Askow - Masakry nie ma. Rodzaj i wielkość czcionki, jak i powiększenie strony, zależy od ustawień użytkownika np firefoksa. Ustawia się minimalny zoom na jakie 100 - 110%, i ma się wyświetlone DP - skolko ugodno. Często w starej szacie klikałem na niewyraźny, zamazany napis aktualności. Teraz mam wyraźne napisy, ale za to ślepaki są winne. To co, że ktoś niedowidzi. Nieładnie mu dokopać. Teraz trzeba sobie więcej znaleźć, żeby się nie zgubić.
Dzięki za dobre rady, ale są jeszcze inne strony w internecie oprócz głównej DP, zobacz sobie przyjacielu chociażby, jak wygląda strona forum DP po zmianie skalowania w Operze. Pozdrawiam i myślę, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie zgodnie z tematem wątku.
Dzisiaj wdrożyliśmy szereg poprawek, które powinny skutkować wzrostem wydajności przy przewijaniu strony (nawet tego długiego newsa). Wróciło również Ostatnio na forum, a od jutra dostępne będą kanały RSS dla forum Bierzemy pod uwagę wasze sugestie i będziemy pracować dalej nad tym, aby strona główna i podstrony były dla Was jak najbardziej użyteczne.
Czy ktoś mi odpowie jak znaleźć oprócz szukaj “starsze” programy? Gdzie są strony 1,2,3 itd?
A czy możecie zamienić pozycje Najnowsze i Ostatnio na blogu.
tomick dodajcie możliwość zmiany czcionki np. tak jak na forum a uszczęśliwicie dużo osób . A druga rzecz, wyszukiwarka na portal nie szuka po blogach, musiałem się posilić google .
EDIT
Strona się prawidłowo zmniejsza w FF , jest już jakiś plus . Niech się tylko strona dostosuje do okna przeglądarki i będzie super.
No nareszcie Choć może warto je przesunąć na górę? Czyli umieścić najpierw sekcję Ostatnio na forum, następnie Ostatnio na blogu a dopiero później sekcję z programami?
I jeszcze jedno, może warto byłoby w kategorii Newsy dodać do bocznej listy pozycję Wideo oraz Demonstracje? Teraz ciężko je znaleźć. Chyba że tylko ja mam z tym problemy.
Gdzie w ogóle są teraz artykuły i demonstracje?
I czy realne jest przywrócenie wyświetlania pełnej treści newsów na stronie głównej?
@Up
Nie sądzę, ale możesz ten feature mieć lokalnie. Zerknij tutaj: http://www.dobreprogramy.plB.Andy/Napra … 45412.html jeśli chcesz jedynie pełne newsy na głównej lub jeśli interesuje Cię dawny wygląd, sprawdź to: przywracamy-dawnych-wyglad-wortalu-t541364.html
Ale kto chce waszą nową max 10 userów ?
wywal nową a popracuj na starą i każdy będzie
Z ciekawostek…
17 listopada 2002 - początek beta testów vortalu - 0 komentarzy (tzn. 156, ale całe 156 to archeolodzy, w tym ja sam - tego nie liczę i nie będę liczyć)
7 grudnia 2002 - premiera vortalu - 0 komentarzy
14 lutego 2004 - pierwsza zmiana layoutu - 29 komentarzy
25 sierpnia 2009 - druga zmiana layoutu - 925 komentarzy (+ 3 recenzje na blogu, który wtedy miał premierę - liczę tylko te, które trafiły na główną), po 4 dniach od premiery było już jakieś 850 sztuk
1 sierpnia 2013 - najnowsza zmiana layoutu - aż 1004 komentarze po 4 dniach od premiery (+ póki co 1 recenzja na blogu, która nie trafiła na główną)
Negatywnych opinii teraz jest chyba jednak więcej niż 4 lata temu. Choć policzyć tego w zautomatyzowany sposób się nie da, ręcznie - szkoda czasu.
Albo coś jest wygodne albo modne. DP właśnie stały się modne. Po latach spędzonych z Wami żegnam
Czy może ktoś powiedzieć, czy programy na system Linux powrócą? Bo jeżeli nie, to nie mam tu nic do roboty
JA JESTEM NA TAK
Możesz przestać krzyczeć? Proszę edytować post i poprawić capsa, inaczej post poleci do kosza. Zapoznaj się : viewtopic.php?f=5&t=210226
W nowym wyglądzie brakuje mi najważniejszej informacji obok nazwy programu, czyli na jakiej jest licencji.
Nie, nie zgubiłem okularów. O tym to wiedziałem, ale na liście programów w danej kategorii powinno już pisać jaka licencja (tak jak było kiedyś), a nie dopiero po wejściu na stronę z opisem programu.
Wiem, że aktualnie można wybrać jaka licencja ma być, ale wtedy muszę co chwilę zmieniać typ wybranej licencji, bo nie ma żadnego sortowania.
Witam.
Ja mam pytanie?
Trochę byłem nieobecny.
Ostatnio wpisuję w “gógla” dobre programy i … łuuta faaa? Najpierw myślałem że może się rypnąłem w adresie ale nie .
To jest blog ? Czy tylko mnie się wydaję że teraz odszukanie czegokolwiek … graniczy z cudem. Nie wiem kto to pisał ale zwolnijcie tego ktosia.
Blog …no na co mi bloog. Jak będę chciał blog to sobie takowy zrobię. 1/10