WAS NIE MA RACJI! :stuck_out_tongue:

Tu chodzi o sterownik w wersji GRD. Musisz ściągnąć STANDRAD.
Ściągnij przez ten zaawansowany wybór u NVIDIA:
https://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl#

No i wybierz nie DCH tylko Standardowe.

1 polubienie

Czy standardowy to nie jest właśnie GRD? :thinking:
Może po prostu spróbuje starszy? :thinking:

I tak i nie bo standardowy GRD to DCH czyli wersji bez Panelu Sterowania Nvidia - trzeba ją pobrać osobno ze Sklepu Win10. System rozpoznaje rodzaj sterownika i jeśli masz DCH to nie pozwoli zainstalować standard i na odwrót.

Zakręcone to trochę, ale w takim razie porada @sidkwa o całkowitym usunięciu i normalnej instalacji tez powinna zadziałać :wink:

Nie do końca bo jeśli ma zainstalowany Panel Sterowania Nvidia ze sklepu Win10 to go też trzeba usunąć - osobno.

Dobrze wiedzieć na przyszłość.