Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078

To Twoja płyta? http://www.gigabyte.pl/products/mb/spec … ns_1x.html Jeżeli chodzi Ci o sterowniki do karty dźwiękowej zintegrowanej z tą płytą, to masz je tutaj: http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv … ns_1x.html

Plyta Glowna:ESC K7S5A

Karta dzwiekowa:SiS 7012 audio drivers

Karta graficzna:ATI Radeon 9550/X1050 Series

Procesor:AMD Duron 1300 MHz

ID plyty Glownej:62-1215-001131-00101111-040201-SiS735$K7S5A_K7S5A RELEASE 12/15/2001S

system operacyjny:Windows Vista Ultimate

szukam sterownikow do dzwieku i nie moge znalezsc jak by mi ktos znalaz linka i go tutaj wrzucil to bd bardzo wdzieczny :slight_smile:

Moja płyta główna to : MSI K9N6PGM-F/FI / K9N6SGM-V / K9N6VGM-V (MS-7309) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD Hammer

Karta dźwiękowa Realtek ALC883 @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller

Bardzo proszę o sterowniki :slight_smile:

Problem jak w temacie. Próbowałam ściągnąć sterowniki ale w pewnym momencie wyskoczył mi komunikat “nie wykryto karty dźwiękowej” Wczoraj miałam formatowany dysk i instalowany od nowa system, wcześniej wszystko działało. Możliwe jest w ogóle, że karta dźwiękowa była ale została usunięta podczas formatu?

system: FIO - 990E5F11FFA

Może ktoś pomóc?

Witam

Pojawia mi się kod błędu, jak w tytule.

płyta główna - Gigabyte GA - K8NS

ID płyty głównej 08/04/2005-nForce-6A61CG0HC-00

Typ procesora AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+

Jaki mam zainstalować sterownik?

aniakurek :

nie napisałaś jaki masz system oraz kartę dźwiękową :frowning:

Sprawdź :

zainstaluj te sterowniki do karty dźwiękowej.

Po instalacji uruchom ponownie komputer.

Nie będzie dźwięku to :

Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń.

Sprawdź w Menedżerze urządzeń czy nie ma żółtych wykrzykników lub znaków zapytania, jeżeli są to w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki /- Aktualizuj sterownik…

/ masz płytkę ze sterownikami to najpierw włóż ją do napędu CD /.

Start -> Panel sterowania -> Dżwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos

sprawdź czy masz wybraną kartę dźwiękową.

Wyłącz z gniazda komputera głośniki, mikrofon oraz słuchawki i podłącz ponownie.

witam,mam ten sam błąd co inni…próbowałem już różnych sposóbow lecz to całe g… dawało. Instalowałem sterowniki…nic,kupiłem nową karte dźw. też nic

Nazwa płyty głównej Asus P4S8X-X

Typ procesora Intel Pentium 4, 1600 MHz (16 x 100)

Analog Devices AD1980 @ SiS 7012 Audio Device PCI

C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI

Witam !

Taki sam problem jak reszta :confused:

Windows XP

Nazwa płyty głównej : Gigabyte GA-M68SM-S2 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Karta dźwiękowa : Realtek ALC888/1200 @ nVIDIA MCP68 - High Definition Audio Controller

Z góry dziękuję !

Wgrywasz najnowszego Service Packa do systemu http://www.dobreprogramy.pl/Windows-XP- … 12243.html następnie sterowniki do karty dźwiękowej http://pclab.pl/plik2_Realtek.High.Defi … R2.42.html a na końcu instalacja-aktualizacja-biblioteki-directx-t381213.html

Witam także taki sam problem!

WINDOWS MX7

Karta Dźwiękowa:

Intel 8280 1GBM ICH7-M High Definition Controller

Nazwa Płyty głównej: wyświetlanie nie znane, ale jest Mikroukłądpłyty głównej: Intel Calistoga i945GM/PM

i prosłbym także o podanie sterowników do karty graficznej

Mam problem. Przy uruchamianiu winapma czy też WMP. Mam taki błąd: Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 88780078.

Nazwa płyty głównej: Asus A7V880 (5PCI, 1AGP, 1WiFi, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN)

Karta dźwiękowa: VIA AC97’ Enhanced Audio Controller.

taki sam błąd jak reszta:

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8NS (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)

Karta dźwiękowa nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface

dzięki z góry! !!

witajcie! jak widzę dużo osób ma problem z tym wyskakującym błędem i ja też :smiley:

mam płytę główną EPOX EP 8RDAE(I) zintegrowaną z dźwiękiem. miomo zainstalowania sterowników nVidia i relatek dźwięk nie działa. co jeszcze mogłabym zrobić? zainstalować na nowo windowsa? (XP) proszę o pomoc i dziękuję z góry za odpowiedź.

Witam, mam ten sam problem w XP :slight_smile:

Karta dźwiękowa:

Intel 82801FBM ICH6-M - High Definition Audio Controller [b-2]

Nazwa płyty głównej:

FUJITSU SIEMENS AMILO Pro V2085

Bardzo proszę o podanie linków z konkretnymi sterownikami do ściągnięcia bo niestety sama nie mogę ich znaleźć.

Bardzo dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

windows przeinstalowany i żadnych efektów.

zainstalowałam raz jeszcze te sterowniki i nic.

jedyne co mnie jeszcze zdziwiło to to że nie można sprawdzić dźwięków systemowych i nieaktywne są te ikonki od głośników (jakby ich nie było) a są dobrze podpięte i nawet ze słuchawkami próbowałam i nic. czy mogła się ta jakaś karta od dźwięku spalić czy coś?

Mam ten sam problem i prosze o pomoc!

Więc co ja mam zainstalować?

Nazwa płyty głównej: Gigabyte GA7n400s(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM,

Karta dźwiękowa: nVIDIA MCP2-S - Audio Processing Unit (Dolby Digital)

Witam wszystkich.

Mam problem jak większość. Ładując sterowniki pojawia się “niebieski ekran” lub właśnie komunikat Nieprawidłowy sterownik DirectSound Kod błędu 88780078 i po tym niebieski ekran ;/

Nie mam CD do płyty gdyż nabyłem ją używana, poprzednia padła.

Sprzęt taki :

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

Nazwa płyty głównej Asus P4S800-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device

Próbowałem wgrywać następujące sterowniki: ze strony asusa, później do SiS 7012, Relatek AC’97. Zawsze to samo, czyli pod koniec instalacji “niebieski ekran”.

Dodam ze po wymianie płyty głównej wgrałem na nowo xp.

Pomożecie ? :slight_smile:

tutaj już chyba nikt nie pomaga…

sam też instalowałem nowe stery,windowsa… i dalej to samo…gdzieś ktoś kiedyś mówił że problem tkwi głebiej tzn w BIOSie ale nie wiem czy to prawda.

ps katarzyna dz. nie możesz sprawdzić tych dźwięków bo prędzej już ci siadł głos na kompie, więc ich nie odtwarza.

dalej jednak prosze o jakiekolwiek info na temat tego problemu. pozdrawiam!!

Uwaga wszyscy, wydaje mi się że wiem jak rozwiązać ten tasiemcowy problem. Mi pomogło, i zakładam że wam też pomoże.

Panel sterowania>Narzędzia Administracyjne>Usługi>Windows Audio>Właściwości. Stan usługi powinien być nieaktywny. Uruchomcie go, i… powinno działać.

Uwaga: Istnieje możliwość że będziecie zmuszeni uruchamiać tą usługę kilka razy, więc radzę zapamiętać gdzie to jest. Ale to z czasem powinno się ustabilizować, i już nie trzeba będzie włączać tej usługi.

Ale co ją wyłącza - pojęcia nie mam.

TO DZIAŁA

Jesteś wielki ziom…dzięki…teraz obędzie się bez restartów…

pozdrawiam