Wątpię. To co pisze 2.5 to czyste informacje o karcie sieciowej, a nie tryb w jakim działa.
Kliknij Wyświetl dodatkowe Właściwości i pokaz co tam masz. Bo ja mam maca i nie pamietam jak jest w windows 10, a win 11 nie mialem przyjemności korzystać z racji sprzętu, który go nie obsługuje w laptopie rodziców.
Chodzi mi o coś takiego jak na tym zrzucie, żeby był wybór i, żebyś mógł ustawić 2500 pełny duplex i czy jak to wymusisz czy działa internet, ale pamiętaj, ze na WAN Xiaomi tez musi pójść 2,5 Gb/s.
Wejdź na stronę Xiaomi wybierz Setting i Network Setting znajdź to co na zrzucie i z auto przestaw na 2500M i powiedz czy lata internet na laptopie z 2,5 Gbps?
Masz ustawione 2.5G Recommendet czyli tryb Auto i pod spodem pisze, ze port WAN działa 1G (1Gb/s) bo nie wykrył portu 2.5Gb/s po stronie, z której ma internet. Dlatego jak wymusisz 2500M i Save to nie będzie internetu na Xiaomi. Może wtedy mnie zrozumiesz o co mi cały czas dzisiaj chodzi.
Mogę prosić by ktoś ocenił czy mam publiczne IP? Bo nie wiem jak sprawdzić. Zaczyna się na 172.168.x.xx.
Jestem teraz podłączone bezpośrednio do Modemu vectry Technicolor.
Wchodzisz na tą stronę
Następnie wchodzisz na router, u ciebie ten od dostawcy i sprawdzasz w Wan jakie masz IP. Jak takie samo co na tej stronie to masz publiczne, jak nie to prywatne od dostawcy.
U mnie jest tak:
Wspomniana strona WWW i zrzut z Xiaomi AX9000 z Status-Internet
Już mam publiczne. Dostałęm email od vetry powitalny i że aktywowali mi wszystkie zamawiane usługi. Napisałęm 2 zgłoszenia wczęśniej. O tryb mostka i publicznym IP i dostałęm to :D. Teraz działa wszystko .
Ale więcej jak 950Mb/s i tak na ich sprzęcie nie wyciągniesz, chyba, ze dają teraz router/modem z portem WAN i LAN 2,5Gb/s, ale na pewno nie za darmo w pakiecie. Routera do 500 zł z WAN i LAN przynajmniej jednym LAN 2.5Gb/s nie znajdziesz, więc dostawy tez tego nie mają.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.