Jeśli masz możliwość i czas przeinstalować system, to może to być dobre rozwiązanie. Przynajmniej wyeliminujemy kilka przyczyn, które mogą powodować ten błąd. Co do utraty dźwięku może być to objaw uszkodzenia płyty głównej. W dysku tutaj nie upatrywałbym się źródła tego problemu.
Nie ma sprawy, już naprawiłem. Po wrzuceniu grafiki na forum trzeba kliknąć przy niej ten mały plusik, by grafika dodała się poprawnie do posta.
Bardzo proszę o zostawienie tego tematu aktywnego do 15.05 bo dopiero wtedy będę mógł przeinstalować system bez problemu. Do tego czasu będę (jak i obecnie) miał bardzo duży natłok pracy studia, praca itp. bo większość programów ma jakieś pliki współdzielone na partycji C z systemem, jak ją sformatuje będę niestety musiał wszystko przeinstalować.
Na chwilę obecną zastanawiam się czy zainstalować wszystkie dostępne aktualizacje systemu zalecane + opcjonalne, i czy naprawią obecny problem czy coś popsują ?
Jeden z BSOD spowodowany przez sterownik dźwięku Realtek HD Audio. Faktycznie coś jest nie tak. Jeśli będziesz miała możliwość przeinstalować system - wiem, że teraz nie możesz - to zrób to. Jeśli dalej będzie sypał błędami BSOD, wtedy może trzeba będzie pomyśleć jednak o serwisie gwarancyjnym?
Tak też zrobię, na chwilę obecną zainstalowałem prawie 400mb aktualizacji (ważnych) zabezpieczenia win7 itp., opcjonalne odpuściłem. Jak na razie jest cisza, zero BSOD, jest dźwięk w głośnikach i nie wyrzuca sterowników
Tak też zrobie
Edit1
Za wcześnie się cieszyłem znowu je wywaliło, a dokładnie po około 15:00.