Mój kolega ma problem gdyż z tego co mi opisał co jakiś czas zmienia mu się czułość myszki. Akceleracje wyłączył w panelu sterowania i w grach też. Tak samo odczyt bezpośredni. Możecie coś doradzić albo mieliście taki problem? Zastanawialiśmy się nad formatem.
Podpina zawsze do tego samego portu?
Tak
Czy wyczyścił dokładnie kulkę?
A tak serio, to nie ma przypadkiem przy rolce przełącznika czułości? Jeśli nie wciska go przypadkiem to może coś nie łączy i ustawienia się resetują. Niech sprawdzi w innym porcie, najlepiej usb v2.
Co to znaczy? Zmieniają się same ustawienia? Czy może ustawienia są bez zmian, ale czułość jest jakby inna i trzeba ją skorygować ustawieniami?
Jeśli to drugie to może mysz jest uszkodzona.
@anon741072 Nie wiem model myszki jest taki : Genesis GX57 ,więc może jest tam przełącznik czułości ja się nie znam to sam oceń.
@Fizyda Sam nie wiem- mówi mi że co rundę w CS:GO odczuwa inną czułość.
Ten czerwony przycisk na górze obok rolki prawdopodobnie przełącza między 4 zakresami czułości myszy, ale jeśli problem występuje tylko w jednej grze, to może wina gry?
Albo gracza który wyjątkowo się wczuwa i wciska nieświadomie przyciski .
DYNAMICZNA ZMIANA DPI
Dzięki przyciskowi zmiany rozdzielczości znajdującemu się tuż obok scrolla, możliwe jest dynamiczne wybranie jednej z czterech opcji zależnie od potrzeb użytkownika osiągając maksymalnie 4000 DPI. Każdy z czterech stopni charakteryzuje się indywidualnym podświetleniem, co informuje o aktualnej rozdzielczości.
http://genesis-zone.com/pl/product/gx57-mysz-dla-graczy/
Prawdopodobnie sam sobie zmienia DPI.
Trzeba pobrać sterowniki, tam prawdopodobnie będzie opcja wyłączenia tego przycisku.
Według tego co wiem występuje to we wszystkich grach
Edit1. Oczywiście w grach w których potrzeba używać myszki.
Jeżeli myszka jest programowalna, to możesz prawdpodobnie dezaktywować przycisk zmiany DPI - tak dla testów.
Systemowo nie da się chyba tego wyłączyć.
Możesz również użyć programu, który zapisuje wciśnięte przyciski.
A skąd ma pobrać i co zrobić jak już będzie ten programik?
Z tego co rzuciłem okiem, to Twoja myszka posiada programowalne przyciski.
http://genesis-zone.com/pl/product/gx57-mysz-dla-graczy/
Wsparcie -> sekcja pobierania.
Dalej nie wiem.
To nie moja myszka. Przeczytaj proszę nazwę tematu, zwróć uwagę na frazę “u kolegi”
Zwrócić też uwagę, że powtarzasz rady które już padły wcześniej
Już pobrał ten program i co teraz ?
Poza tym coś mi się wydaje że to było do Ciebie
Szukaj opcji programowania przycisków (ASSIGN BUTTONS) i tam tego do DPI / CPI czy jak go tam zwał producent i zobacz co możesz pod niego przypisać?
Jakby nie szło nic, to trzeba gdzieś indziej szukać opcji dezaktywacji w tym programie.
W najgorszym wypadku trzeba będzie zedytować profile by były takie same (ADVANCED SETTINGS).
Jak pisałem nie znam się na tym. Co teraz?
Tutaj screen z programu. https://tufotki.pl/lW620
Dodałem tutaj, bo były jakieś błędy jak dawałem bezpośrednio na forum.
Kliknij na liście w “DPI Loop” i zobacz czy zareaguje i czy będzie opcja “disable”.
Było key off