mam problem z captcha. obrazki czasem mi wyskakuja ale i tak pozniej jest komunikat ze problem z polaczeniem badz blad i nie moge otwierac kont na niektorych serwisach. probowalem paru przegladarek, wylaczalem adblocki i pozwalalem na wszystko. main opera.
prosze o przegladniecie i fixliste z instrukcja co i jak z tym plikiem.
Raczej sprawdzał na świeżych instalacjach np. Firefox / Chrome a nie od razu instalował do nich jakieś dziwaczne dodatki.
Era wtyczek skończyła się jak w przeglądarkach ograniczono to do odpalania tylko Flash (Firefox 53+) [teraz na polu bitwy zostały wtyczki do materiałów DRM i ta do PDF od Google] i resztę trzeba było przepisywać na JavaScript lub skrypty po stronie serwera.
tak jak krystian wspominal, na innych przegladarkach, testowalem na czystych instalacjach.
tak jeszcze w gwoli scislosci to obrazki mi sie wczytuja ale po zatwierdzeniu wyskakuje informacja wystapil blad badz problem z polaczeniem. obrazki nie pojawiaja sie sporadycznie doslownie.
W Zaplanowanych zadaniach znajduje się program Kryptex, a nie jest zainstalowany
Zostanie usunięty, między innymi
Wykonaj poniższe polecenia
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\Jan\Downloads fixlist.txt (3,3 KB) „Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
W Operze koniecznie dezaktywuj ich Proxy ala „VPN” jakby się włączało. Pod wyszukiwarki niby Opera dodała opcję, że nie zapewnią „prywatności” ale będzie szło „guglać” bez pętli „kapci” z obrazkami.
To dobrze; Opera lubi robić testy z instalatorem - już dwa razy widziałem jak w user-agent coś doklejała.
Raz nawet spotokało to chyba @Bogdan_G i było to widać na forum programosy, bo ich phpBB publikuje UA. Lub mylę go z „Łowcą Androidów” (też na programosy) - skarżył się że coś mu nie działało.