Posiadam kartę GeForce GT630 oraz Windows 10 64 bit. Ściągnąłem NVIDIA GeForce Experience, żeby zaktualizować sterowniki karty do najnowszych, jednak podczas próby ich instalacji wyskakuje błąd: “Ten sterownik graficzny Nvidia nie jest zgodny z tą wersją systemu Windows”. Ściągałem ten sterownik z różnych stron (nie tylko z NVidi).
Na stronie NVdi mam tak zaznaczone
Pokaż zdjęcie karty. Może kupiona z allegro z podmienionym biosem?
Kartę mam ładnych kilka lat ale była kupiona jako nowa w sklepie.
Jeszcze lepiej zdjęcie/zrzut z GPU-Z.
A czy Windows sam nie znalazł i zainstalował sterowników z WU?
No to uzupełnię. Chciałem potrenować na Adobe Premiere i wykorzystać CUDA i jak otwieram program to wyskakuje to
i jak daję fix to łączy się z stroną NVdia.Może jednak nie jest zgodny. Windows 10 to już tylko nazwa jak np. Ubuntu.
Ma wiele wersji (kompilacji) . Może nie masz aktualnej. Albo to co pobierasz jest juz do następnej.
Kto za microsoftem nadąży.
Mam też starego Vegasa i tam pokazuje mi że karta ma CUDA.
System mam aktualny.
Dziwna sprawa. Spróbuj zainstalować w trybie awaryjnym. Tylko ten sterownik oficjalny, a nie jakiś dziwnych stron
W trybie awaryjnym jest to samo. Sterownik był oficjalny.
Karta jest prawidłowo zamontowana? Może umarła?
Przed reinstalacją systemu (tak zakładam, skoro dopiero teraz szukasz sterowników) miałeś z nią jakieś problemy?
Jeżeli ma podłączony do niej monitor, który wyświetla mu pulpit to raczej nie.
Ja bym na początek całkowicie odinstalował aktualny sterownik i dopiero zainstalował najnowszy. Bo chyba jeszcze taką metoda nie była robiona.
NIKT Z WAS NIE MA RACJI!
Tu chodzi o sterownik w wersji GRD. Musisz ściągnąć STANDRAD.
Ściągnij przez ten zaawansowany wybór u NVIDIA:
https://www.nvidia.pl/Download/Find.aspx?lang=pl#
No i wybierz nie DCH tylko Standardowe.
I tak i nie bo standardowy GRD to DCH czyli wersji bez Panelu Sterowania Nvidia - trzeba ją pobrać osobno ze Sklepu Win10. System rozpoznaje rodzaj sterownika i jeśli masz DCH to nie pozwoli zainstalować standard i na odwrót.
Zakręcone to trochę, ale w takim razie porada @sidkwa o całkowitym usunięciu i normalnej instalacji tez powinna zadziałać
Nie do końca bo jeśli ma zainstalowany Panel Sterowania Nvidia ze sklepu Win10 to go też trzeba usunąć - osobno.
Dobrze wiedzieć na przyszłość.