Witam,
Posiadałem SE K800i niestety był z zagranicy miał wgrany PL padł po tygodniu i to nie jesten co się dowiedziałem oraz, że zagraniczne są nie kompatybilne właśnie z PL i padają (musi mieć fabrycznie) - ale przez tydzień poużywałem go zatem:
*Do używania aparatu lampa błyskowa wiadomo, że jest lepsza ale jako do kamery nie, powolność w zrobieniu zdjęcia tak samo jak w N73 ME
- zdjęcie zrobiłem z odległości ok 20 metrów osobie, osobę dobrze złapało ale otoczenie ciemno (w nocy robione)
*menu da się przyzwyczaić
*dokupić kartę nie opłaca się i tyko chyba ma do 1GB
*wieszał się
*dyktafon nie pamiętam chyba miał też z ograniczonym nagrywaniem 1min30sek więcej spójrz na opis N N73ME
N73 ME - mam obecnie (3dni)
*uruchamia się z około 1min
*zawiechę jedną już zaliczył
*powolność jeden i drugi tel tak samo
*zdjęcia jeszcze dokładnie nie przetestowałem ale na tel wyglądało ok ale na kompie tragicznie z ustawieniami automatycznymi (SE 800i miał lepsze), dioda słabo łapie jako zdjęcie mały zasięg ale do kamery można ustawić, że się świeci ciągle co wiadomo, że plus
-zdjęcia jeszcze nie zrobiłem tak jak w w.w. SE K800i ale kumpel pokazał na N70 to złapało w nocy spory zasięg widoku (w SEK800i nie)
*menu oj to jest naprawdę porażką niesamowitą -kto nie ma niech idzie do salonu co pokazują obsługę menu
*dyktafon do bani ( po co on wogóle jest jak trzeba tylko po 1min nagrywać?)-trzeba program dograć który nagrywa w ciągłości chyba jak jest taki-nie patrzyłem
*plus dla N73ME za diodę mrugającą po jakimś tam czasie nieklikania
*plus za to, że karty pamięci tanie i można większą wsadzić - teraz już może inne ceny ale patrzyłem na aukcjach do SE K800i 1gb 266zł do N NXX była aukcja 2gb za 120zł
*plus za to, że programy łatwiej/dostępność dograć
*nie zauważyłem jeszcze automatycznej blokady klawiatury jak jej nie ma to minus
*wgrywam na kartę w 1 katalogu dzwonki (mp3) i w drugim piosenki (mp3) wyskakuje wszystko razem - lipa
jak narazie tyle zatem mała rada idź do jakiegoś DomuHandlowego lub gdzieś w salonie gdzie można sobie poklikać w menu komórek i tych i innych modeli telefonów bo naprawdę można żałować kasy później