Niestała czułość myszki u kolegi w grach

Mój kolega ma problem gdyż z tego co mi opisał co jakiś czas zmienia mu się czułość myszki. Akceleracje wyłączył w panelu sterowania i w grach też. Tak samo odczyt bezpośredni. Możecie coś doradzić albo mieliście taki problem? Zastanawialiśmy się nad formatem.

Podpina zawsze do tego samego portu?

Tak

Czy wyczyścił dokładnie kulkę? :wink:

A tak serio, to nie ma przypadkiem przy rolce przełącznika czułości? Jeśli nie wciska go przypadkiem to może coś nie łączy i ustawienia się resetują. Niech sprawdzi w innym porcie, najlepiej usb v2.

2 polubienia

Co to znaczy? Zmieniają się same ustawienia? Czy może ustawienia są bez zmian, ale czułość jest jakby inna i trzeba ją skorygować ustawieniami?
Jeśli to drugie to może mysz jest uszkodzona.

2 polubienia

@anon741072 Nie wiem model myszki jest taki : Genesis GX57 ,więc może jest tam przełącznik czułości ja się nie znam to sam oceń.
@Fizyda Sam nie wiem- mówi mi że co rundę w CS:GO odczuwa inną czułość.

Ten czerwony przycisk na górze obok rolki prawdopodobnie przełącza między 4 zakresami czułości myszy, ale jeśli problem występuje tylko w jednej grze, to może wina gry?

1 polubienie

Albo gracza który wyjątkowo się wczuwa i wciska nieświadomie przyciski :wink:.

DYNAMICZNA ZMIANA DPI

Dzięki przyciskowi zmiany rozdzielczości znajdującemu się tuż obok scrolla, możliwe jest dynamiczne wybranie jednej z czterech opcji zależnie od potrzeb użytkownika osiągając maksymalnie 4000 DPI. Każdy z czterech stopni charakteryzuje się indywidualnym podświetleniem, co informuje o aktualnej rozdzielczości.

http://genesis-zone.com/pl/product/gx57-mysz-dla-graczy/

Prawdopodobnie sam sobie zmienia DPI.

Trzeba pobrać sterowniki, tam prawdopodobnie będzie opcja wyłączenia tego przycisku.

2 polubienia

Według tego co wiem występuje to we wszystkich grach
Edit1. Oczywiście w grach w których potrzeba używać myszki.

Jeżeli myszka jest programowalna, to możesz prawdpodobnie dezaktywować przycisk zmiany DPI - tak dla testów.

Systemowo nie da się chyba tego wyłączyć.

Możesz również użyć programu, który zapisuje wciśnięte przyciski.

1 polubienie

A skąd ma pobrać i co zrobić jak już będzie ten programik?

Z tego co rzuciłem okiem, to Twoja myszka posiada programowalne przyciski.

http://genesis-zone.com/pl/product/gx57-mysz-dla-graczy/

Wsparcie -> sekcja pobierania.

Dalej nie wiem.

1 polubienie

To nie moja myszka. Przeczytaj proszę nazwę tematu, zwróć uwagę na frazę “u kolegi” :smiley:

Zwrócić też uwagę, że powtarzasz rady które już padły wcześniej :wink:

1 polubienie

@Skoczix bądź bardziej uważny.

Już pobrał ten program i co teraz ?
Poza tym coś mi się wydaje że to było do Ciebie

Szukaj opcji programowania przycisków (ASSIGN BUTTONS) i tam tego do DPI / CPI czy jak go tam zwał producent i zobacz co możesz pod niego przypisać?

Jakby nie szło nic, to trzeba gdzieś indziej szukać opcji dezaktywacji w tym programie.

W najgorszym wypadku trzeba będzie zedytować profile by były takie same (ADVANCED SETTINGS).

1 polubienie

Jak pisałem nie znam się na tym. Co teraz?
Tutaj screen z programu. https://tufotki.pl/lW620
Dodałem tutaj, bo były jakieś błędy jak dawałem bezpośrednio na forum.

Kliknij na liście w “DPI Loop” i zobacz czy zareaguje i czy będzie opcja “disable”.

1 polubienie

Było key off

1 polubienie