dzięki za odpowiedz, mi naszczęście 1 niegrozi, pytałewm bo kłuciliśmy się oto z kumplami…
A ja dzisiaj oficjalnie rozpocząłem najdłuższe wakacje w moim życiu Aż do października mam luz. Dzisiaj rozwaliłem ustną maturę z angielskiego na 18pkt (poziom rozszerzony).
A co do nauki… tylko w pierwszej klasie miałem zagrożenie (matma - poziom rozszerzony, profil klasy ekonomiczny, matematyczno-angielska). Później już jechałem na lajcie, zaliczałem itd… Obijałem się równo, ale na tyle, że dostawałem 2 lub 3 lub 4. Uważałem na lekcjach, lekcje były ciekawe (co najwazniejsze) więc dużo z nich wynosiłem. Tak naprawdę uczyć się zacząłem przed maturami
Szczerze powiedziawszy, gimnazjum to największa porażka. Po co to komu?! 3 lata w gimnazjum to 3 lata stracone. Jedna wielka ściema. Niczego sie nie nauczyłem w gimnazjum, a mimo wszystko i tak dostałem się do jednego z lepszych liceów w Warszawie.
Powinni przywrócić 8 lat podstawówki i 4 klasy liceum. Po prostu przez 3 lata w liceum często się zdarza, że brakuje czasu na zrobienie całego materiału. Dodatkowy rok by to ułatwił i dałby więcej czasu do przygotowania się do tak ważnego sprawdzianu jakim jest matura.
Dokładnie
Ja jestem w 2 klasie gimnazjum i wiecie co? W 1 klasie uczyłem się dodawać i odejmowac w słupku… Śmiechu warte :x
To współczuję Twojej edukacji i Twojej szkole…
jeżeli chodzi o zagrożenia to trzeba przede wszystkim pokazać nauczycielowi, że zależy nam na tym aby zdać tzn. iść do danego nauczyciela pytać co się nauczyć itd. trzeba pokazać że nam zależy , przynajmniej tak było u mnie w gimnazjum, bo w LO (które właśnie skończyłem) to juz tak łatwo nie było… szczególnie że profil Bio-Chem-Fiz ale to juz inna historia
Dla mnie mataematyka to najgorszy przedmiot … po co się uczyć gemetrii ?? Rzadko komu to się w życiu przydaje ,
a po co wyrażania algebraiczne :o
A po co dodawanie i odejmowanie ??
Po co mnożenie ??
Po co zaokrąglanie ??
Po co ??
…
:x
Widzę że temat się naprawdę rozwinął…
Ojj bardzo rozwiną xdd
A ja nienawidzę chemii. Jest bardzo trudna oraz na nic nieprzydatna ( mam z niej 2 :lol: )
To nie jest wina szkoły tylko programu
Gimnazjum w 75% jest powtórzeniem informacji z Podstawówki. Różni się tylko tym, że dochodzi Fizyka i Chemia, bo teraz już w większości szkół Geografia i Biologia w Podstawówce są osobno, a nie jako Przyroda.
Mam nie zawodny sposób na uczenie się - schowanie kabla zasilającego
No racja tylko jeszcze ten kabel musi schować np. brat
Nie zapomnij, że taki sam kabel zasila drukarkę
U mnie taki kabel zasila zasilacz do drukarki .
No ale jak schowasz kabel zawsze zostaje kablówka i telefon ( ewentualnie PS albo XBOX )
No i samym schowaniem kable się nie nauczysz .
na neo wystarczy odłączeniu modemu…
ale tak w ogóle to żeby się nauczyć to trzeba tego chcieć, inaczej to nie ma większego sensu
Yhyhy Zdałem
!