Nowa pamięć RAM - czarny ekran monitora po włożeniu nowej pamięci brak obrazu

Informatyk powiedział że Muszę się upewnić że te pamięci są Kompatybilne i zadziałają z moją płytą główną i powiedział też że Trzeba coś Pozmieniać Poustawiać odpowiednio nie wiem dokładnie co… więc Lepiej zgram na Pendrive aktualizację biosu i dam stare kości pamięci tego pendriva z instalką Nowego Biosu uaktualnienia i sprawdzi mi komputer lub Poustawia. Te Pamięci odpowiednio ustawi je właściwe taktowanie może. Lub ustawi to XMP Ready 2.0 Nie wiem :frowning: bo cały czas byłem na Starej wersji a wyszła ta 4.30 i nie zrobiłem Instant Flash niestety :slight_smile:

Konfigurator G.Skilla mówi, że kości są kompatybilne z Twoją płytą:

gom1 Tak Sprawdzałem kilka razy czy Płyta będzie działała z tymi pamięciami i dowiedziałem się ze stron oficjalnych że tak problemem może być to plus to że Pamięci może Nie Startują z włączonym XMP Startują jako 2133-2600 albo inny wynik zamiast prawidłowo 3200 :wink: i dla tego komputer się normalnie nie uruchomi I trzeba Coś zmieniać w Biosie i go zaktualizować

Jeśli Komputer z tymi pamięciami co są w płycie uruchomi się Normalnie na innym Komputerze bez problemu wystartuje system i obraz z monitora będzie widoczny nie będzie czarnego Ekranu to będzie znaczyło tylko Jedno mój Monitor się spalił zepsuł :slight_smile:

Jeśli zresetujesz BIOS do ustawień fabrycznych, to profil XMP nie będzie aktywny.

Zawiozę to całe pudło Do Informatyka :wink: dam mu Pendrive z Najnowszym biosem do zaktualizowania wersja 4.30 dam mu też stare dwie stare kości jak by potrzebował i zobaczymy co zrobi i co mi powie jak odbiorę Komputer jaka była przyczyna Tego wszystkiego :slight_smile: co zawiniło :slight_smile: bo mówiłem mu co się dzieje a on mi mówił że muszę coś zmienić Ustawić Poustawiać :slight_smile:

Cześć, mam dosłownie identyczny problem mógłbyś mi pomóc?

To temat sprzed 4 lat, załóż nowy i opisz problem.