Witam Posiadam monitor „HP M27Fe” w specyfikacji jest napisane że można ustawić 75 Hz lecz w ustawianiach windowsa 11 oraz we właściwościach karty dla wyświetlacza jest wybór tylko 60Hz.Moj komputer to HP ProDesk 600 G3 DM. Grafika zintegrowana HD Graphics 630.Komputer podłączony jest kablem Displayport->HDMI ponieważ w monitorze mam tylko HDMI a w komputerze DisplayPort oraz VGA na którym było to samo. Obecna rozdzielczość 1920x1080(zalecana) wskazówki jak to rozgryźć?
Można trochę jaśniej? jak w użyciu? czemu miałby być nie w użyciu?
PS. zainstalowane są najnowsze sterowniki za pomocą Intel drive & support assistant i nadal nie mogę ustawić odświeżania 75Hz.Nie możliwe by ta grafika nie obsługiwała tego odświeżania
Rozdzielczość i odświeżanie, to opcje we właściwościach grafiki - wyświetlacz.
Pobrać snappy driver portable i znaleźć sterowniki do „tego komputera”. Ani intel asystent, ani windows 10 nie znalazł mi nowych sterowników. Komp z 1015 roku, a stery najnowsze z 2016 roku. SDI znalazł mi zeszłoroczne i z tego roku - do tego podpisane przez microsoft.
Gdy brakuje jakiejś opcji w sterowniku grafiki, to nie walczy się z monitorem!
Gdy monitor ma głośniki jak u mnie, to snappy znajdzie serowniki audio. U mnie są intelowskie i centrino. Tyle trzeba do monitora.
Powtarzam - rozdzielczość i odświeżanie, to opcje w właściwościach grafiki.
Odnośnie tego co napisał wielkipiec możesz mieć zainstalowane sterowniki ale korzystać z innych. Po prostu wejdź w manager urządzeń i tam sprawdź. Chociaż zwykle te instalatorzy robią to wszystko za Ciebie.
Wszystko jest w porządku. Nie martw się na zapas.
Znalazłem specyfikację do Twojego monitora:
Matryca
Technologia LED > Monitory LED
Rozdzielczość ? 1920x1080 > Monitory 1920x1080
Wielkość plamki ? 0,27mm
Częstotliwość odświeżania ? 60Hz
Rodzaj matrycy IPS
Rodzaj podświetlenia LED
Jasność ? 250cd/m2
Czas reakcji ? 5ms
Gdy podłączam telewizor 32 cale LCD, to mam rozdzielczość telewizora i odświeżanie dużo więcej niż 75 w opcjach grafiki. https://www.ceneo.pl/111263737#tab=spec