Na laptopie Toshiba Satellite L300 - 17M PSLB0E nie mogę zainstalować ani Windowsa 7 ani Visty - instalacja zawiesza się podczas rozpakowywania plików, czasem nawet podczas formatowania dysku. Windows XP instaluje się i działa bezproblemowo. Sprawdzałem pamięć i dysk, wszystko z nimi ok, nawet zamieniałem na inne i to samo się dzieje. Wyczyściłem go też w środku z kurzu. Próbowałem aktualizować BIOS, wyskoczył komunikat, że jest najnowsza wersja.
Siódemkę i Vistę próbowałem instalować zarówno z płyty jak i pendrive’a, różne wersje (32/64bit; starter, home premium, professional) żeby sprawdzić czy cokolwiek pójdzie, na darmo. Z XPka uruchomiłem narzędzie do sprawdzania czy windows 7 pójdzie, po sprawdzeniu przez program okazało się, że nie powinno być problemów oprócz karty sieciowej (pojawiło się zalecenie aby pobrać sterownik ze strony toshiby i tyle).
Jeszcze co do zawieszania: albo zawiesza się i pojawiają się paski na ekranie albo restartuje się.
Temperatury są ok, wentylator działa.
Tu był podobny temat, niestety nierozwiązany:
https://forum.dobreprogramy.pl/komputer-wylacza-sie-przy-instalacji-systemu-331564t.html
Może ktoś będzie miał pomysł?