Nowa odsłona portalu dobreprogramy.pl - opinie

Nie, co najlepsze, blog nadal działa po staremu :slight_smile:

Ludzie przyzwyczajają się do starego a na nowe narzekają ZAWSZE. Mnie się nowa wersja bardzo podoba - jest nowocześnie i przejżyście. Na pewno trzeba ja jhesczez zoptymalizować i wykluczyć pewne błędy, ale generalnie to krok w dobrą stronę. Powodzenia!

Przyzwyczaiłem się już do nowej wersji, podoba mi się. Jest Ok :wink:

Tak ?!

Ciekawe czy ktoś z dp sam chwyta się takich tanich zagrań czy ktoś napisał tak na serio i dlatego założył niedawno konto :lol:

Jak pierwszy raz wszedłem to dałem wstecz na myszce bo myślałem, że na blog, potem patrzę niby na dp, no to jeszcze raz…myślę może mnie przekierowuje…patrzę, niestety to strona główna :frowning:

Na DP zaglądałem od lat, ale powiem że nowy wygląd jest okropny. Nie chodzi o żadne przyzwyczajenia, ale idąc tym tokiem to rozumiem, że od jutra w Polsce kierownice będą po nowej stronie montowane ? Przyzwyczajania czasami są dobre, wtedy kiedy sprowadzają się do wygody, poprawy pewnych rzeczy, a wy poszliście w modę, a nie w jakość.

Wasza zmiana to nie wiem w stronę tabletów ? To sobie przygotujcie pod nich wersje, ale na PC czy to będzie stary monitor crt czy nowe płaskie fullhd jest kiepsko. Wam spadało a innym, którzy zmienili rosło ? No to wersja dla PC i dla tych, którzy lubią godzinę jechać w dół.

Zawsze myślałem, że strona, portal ma przyciągać, a nie odpychać, gdyby ten portal dopiero powstał, gdyby nie miał wieloletniej tradycji i wiernych użytkowników, a także tych którzy się po prostu przyzwyczaili to z takim “czymś” poszlibyście na dno.

Ma być wygodnie, a nie modnie, ba być intuicyjnie, layout ba być nie tylko fajny i nowoczesny, ale wygodny, praktyczny. Poszliście w stronę czegoś jak blog czy FB, a nie strona internetowa. Ślepie podążanie za innymi, inni tak robią to my, a potem powiedzą…przecież inni tak robią…no bo jak każdy się tak zachowuje to właśnie tak to g*wnianie wygląda. Dobrze, że chociaż da się newsa otworzyć w karcie obok, a nie jak na innym badziewnym tworze tj gry-online, wg mnie tam też strasznie skopali stronę, ale może za to im liczba odsłon sztucznie skoczyła ? Za to takim portalu jak pclab wylogowuje cię do onetu…chamstwo roku :o

Jakie są racjonalne argumenty nie dotyczące błyszczących elementów strony ?

Pytam co jest teraz poprawione dla użytkowników jeżeli idzie o wygodę ? Nic! A jest gorzej, na starej stronie, na jednej stronie wszystko było od razu, praktycznie bez przewijania.

Czy wam się wydaje, że ludzie siedzą na monitorach typu 24 lub więcej cali…ale w pionie ?! #-o

http://www.tomick.pl/wp-content/uploads … -intel.png było znacznie lepiej, odświeżenie portalu nie musiało oznaczać, że stworzycie potworka, który ma chyba służyć do przewijania kilometrów paluchem na tablecie! Rzeczy jak: ostatnio na forum, ostatnie wersje, ostatnio na blogu, najpopularniejsze powinni być znacznie wyżej po bokach, dlaczego mamy szusować w dól ?!

http://www.dobreprogramy.pl/Chrome-Apps … 46503.html to wasz news…dlaczego do jasnej…komentarze są oddzielone magiczną szarą linią, a każdy z osoba ma swoją magiczną ramkę…dlaczego tego nie ma na głównej ?! To znacznie poprawia odbiór, widoczność elementów. takie http://www.tomick.pl/wp-content/uploads … -intel.png rozdzielenie gdzie każda grupa ma swój zamknięty obszar naprawdę poprawia odbiór i jest wygodniejsza, a tutaj całość zlewa się w jedno.

No cóż…prasa umiera, mam nadzieję, że siano w głowach ludzi kiedyś zamieni się w mózgi, a to co naprawdę wartościowe odrodzi się, gdybym np. płacił za dostęp do treści w jakimś portalu, a ten zaserwowałby mi takie coś to chciałbym odszkodowania :smiley: Nowe, odświeżone - OK, ale wygodne, estetyczne, praktyczne, a nie ślepo za modą.

DWHelper - Reklamacja, a niektóra rewelacja, bo strona nie jest ustawiona pod żołnierza wychylającego się z okopów. Wczoraj wieczorem pisałem, co jeszcze można usprawnić w nowym DP, ale czy to ktoś weźmie pod uwagę, - nie wiem. Znalazłem się w komentarzach, programach, czy newsach, choć trudno przyzwyczaić się do nowych sztuczek. Widać, że przybywa nowych wpisów wszędzie, bo są tacy, co korzystają z DP i jest Tego wielu. Z “szaconkiem” o Nich, bo to nie durnie. Mają pożytek i wmawianie im, że to okropne, jest nadużyciem. Fakt, że jestem wrogiem pewnych dodanych wartości i omijam agenta, nie znaczy, że mam walczyć z treściami na DP, z których korzystam.

Bogdan

Autor strony powinien otrzymac ZOK (zakaz opuszczania koszar) do czasu poprawienia strony lub powrotu starej odsłony.

KOSZMAR! !!

Ona nie jest od tego, kliknij na Swój nick.