Nowa odsłona portalu dobreprogramy.pl - opinie

zeki , nie do końca zły. IPB to nowoczesny, sprawny, bezpieczny, elastyczny silnik , tyle że przy przejściu MUSI wziąć udział większa ilość testerów - TO JEST KLUCZOWE - w innym wypadku może być klapa!

Powiem szczerze, że portal ogólnie się bardzo pogorszył. Oj coraz gorzej się tu dzieje. Spamerzy i dzieci neostrady się panoszą zakładają setki fałszywych kont a właściciele nic sobie z tego nie robią. Teraz nowa odsłona. Az mnie zamurowało. Jak dla ludzi ślepych takie to wszystko wielkie a żeby coś znaleźć to też trzeba się naszukać.

Redakcja też ogólnie chyba wali głupa za przeproszeniem. Chodzi o ocenę programów. Zwykła ściema jeden wielki wirus K7 AntiVirus Plus został wyżej oceniony niż Nod. Takich niewyjaśnionych, dziwnych ocen jest o wiele więcej i dla mnie to niezrozumiałe. mks_vir prawie maksymalna ocena a to jest obecnie jeden z najgorszych programów, jaki testowałem. Kiedyś najlepszy program, jaki używałem. Teraz to jakaś pomyłka. Zamiast jakość to same błędy. Zresztą dużo osób zauważyło to samo. Czyżby ocena zależała od hojności dystrybutorów i firm danego programu? To wszystko idzie w złą stronę

Portal jest nowoczesny zerknijcie na liderów zagranicznych jak ich wyglądają strony.

Co do dzieci Neo to niestety na to nie poradzisz. Oceny programów są rzetelne, ale zawsze wywołują emocje :slight_smile:

Nowa wersja portalu to tragedia lepsze stara.

Wygląd w rzeczywistości na przeglądarce Mozilla Firefox 22.0.

Windows XP Professional Service Pack 2: http://s6.ifotos.pl/img/beztytuuJ_nerqqww.JPG , http://s4.ifotos.pl/img/ScreenHun_nerqrhp.jpg

Windows 7 Ultimate: http://s6.ifotos.pl/img/Beztytuuj_nerqqwe.jpg

A tu stara fajna wersja http://web.archive.org/web/201307261900 … ogramy.pl/

Jeżeli masz problem z przeglądarką to napisz w dziale “problemy z oprogramowaniem”

Nie mam

jeśli chcesz to mogę ci wysłać screeny z innych przeglądarek.

Nie musisz. Zrobię to za ciebie:

Chrome: image_id: 5884 IE11: image_id: 5883 Firefox: image_id: 5885

Problem leży po twojej stronie.

Kolegów się na gg pytałem i mają to samo co ja. Na xp viscie 7 i androidzie to samo i w wirtualnych też to samo.

PS. To według ciebie problem leży w Neostradzie,Orange,Aero2,Plus,Play i u lokalnego Dostawcy.

Problem leży po stronie twojego komputera. Proszę więcej screenów dla ciebie:

Galaxy S3 /Android 4.2.2 / Opera : image_id: 5887 Nexus 7 / Android 4.3 / Chrome: image_id: 5886

Coś nie wierzył bym tym kolegą. Jesteś jedyną osobą w tym temacie która ma problem z wyświetlaniem DP i w dodatku używasz antycznego systemu, XP SP2 (gross)

Ale nowoczesny nie zawsze jest funkcjonalny , bywa ze stare rozwiązanie jest prostsze , bo nad nowym trendem często stoją firmy marketingowe firm co trendy robi sztucznie :wink:

przypadku dp.pl nie wypał z tą stroną jest

lubię nowoczesność ale jeśli przynosi korzyści ułatwiające użytkowanie anie stawiają na treny i wodotryski.

Nowy wygląd portalu !!

Tegoroczny HOTZLOt za bardzo wpłynął twórczo na polepszenie tego portalu.

Dotychczasowa wersja portalu była moim zdaniem bardzo dobra i sprawdzona.

Nie ma co na siłę tworzyć czegoś nowego, tylko dla samej nowości.

Nowy portal jest mało czytelny, wygląd strony jest przekombinowany, chaotyczny, nie da się tego oglądać.

Nowy wygląd odstrasza i zniechęca do powrotu na ten portal.

@ProTofik, akurat o “rozmazywaniu” górnej belki ktoś już pisał (niby akceleracja na to pomaga, ale inna osoba już zanegowała rozwiązanie), wszedłem w podany przez tą osobę temat (“Witamy w nowej wersji portalu…”) i u mnie też mazaje przy przewijaniu się pokazały (teraz jeszcze raz wszedłem by zobaczyć jak jest teraz i czarności mnie zaatakowały, pomijam już to, że ledwo się temat wczytał).

Wydaje mi się, że może mieć to związek z ilością komentarzy pod tematem (może są doczytywane i powodują błędy w wyświetlaniu, ale gdy było ich mniej, np. wczoraj, temat się normalnie odpalał, teraz jest ich tam chyba ponad 600), albo ktoś siedzi/siedział i kombinował z naprawami na głównej… choć są to tylko moje domysły.

Edit:

@ProTofik, znalazłem post, o którym pisałem…

Dziwne. Sprawdziłem właśnie ten temat (680 komentarzy) i wszystko działa jak powinno. Oczywiście zamula przy ładowaniu ale przez max 5s

wolne ładowanie strony czasem Błąd NR 500 na forum nie ma takiego problemu

Czytam Dobre Programy od dobrych 6-ciu lat i niestety. Zmiana jest >IMO< fatalna. Źle się to czyta i nie chodzi tu o kwestię przyzwyczajeń. Tym wyglądem portal całkowicie odrywa się od tego co było wcześniej i nie jest to zmiana na lepsze.

Powiem tak, przeciętny blogasek osoby, która ma zamiłowanie do technologii mógłby tak wyglądać. Ale nie jeden z najpopularniejszych polskich vortali z oprogramowaniem. Staliście się przeciętni, niczym nie wyróżniacie się w sieci, przypominacie włąśnie wspomniane blogi typu Antyweb czy SW.

Odwiedziałem was regularnie, by być na bieżąco. Teraz moich wejść będzie jak na lekarstwo :-x

Gutek a dlaczego musicie “małpować innych” :expressionless: ? Nie można w dzisiejszym świecie zachować swoje wyjątkowość bo jak inni tak robią to ja też muszę?

Ja rozumiem że zmiany muszą być, jak dla mnie idealny rozwiązaniem byłby by po prostu starty układ strony na właśnie takim nowoczesnym motywie.

To znaczy, że trzeba z dobrej strony zrobić takie coś? Owszem wyświetla się dobrze i zero błędów, ale sama stylistyka i czytelność to praktycznie ocena 1 na 10 możliwych. Nie trzeba patrzeć na innych. Polski portal może się wyróżniać a nie zbliżać do zagranicznych. Poprzednio szybko znalazłem to, co mnie interesowało. Intuicyjnie się klikało w to i owo. Teraz jest makabra. Zero czytelności. Dłuższa chwila na głównej stronie i oczy bolą.

Co do oceny programów to wiadomo, że każdy widzi inaczej dany program, ale takich niemiarowych i głupich ( niestety głupich) ocen jest dużo więcej. Chciałbym się dowiedzieć, od czego to zależy. Na 100% wyznacznikiem ocen nie jest użyteczność, skuteczność czy choćby sam wygląd. Wyznacznikiem jest tutaj coś innego. Przejrzałem portal i w niektórych przypadkach jasno można stwierdzić, że coś jest nie tak z oceną. Nikt się ze mną zgadzać nie musi gdyż to jest moja subiektywna ocena.

:slight_smile:

Popieram w 100%. Co więcej taki styl mógłby naprawdę dobrze wyglądać. Zachowalibyście nowoczesność oraz układ, do którego przez lata przyzwyczailiście swoich użytkowników.

Swego czasu Ziklon B też był nowoczesny… I też nikt się ze zdaniem użytkowników nie liczył…

Mi nie podoba się jedno, rozdzielczość fullhd i właściwie zero treści na ekranie:

screen.jpg