Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

Więc próbujemy dalej.

Odinstaluj sterownik (C-Media), który zainstalowałaś przed chwilą (START -> Panel sterowania -> Dodaj/Usuń programy). Po odinstalowaniu uruchom ponownie komputer.

Pobierz i zainstaluj SIS7012 Audio driver (przed pobraniem wybierz z rozwijanej listy Poland i kliknij na przycisku DOWNLOAD NOW ).

Bingo :slight_smile: koniec milczenia…mój komputer przemówił :slight_smile: Bardzo Ci dziękuję seba86mu !!

Teraz jeszcze tylko zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

Może po prostu odinstaluj Winampa i zainstaluj ponownie jego najnowszą wersję -> Winamp 5.52 Build 1800 PL.

witam,

mam ten sam problem z tym samym sterownikiem,nie wiem czemu tak się stało,tak nagle…

mógłby ktoś pomóc w tej sprawie?;)please…

nazwa płyty Acer Aspire 5610Z

karta dzwiekowa Intel 82801GBM ICH7-M -High Definition Audio Controller

proszę pomóżcie:(

toma126 , jaki system operacyjny ?

windows xp

nie wiem jakm cudem ale winamp zadziałał i nic nie zrobilem tylko znów go włączyłem :shock: ale i tak nie moge dac głośniej bo zniknęła mi ikonka w prawym głośności w prawym dolnym rogu a gdy wchodze przez panel ster.w głośności to nic nie mogę ustawic-co się stało?a jak mam odłączony kabel od głośników to same głosniki w laptopie nie działają… seba help

toma126 , wejdź na TĄ STRONĘ.

Wybieraj kolejno:

Notebook -> Aspire 5610Z -> pobierz i zainstaluj Intel Chipset Driver v8.0.1.1002. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Następnie wybierz kolejno z tej samej strony:

Notebook -> Aspire 5610Z -> pobierz i zainstaluj RealTek Audio Driver v5.10.0.5273. Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Na końcu zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

przeczytaj mojego poprzedniego posta i napisz czy w tej sytuacji mam to instalować czy teraz cos innego będziemy działac?

Ja przeczytałem oba Twoje posty.

Zrób, jak napisałem.

działaaaa:)jest ikonka,w panelu sterow.-głosności wszystko jest :smiley: wwwwwieeeeeelkie gratki dla ciebie =D>

ps.jeden koles zmieniał mi w laptopie system z Visty na XP-problem w tym że z boku mam jeszcze przyciski-glosnosc,przewijanie itp.do filmów i muzyki i one po zmianie nie działają,powiedziano mi że nie będą działac bo działają tylko na Viscie-mogłbys z tym problemem też pomóc? ![-o<

witam ponownie

mam dalej ten sam problem :frowning: zrobiłem wszystko jak było napisane w odpowiedzi na mojego poprzedniego posta,teraz co 10-15min lub gdy wyłącze kompa muszę sciągać sterowniki z Acera i potem jest dalej to samo-dlaczego?proszę pomóżcie… :frowning: ![-o<

hej!!

Mam ten sam problem z dźwiękiem :frowning: help me…

Nazwa płyty głównej: TOSHIBA Satellite M70

Karta dźwiękowa: Intel® 82801FBM ICH6-M - AC’97 Audio Controller [b-1]

hej mam ten sam problem prosze o pomoc. niewiem juz jaki sterownik potrzebuje

Nazwa płyty głównej Asus M2V-TVM Z góry dziękuje pozdro

1. Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń
  • jeżeli gdzieś jest wykrzyknik to PPM -> Aktualizuj sterownik… / sprawdż /.
  1. Zrób ,punkt przywracania systemu".

2. Zainstaluj poprawkę KB888111 :

http://download.tuning-pc.pl/pliki/373/ … 88111.html

/ sprawdż /.

1. Nie będzie działać to odinstaluj poprzedni sterownik ,Realtek" w ,Dodaj lub usuń programy", przeczyść komputer CCleanerem :

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … r+2.05.555

U góry po lewej ,Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner

póżniej ,Rejestr" na dole Skanuj by znależć problemy - Napraw zaznaczone problemy.

1. Zainstaluj te sterowniki :

http://www.download.net.pl/7824/Realtek … e-2000-XP/

1. Uaktualnij biblioteki DirectX : viewtopic.php?f=7&t=213229

Jakie masz kodeki ? Polecam K-Lite Codec Pack Standard + Real Alternative :

viewtopic.php?t=230552

Edit : jeżeli podane sterowniki nie będą działać / są z linku / to sprawdż te :

http://www.maxprograms.pl/plik,645.html

• może masz na płytce ?

anyczka86 , jaki posiadasz system operacyjny ?

Jeżeli Windows XP, to pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Jeżeli Windows Vista, to pobierz i zainstaluj ten sterownik do karty dźwiękowej.

Gdy usłyszysz dźwięk, to pobierz i zainstaluj najnowsze biblioteki DirectX 9.0c (Instrukcja instalacji bibliotek DirectX 9.0c).

witam! ten sam problem z dźwiękiem :expressionless: : skąd i jakie sterowniki mam ściągnąć do płyty głównej: Asus CUBX-E :?: HELP…

dorochi , pobierz i zainstaluj program Everest Ultimate Edition.

Otwórz program, ikona Komputer, ikona Podsumowanie i spisz informacje z dwóch pozycji:

Mikroukład płyty głównej

Multimedia (karta dźwiękowa)

Jaki posiadasz system operacyjny ?

Seba86mu zainstalowalam wszystko co mi napisales i dzwiek chodzi dopoki nie wylącze laptopa. Kiedy go wyłącze i włącze to znowu przy otwieranu np. muzyki wyskakuje ten sam błąd z DirectSound :frowning:

Spróbuj zainstalować sterowniki w trybie awaryjnym (przed rozpoczęciem ładowania systemu naciśnij klawisz F8, aby przejść do trybu awaryjnego). Po instalacji sterownika w trybie awaryjnym uruchom ponownie komputer i przejdź do trybu normalnego.