Niski transfer w torrentach

Obojętnie jak coś ściągam przez torrent to mam transfer najwyżej do 11kB oraz mam podobny upload. A powinienem mieć 30kB download i upload. Mam internet z multimedii 256. W utorencie pisze że porty są OK i też jest to zielone kółko z fajeczką. Jeszcze miesiąc temu nie było tego problemu. Czy to może być wina że wyłączyłem jakieś usługi windows? P.S Firewall jest wyłączony.

Nie chce nic mówić, ale ściąganie z torrentów chyba nielegalne jest…

:x Torrenty są legalne !!

lol?

Jak nie wiesz jak pomóc to nie pisz.

Na torrentach są rzeczy legalne, jak i nielegalne.

Z Twojego rozumowania wynika że dostęp do stron www też jest nielegany bo jest tam także pirackie oprogramowanie ;]

WINFS Sprawdz jaki masz transfer na http://www.speedtest.net/ i zobacz czy jest taki jak powinien być.

Może też tak być że jakiś syf zapycha Ci łącze.

Przeskanuj kompa skanerem antywirusowym i dodatkowo tym -

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=82&id=188

Oczywiście torrenty idą dobrze tylko wtedy jak masz dobrze skonfigurowany program i jest dużo seedów 8)

Skanowałem dopiero co KIS7 i nic nie znalazł. Nawet formatowałem dyski i też nic :frowning: Sprawdziełem testerem net Download: 249 kbps (31.1 KB/s)

Upload: 245 kbps (30.6 KB/s)

To wychodzi na to że torrent był kiepski :stuck_out_tongue:

Mało seedów i tyle.

Bo transfer masz prawidłowy w obydwie strony.

Szukaj torrentów gdzie jest dużo seedów i najlepiej jak jest na MultiTrackerze :stuck_out_tongue:

Aaa…i jeszcze skonfiguruj sobie odpowiednio program którym ściągasz 8)

Ogranicz upload do 10 kB/s. Przy Twoim łączu, to powinno coś dać.

Wzięłem teraz jakiś torrent z mangą w którym jest SEED 30488 LEECH 11297

To i tak jest taki sam transfer. Obojętnie jaki wezmę torrent to jest taki transfer albo niższy :cry: Jeszcze miesiąc temu było wszystko dobrze. Próbowałem tez bitcomet i też lipa :-x

Nic to nie daje.

A ile tak naprawdę było aktywnych ?

na pewno miałeś cos w tym stylu 30(30488)

30* - przykładowa liczba.

Na pewno jest to wina torrenta :slight_smile:

btw // Torrent się chwile rozkręca, nie osiągniesz od razu wysokiej prędkości przez minutę :stuck_out_tongue:

nic nie poradzisz na pewno ściągasz z polskiej stronki a tam nieraz nie idzie nawet jak dużo sedów jest Mi też się nie ściąga a w wakacje jak miałem wyższy transfer to mi DVD w 40 minut się ściągał z zagranicznego a z polskiego 500 mega ściągałem cały dzień a sedów było kilkudziesięciu perów kilkaset tylko że do mnie wysyłały góra 6 osób tak ze ratio miałem na poziomie 8 teraz też ściągam plik gdzie jest ponad 200 sedów a mi leci 12kb :frowning:

ja mam to samo z utorrentem oraz z emule , co dziwne zaczelo sie to odkad PO rządzi czyli od poniedziałku … niewiem , pisałem już na forach , wszyscy mi konfigurowali i to samo … 12 kb max i wczytuja sie po 6 godzin , na speedtest.net niby prędkości dobre 476 kb/s i 111kb/s …

Jak nie było tego problemu to torrenty dawały prawdziwy transfer juz po kilku minutach a teraz nawet po 2h jest transfer 11 albo niższy :stuck_out_tongue: Ja z polskich stron nie ściągam. I obojętnie jaki torrent wezmę :x Mi zawsze wolno ściągało jak było bardzo dużo seddow i lecchow.

no ja też nie , u mnie jest na 2 sekundy 22kb/s i pozniej spada do 2 kb/s , w emule to samo , 1000 zrodeł i wszystkie kolejki PEŁNE , a udostępniam pliki jak zawsze …

A ja właśnie jak pobiorę jakiś plik to odrazu kasuję seddowanie. Czy może zostałem ukarany że nie seeduję? :lol:

ukarany raczej nie zostałeś chyba że korzystasz z prywatnych trackerów ale tak się nie robi jak coś ściągnąłeś to daj ściągnąć innym :twisted:

Teraz wziełem jakiś torrent w którym jest aktywnych 30 Sedow i 2 lechery.

I prędkość czasami podskakuje do 18Kb a upload jest zero albo 0,1 Kb :-o

Plik ma 2,74 MB

z tego co piszesz to wnioskuje że masz coś źle ustawione

Ja zawsze miałem utorrenta na domyślnych ustawieniach i było dobrze :lol:

może zmieniłeś zabezpieczenia is czy firewalla

Firewalla zawsze wyłączałem na czas ściągania. Co to is?