Nie, co najlepsze, blog nadal działa po staremu
Ludzie przyzwyczajają się do starego a na nowe narzekają ZAWSZE. Mnie się nowa wersja bardzo podoba - jest nowocześnie i przejżyście. Na pewno trzeba ja jhesczez zoptymalizować i wykluczyć pewne błędy, ale generalnie to krok w dobrą stronę. Powodzenia!
Przyzwyczaiłem się już do nowej wersji, podoba mi się. Jest Ok
Tak ?!
Ciekawe czy ktoś z dp sam chwyta się takich tanich zagrań czy ktoś napisał tak na serio i dlatego założył niedawno konto :lol:
Jak pierwszy raz wszedłem to dałem wstecz na myszce bo myślałem, że na blog, potem patrzę niby na dp, no to jeszcze raz…myślę może mnie przekierowuje…patrzę, niestety to strona główna
Na DP zaglądałem od lat, ale powiem że nowy wygląd jest okropny. Nie chodzi o żadne przyzwyczajenia, ale idąc tym tokiem to rozumiem, że od jutra w Polsce kierownice będą po nowej stronie montowane ? Przyzwyczajania czasami są dobre, wtedy kiedy sprowadzają się do wygody, poprawy pewnych rzeczy, a wy poszliście w modę, a nie w jakość.
Wasza zmiana to nie wiem w stronę tabletów ? To sobie przygotujcie pod nich wersje, ale na PC czy to będzie stary monitor crt czy nowe płaskie fullhd jest kiepsko. Wam spadało a innym, którzy zmienili rosło ? No to wersja dla PC i dla tych, którzy lubią godzinę jechać w dół.
Zawsze myślałem, że strona, portal ma przyciągać, a nie odpychać, gdyby ten portal dopiero powstał, gdyby nie miał wieloletniej tradycji i wiernych użytkowników, a także tych którzy się po prostu przyzwyczaili to z takim “czymś” poszlibyście na dno.
Ma być wygodnie, a nie modnie, ba być intuicyjnie, layout ba być nie tylko fajny i nowoczesny, ale wygodny, praktyczny. Poszliście w stronę czegoś jak blog czy FB, a nie strona internetowa. Ślepie podążanie za innymi, inni tak robią to my, a potem powiedzą…przecież inni tak robią…no bo jak każdy się tak zachowuje to właśnie tak to g*wnianie wygląda. Dobrze, że chociaż da się newsa otworzyć w karcie obok, a nie jak na innym badziewnym tworze tj gry-online, wg mnie tam też strasznie skopali stronę, ale może za to im liczba odsłon sztucznie skoczyła ? Za to takim portalu jak pclab wylogowuje cię do onetu…chamstwo roku :o
Jakie są racjonalne argumenty nie dotyczące błyszczących elementów strony ?
Pytam co jest teraz poprawione dla użytkowników jeżeli idzie o wygodę ? Nic! A jest gorzej, na starej stronie, na jednej stronie wszystko było od razu, praktycznie bez przewijania.
Czy wam się wydaje, że ludzie siedzą na monitorach typu 24 lub więcej cali…ale w pionie ?! #-o
http://www.tomick.pl/wp-content/uploads … -intel.png było znacznie lepiej, odświeżenie portalu nie musiało oznaczać, że stworzycie potworka, który ma chyba służyć do przewijania kilometrów paluchem na tablecie! Rzeczy jak: ostatnio na forum, ostatnie wersje, ostatnio na blogu, najpopularniejsze powinni być znacznie wyżej po bokach, dlaczego mamy szusować w dól ?!
http://www.dobreprogramy.pl/Chrome-Apps … 46503.html to wasz news…dlaczego do jasnej…komentarze są oddzielone magiczną szarą linią, a każdy z osoba ma swoją magiczną ramkę…dlaczego tego nie ma na głównej ?! To znacznie poprawia odbiór, widoczność elementów. takie http://www.tomick.pl/wp-content/uploads … -intel.png rozdzielenie gdzie każda grupa ma swój zamknięty obszar naprawdę poprawia odbiór i jest wygodniejsza, a tutaj całość zlewa się w jedno.
No cóż…prasa umiera, mam nadzieję, że siano w głowach ludzi kiedyś zamieni się w mózgi, a to co naprawdę wartościowe odrodzi się, gdybym np. płacił za dostęp do treści w jakimś portalu, a ten zaserwowałby mi takie coś to chciałbym odszkodowania Nowe, odświeżone - OK, ale wygodne, estetyczne, praktyczne, a nie ślepo za modą.
DWHelper - Reklamacja, a niektóra rewelacja, bo strona nie jest ustawiona pod żołnierza wychylającego się z okopów. Wczoraj wieczorem pisałem, co jeszcze można usprawnić w nowym DP, ale czy to ktoś weźmie pod uwagę, - nie wiem. Znalazłem się w komentarzach, programach, czy newsach, choć trudno przyzwyczaić się do nowych sztuczek. Widać, że przybywa nowych wpisów wszędzie, bo są tacy, co korzystają z DP i jest Tego wielu. Z “szaconkiem” o Nich, bo to nie durnie. Mają pożytek i wmawianie im, że to okropne, jest nadużyciem. Fakt, że jestem wrogiem pewnych dodanych wartości i omijam agenta, nie znaczy, że mam walczyć z treściami na DP, z których korzystam.
Bogdan
Autor strony powinien otrzymac ZOK (zakaz opuszczania koszar) do czasu poprawienia strony lub powrotu starej odsłony.
KOSZMAR!
Ona nie jest od tego, kliknij na Swój nick.