Mam wielki problem. Gdy próbuję zagrać w jakąkolwiek grę, nie pokazuję mi się nic, ale podejrzewam, że problemem jest DirectX.
Gdy próbuję zagrać w Assasin’s Creed, są błędy z plikami, takimi jak D3dx9_43.dll, lub D3DCompiler.dll, albo mscvr110.dll itd.
Ale gdy próbuję zainstalować DirectX 9.0, wyskakuje mi błąd typu: “Nie można zaufać plikowi cabinet”, a gdy chcę zainstalować Microsoft Visual C++ 2012, wyskakuję mi błąd 0x800b0001 - Nieznany dostawca zaufanie, lecz gdy instaluję wersję 2010, z którą też mam błąd, wyskakuje tekst, że już to mam.
Wspomnę, że gdy instaluję te pliki .dll i umieszczam w SYSWow64, wyskakuje błąd o niepoprawnym otwarciu gry.
Mam Windows 10.
Ostatnio czyściłem laptop, może to tym spowodowane? Powinienem przywrócić system z okresu przed czyszczeniem?
Z prawego przycisku myszy wybierasz wyodrębnij. Możesz nawet na pulpicie utworzyć nowy folder i do tego folderu masz browse, czyli wybierasz ten nowy folder na pulpicie. No i potem na pulpicie utwierasz folder, znajdujesz DXSETUP.exe i uruchamiasz. To zsynchronicuje wszystkie potrzebne dll w systemie. Po zakończeniu - usuwasz ten folder z pulpicie i usuwasz pobrany directx.
Pewnie będzie brakować jeszcze jakiegoś d3dx9 - jak tak wgrywałem przy jednej grze to dorzucałem 3 pliki (nie wiedziałem wtedy że to trzeba cały DX wgrać zamiast kilku plików).
Niestety link nie działa, ale domyślam się, że mam po prostu znaleźć te pliki i wsadzić do plików gry, niestety w formie zip, to nic nie zmienia, a gdy sam .dll przeniosę, wyświetla błąd o niepoprawnym uruchomieniu gry.
Nawet jeśli chodzi o niektóre aktualizacje, MSoftu trzeba wyłączyć UAC. Windows na swoich też szczeka. Trzeba wyłączyć UAC, poinstalować potrzebne, potem włączyć.
Rozumiem, że masz wyodrębnionego direcrxa w folderze i klikasz w DXSETUP.exe.
Na ten plik exe najedź kursorem i z prawego przycisku myszy wybierz właściwości. W oknie kliknij w zakładkę zgodność. Ta zaznasz uruchamianie w trybie zgodności - ustaw windows 7 - i OK, zastosuj i znowu OK. Potem otwieraj normalnie, a jakby nie, to uruchamiaj jako admin.
Wciąż zgadujemy, ale odpowiedź na pytania jest w podglądzie zdarzeń. Po pierwsze - nikt nie naprawi modyfikacji, czyli orżniętych systemów. Po drugie - błędy instalatorów msi, to świadczy o jakimś uszkodzeniu systemu. Bywa, że to działanie wirusa itp.
Zapoznaj się, przeczytaj i zapodaj tu linki do logów FRST i Addition.