No przeca napisałem o co mi chodzi :? Zresztą JNJN też :?
Jak pojawi Ci się następny blue screen to należy spisać info jakie Ci się pojawi (pojawi sie pewno ciąg literek i ciąg cyferek) to spisz sobie na kartke i napisz w topiku
Ale czasem jest info w Systemie szukaj minidump(informacja o zrzucie )
Nastąpił ponowny rozruch komputera po operacji wykrywania błędów. Wyniki tej operacji były następujące: 0x0000000a (0x00000004, 0x00000002, 0x00000000, 0x804efb93). Zrzut zapisano w: C:\WINDOWS\MEMORY.DMP.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Wyskakuje niebieske okno z Rozpoczyna sie zrzu…i dalej potem jak sie go zrestartuje to nie czyta dysku twardego przez pewien okres chyba ze sie w nim pogrzebie ( odlaczy tasme od dysku twardego i przylaczy) no tyle a wlacza sie wedlug mnie te zrzucanie poniewarz:
-tasma jest uszkodona
-dysk jest uszkodzony
-zmiana napiecia
Nie jestem tego pewien!
Next sugestion:
Ale jak sie wkurze na kompa to wale go tak w obudowe że sychac pykanie w dysku twardym nastepuje zawieszenie i wyskakuje słyny niebieski ekran.
Next:
Ostatno zdenerwowalo to mnie i poprzelaczlem wtyczke napiecia z CD-romu do dysku twardego i teraz nie mam niebiskiego ekranu moze ty tak zrob albo przelacz tasme
Przyczyna
Ten problem może wystąpić, jeśli komputer został zainfekowany przez odmianę wirusa Sdbot.
Wirus Sdbot tworzy ukryty proces. Ten proces zamyka programy używane przez administratorów systemu do celów diagnostycznych i konfiguracyjnych. Może on także uniemożliwiać działanie tych programów.
Nazwa pliku wirusa Sdbot zmienia się. Wiele odmian tego wirusa umieszcza na komputerze sterownik o nazwie Msdirectx.sys lub Haxdrv.sys. Ten sterownik służy do ukrycia procesu wirusa. Nazwy pliku często używane przez wirusa to między innymi Msdrv.exe oraz Sdkcore.exe. Pewne odmiany wirusa mogą przywracać usunięte pliki.
Zlokalizuj i usuń wszelkie wpisy zawierające nazwę pliku Msdrv.exe lub Sdkcore.exe w następujących podkluczach rejestru:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices
Jeśli na przykład wpis „Ms Sound Drivers” ma wartość „msdrv.exe”, usuń ten wpis.
4. W następujących podkluczach rejestru zlokalizuj i usuń wszelkie wpisy zawierające wartość Msdirectx lub Haxdrv:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\
Najczęsciej wskazuje to na sterowniki i oprogramowanie,ale również na uszkodzoną pamięć,słaby zasilacz,przetaktowanie i inne - obowiązuje metoda prób i błędów.