Mam problem ze sterownikami do karty graficznej
Mam nowe części płyta ram i procek i nie mogę zainstalować sterowników do karty graficznej przy instalowaniu w momencie ‘instalowanie sterowników graficznych’ wywala jakiś błąd w Windowsie wstawiam 2 zdjęcia
podzespoły
procek AMD ryzen 5 1600
ram g.skill aegis ddr4 gaming memeory 2x8gb
Płyta główna gigabyte b450m ds3h
karta graficzna gtx 960
i świeży system win 10 64bit
Pozwól najpierw systemowi na zainstalowanie wszelkich aktualizacji z Windows Update oraz sterowników grafiki, tam polecanych jako opcjonalne. Sprawdź jak będą działały.
Na ten czas wstrzymaj się na razie z instalowaniem sterowników firmowych ze strony nVidia.
Tym się akurat nie przejmuj. Windows Update potrafi “po namyśle” nagle zainstalować to, co potrzebne. Sprawdź raczej w systemowym Menadżerze Urządzeń czy w pozycji Karty Graficzne jest Twoja GTX960 i czy nie przy niej nie ma jakiegoś znaczka, wykrzyknika lub pytajnika. Jeśli nie, to karta ma właściwe sterowniki. O to Ci głównie chodziło.
To niedobrze! Wobec tego w tymże Menadżerze Urządzeń radzę w menu odinstalować sterowniki tej pozycji wraz z oprogramowaniem, zrestartować komputer i po restarcie przejść z powrotem do Windows Update. System powinien samodzielnie wybrać i zainstalować tę kartę.
Odinstaluj przez programy i funkcje wszystkie składniki sterowników Nvidia i uruchom ponownie komputer. Później użyj zgodnie z instrukcją Display Driver Uninstaller. Następnie zainstaluj te sterowniki: https://www.nvidia.pl/Download/driverResults.aspx/167956/pl Na sterowniku kliknij prawym i wybierz uruchom jako administrator.