Nowa mysz nie działa


(Piotrrek7) #1

Mysz zakupiłem dziś, kiedy pierwszy raz podłączyłem ją do komputera, zainstalowałem działała poprawnie, natomiast kiedy włączyłem komputer ponownie nie działała i nadal nie działa. Kiedy ją odłączyłem i podłączyłem wykryło mi ją (w prawym dolnym rogu wyświetla się napis "znaleziono nowy sprzęt Urządzenie USB" i kiedy go zainstaluje wyświetla się "twój sprzęt jest gotowy do użycia", lecz mysz nadal nie działa.

*INFO* mysz jest na USB

*INFO* A4Tech XGame

*INFO* mysz jest laserowa


(Konrad93) #2

Miałem podobnie, tzn. mysz nie działała na każdym porcie usb. Spróbuj podpiąć pod inny port.

PS i nie trzeba instalować sterowników :wink:


(Gogowitczak) #3

hmmm, dosyć dziwne. Chociaż wydaje się to absurdalne, może poszukaj na stronie producenta jakiś sterowników bądź oprogramowania - z nazwy wnioskuje, że jest to mysz dla graczy, a więc z pewnością posiada jakieś dodatkowe funkcyjne przyciski. Spróbuj również innego portu USB, najlepiej bezpośrednio w płycie głównej (a.k.a. z tyłu komputera)


(Chojinka) #4

czasami w biosie trzeba włączyć mysz USB i klawiaturę USB


#5

piotrrek7 , zapoznaj się z regulaminem, zwłaszcza z fragmentem dotyczącym kolorów zastrzeżonych. Jak już to zrobisz, wyedytuj swojego posta i popraw co trzeba.


(Piotrrek7) #6

próbowałem podpinać pod inne porty USB, lecz na żadnym nie działa..

...ale ona pierwszym razem, kiedy ją podłączyłem działała..

ok, poprawione


(Wladimirec) #7

Rozwiązanie

http://forum.dobreprogramy.pl/nie-dziala-myszka-usb-zadna-t389856.html#p2939806