Co tu mam kliknąć?
Opcja pierwsza czy druga???
I rozumiem że to wszystko co zaznaczyłem na czerwono mam usunąć?
Co tu mam kliknąć?
Opcja pierwsza czy druga???
I rozumiem że to wszystko co zaznaczyłem na czerwono mam usunąć?
Ja miałem tylko ATI Catalyst Install Manager i wziąłem REMOVE EVERYTHING czy coś takiego
Orientuje się ktoś co mam zrobić?
to drugie kliknij, przecież nie masz AMD tylko Intela więc nie wiem po co takie pytanie w deinstalatorze.
i dalej postępuj z instalacją nowych sterowników jak opisałem wyżej.
Właśnie sprawdziłem ceny na Allegro tego zestawu który chce kupić i jest w takiej samej cenie 89zł
A w tym Driver Cleanerze to mam wybrać samo “ATI” czy coś jeszcze? (rys.1)
Nawet jak wybieram samo ATI to dalej się nic nie pojawia więc co ja mam robić? ATI - Clean? (rys.2)
– Dodane 18.01.2009 (N) 21:22 –
mozesz zrobić to w trybie awaryjnym.
kasuj wszystko co od ATI przyciskiem Clean.
A prócz samego Ati kasować też Ati HydraVision, Ati MMC, Ati Remote Wonder, Ati Uninstall Utility, Ati WDM?
Czego w ‘details’ mi się nic nie pojawia jak wybiorę jakąś opcję?
I czy trzeba to robić w awaryjnym? nie można w trybie normalnym?
mozesz w normalnym trybie, to jest obojętne… skasuj to od ati najpierw, powinno wyskoczyć coś po kliknięciu na przycisk Clean. a jak nie ma nic to instaluj od razu sterowniki.
aha no i przed tym oczyść rejestr CCleaner’em
A zaraz to wywalać te stery przez dodaj/usuń programy czy tylko Driver Cleanerem?
I co ja mam tym CCleanerem wyczyścić?
– Dodane 18.01.2009 (N) 23:19 –
prócz samego Ati kasować też Ati HydraVision, Ati MMC, Ati Remote Wonder, Ati Uninstall Utility, Ati WDM?
usuń sterowniki w trybie awaryjnym przez dodaj / usuń programy , pozniej się zresetuje komputer, kolejnie wyczyść tym Driver Cleaner jak pisałem…
po tym włącz CCleaner i wyczyść rejestr, tak jak na screenie który podałeś, są to błędne wpisy które spowalniają pracę windowsa po jakimś dłuższym czasie jak nie będziemy oczyszczać tego.
na koniec nic innego nie pozostaje Ci jak zainstalowanie odpowiednich sterowników pod odpowiedniego Windowsa.
prócz samego Ati kasować też Ati HydraVision, Ati MMC, Ati Remote Wonder, Ati Uninstall Utility, Ati WDM?
– Dodane 18.01.2009 (N) 23:28 –
A mi cały czas wyskakuje to samo:
Nie ważne ile razy kliknę Clean to wyskakuje cały czas to samo… więc co zrobić żeby się to wywaliło i żeby mi nic nie wyskoczyło ?
– Dodane 18.01.2009 (N) 23:41 –
Dobra zainstalowane. Na pulpicie pojawiła mi się ikona jakaś Folding@home która prowadzi do: http://www.stanford.edu/group/pandegrou … adATI.html
Instalować to?
w tym chodziło o to, że to na zielono to usunięte pliki a to na czerwono nie znalezione, czyli dobrze bo ich nie ma, więc wszystko gra. nie masz amd więc nie ma co kasować pozostałych rzeczy od ATi.
sorry że mnie nie było kiedy pisałeś posta ale wyjaśniłem co i jak zrobić i poszedłem grać
nie instaluj tego co ci pokazało na pulpicie bo po co.
Skasowałem wszystko od Ati ale tylko w “ATI WDM” znalazło jakieś pliki i je wywaliłem to źle?
w pozostałych opcjach nie znalazło żadnych plików
to dobrze, że wywaliłeś. ponieważ to coś miało powiązanie ze sterownikami, nie ważne zresztą
już po instalacji nowych? i jak lepiej jakoś?
Byłem dzisiaj w Gralu i rozmawiałem z panami. Niestety oni mi tego nie założą gdyż zepsucie karty graficznej podczas montażu jest równoznaczne z utrata gwarancji
W tym momencie montaż spadł na mnie. Nigdy czegoś takiego nie robiłem, to mój pierwszy raz. Napiszcie mi proszę czy jest to bardzo skomplikowane ?? Czy laik (ja) sobie poradzę ??
Moje doświadczenie z hardware:
podłączanie HDD
podłączanie DVD
Wymiana RAM
Demo(lka)ntaż mojego pierwszego kompa na części pierwsze
Przejrzyj ten temat (cały najlepiej bo bardzo dużo się można dowiedzieć)- http://forum.pclab.pl/t385909.html
Jest tam wszystko opisane, ja właśnie dzięki temu tematowi sobie sam założyłem A w ogóle pierwszy raz wyciągnąłem kartem graf ze slotu więc jestem mega laikiem
Dzięki Na pewno uważnie przestudiuję ten temat
Tak czy siak czeka mnie jeszcze test na dotyk czy rzeczywiście temperatura wynosi 80*C
Jutro się za to wezmę
UPDATE:
Kolego noname321 czy ty kupowałeś te dodatkowe radiatorki na kości pamięci ??
Oczywiście. Ja mam takie: http://www.allegro.pl/item528169577_the … sztuk.html
Dałem je na pamięci, a na sekcję zasilania przykleiłem te z zestawu od Accelero
Ale możesz kupić każde inne np:
http://www.allegro.pl/item528169576_the … sztuk.html