Informatyk powiedział że Muszę się upewnić że te pamięci są Kompatybilne i zadziałają z moją płytą główną i powiedział też że Trzeba coś Pozmieniać Poustawiać odpowiednio nie wiem dokładnie co… więc Lepiej zgram na Pendrive aktualizację biosu i dam stare kości pamięci tego pendriva z instalką Nowego Biosu uaktualnienia i sprawdzi mi komputer lub Poustawia. Te Pamięci odpowiednio ustawi je właściwe taktowanie może. Lub ustawi to XMP Ready 2.0 Nie wiem bo cały czas byłem na Starej wersji a wyszła ta 4.30 i nie zrobiłem Instant Flash niestety
Konfigurator G.Skilla mówi, że kości są kompatybilne z Twoją płytą:
gom1 Tak Sprawdzałem kilka razy czy Płyta będzie działała z tymi pamięciami i dowiedziałem się ze stron oficjalnych że tak problemem może być to plus to że Pamięci może Nie Startują z włączonym XMP Startują jako 2133-2600 albo inny wynik zamiast prawidłowo 3200 i dla tego komputer się normalnie nie uruchomi I trzeba Coś zmieniać w Biosie i go zaktualizować
Jeśli Komputer z tymi pamięciami co są w płycie uruchomi się Normalnie na innym Komputerze bez problemu wystartuje system i obraz z monitora będzie widoczny nie będzie czarnego Ekranu to będzie znaczyło tylko Jedno mój Monitor się spalił zepsuł
Jeśli zresetujesz BIOS do ustawień fabrycznych, to profil XMP nie będzie aktywny.
Zawiozę to całe pudło Do Informatyka dam mu Pendrive z Najnowszym biosem do zaktualizowania wersja 4.30 dam mu też stare dwie stare kości jak by potrzebował i zobaczymy co zrobi i co mi powie jak odbiorę Komputer jaka była przyczyna Tego wszystkiego co zawiniło bo mówiłem mu co się dzieje a on mi mówił że muszę coś zmienić Ustawić Poustawiać
Cześć, mam dosłownie identyczny problem mógłbyś mi pomóc?
To temat sprzed 4 lat, załóż nowy i opisz problem.