Nowe forum - ankieta

Mi też, choć trochę zieleni brakuje :slight_smile:

Odwieczny problem, brak zmian - źle, zmiany wprowadzone - jeszcze gorzej. Typowe marudzenie dla marudzenia.

Jakoś nie widzę twojej aktywności w wątku dotyczącym zgłaszania problemów z nowym forum, skoro widzisz tyle bugów to dlaczego ich nie zgłaszasz?

Jak bym dodał opcję dostosowania koloru forum.Dałbym panel z kolorami i każdy użytkownik mógłby se wybrać jaki chce.

Jakby nie patrzeć dla niektórych wygląd forum jest smutny,nawet ta zieleń by dała trochę  do wyglądu forum.

Może i marudzę ale nie poinformowanie użytkowników forum o tym że zostanie wprowadzona nowa wersja forum z jakimś wyprzedzeniem świadczy tylko o waszym podejściu do nas, zwykłych użytkowników.

Ponieważ nie mam na to czasu i ochoty. Dostając gotowy produkt oczekuję aby był sprawny a nie jakiś półprodukt bez działających głównych funkcji. Nigdzie nie pisało że forum wchodzi w wersje open beta…

Żadno forum nie jest gotowym produktem po migracji, nawet największe muszą borykać się bugami po migracyjnymi, nie ma możliwości zapewnienia pełnego działania, to jest zadanie nie możliwe do wykonania.

Powiedz w jakim celu Redakcja miała informować o migracji (nas jako Moderacji proszę w to nie zaliczać, nie my podejmujemy decyzje)? Chyba tylko aby marudzenie zaczęło się przed jej wykonaniem! Zostało zaplanowane i wykonane, takie było założenie produkcyjne, myślisz, że inne strony informują Userów o migracjach? Jeżeli mają ochotę to coś wspomną, robią swoje i tyle, nie, nie ma to nic wspólnego z “olewaniem” Userów, z zasady każdy updade ma wprowadzić poprawki, usprawnienia, przecież nie zrobili nam tego update na złość…

Rozumiem że mogą pojawić się błędy bazy danych czy inne pomniejsze komplikacje ale nie działanie choćby takich funkcji jak powiadomienia? Które o ile mi wiadomo nie są w żaden sposób uzależnione od starego silnika forum.

Po to żeby ktoś z wyprzedzeniem wiedział że w danym czasie tutaj pomocy nie otrzyma i owszem, inne strony informują o jakichkolwiek zaplanowanych pracach konserwacyjnych  choćby z minimalnym wyprzedzeniem.

W każdym razie ja mam całkiem inne zdanie na temat tego jak powinno się wprowadzać innowacje do swoich usług. Podejście jakie przedstawiłeś w swoim poście utrwala mnie tylko w fakcie że trzeba jak najszybciej stąd uciekać.

Jakoś jest tak, że kościół dobreprogramy jest otwarty dla wszystkich szukających dróg w necie, w gąszczu wszelkich spraw komputerowych. Forum, to tylko w tym porównaniu jest zakrystią, obsługą wiernych w zakresie pomocy. Choć guru zarabiają, to portal, forum nie powstał dla lamów organizujących działanie.

Wyszukując info w necie, gdzie można dowiedzieć się czegoś w sprawach komputerowych, czy gdzie otrzymać pomoc, trafia się na dobreprogramy.

Forum jest dla tych, którzy otrzymają pomoc. Nie dla elity moderatorów, czy użytkowników pomagających. Nawet nie dla tych, co w sposób roszczeniowy pokazują, że to “ich” forum, bo z “nimi” trzeba się liczyć.

Prawda jest taka, że na forum w nowym wydaniu jest więcej udogodnień. Pewnie, że jeszcze będą się trafiać zapowietrzone kaloryfery, ale pomału będzie lepiej i nikt zimno nie będzie przyjęty.

Ludzie mają wygodniej, to trzeba klaskać, że forum pomocowe jest. Co tu jest krytykować niekonstruktywnie? Diabeł piekło zrobi, bo mu się nie będzie widział ornat. Jeszcze się obrazi, zatupie…

MacGregor - nie bierz to do siebie. Ale jakieś zawsze interesowne pisanie pod zniechęcanie.

Kolejna osoba nie potrafiąca zrozumieć, że moderacja nie ma wpływu na działania właścicieli. Eh, co za czasy.

Resztę “mądrości” pozostawię bez komentarza.

Człowieku, ale co Ty w ogóle bredzisz?! Jaki produkt? Ty kupiłeś forum? Wynająłeś “Dobreprogramy” do stworzenia dla Ciebie specjalnie forum? W jakikolwiek sposób finansowo wsparłeś prace migracyjne? Nie.

Piszmy tak dalej, to MacGregor naprawdę odejdzie, a niepowetowana szkoda wejdzie w pożytek. Trzeba docenić też, ile człowiek może się nauczyć tutaj. Parę dni temu pisałem o szkodach, jakie wyrządził u mnie wirus. Skorzystałem z porad i zrobiłem reset protokołu TCP/IP, zresetowałem katalog winsock, naprawiłem SSL/HTTPS/cryptography, odnowiłem internet connections. Teraz podziwiam szybkość ładowania stron nawet tam, gdzie zawieszało się połączenie z serwerem. Mozillapl.org śmiga, a Firefox bije rekordy szybkości przy PING 11. Trochę pewności przybyło, a i pomóc komuś będzie można.

Wpływu nie macie ale chyba ktoś was informuje o tym co będzie się dziać z forum. Z reszta to wy tutaj jesteście “zarządcami” wiec skutki niektórych decyzji spływają na was. W końcu funkcja administrator czy moderator sama mówi swoje. 

@MacGregor

**[**Tak samo nie place za każda wyszukana frazę w google a mimo to jestem ich klientem za kazdym razem kiedy otworze ich stronę.]- może mi jeszcze powiesz że trafiło Ci się coś u Googla zareklamować że Ci “nie pasi”?. Fantasta i marzyciel.

Przeżywasz chłopie jak stonka wykopki.

Przeżyłem już wiele zmian na DP, i wiem że zawsze jest tak że początkowo jakieś problemy są, póżniej wszystko się dociera i działa coraz lepiej, i znów przychodzi moment że szefostwo ma nowe pomysły więc są zmiany.

Przy tym"docieraniu" zawsze głosy użytkowników były brane pod uwagę, w końcu oni najprędzej widzą że coś “nie halo”.

Jedyne w czym “naczalstwo” jest głuche na głos ludu to AP, ale o tym tu"nie godom", bo Mody nie lubią.

Nie mów więc że ktoś nas tu lekceważy “cy cuś”, daj ludziom pracować, i bądź cierpliwy.

A w ostateczności tak jak koledzy wyżej piszą: nikt tu nie jest przyspawany!

U McGregora pewnie nie, u mnie masz zgrzewkę choćby za pogodę ducha.

“Tak samo nie place za każda wyszukana frazę w google a mimo to jestem ich klientem za kazdym razem kiedy otworze ich stronę”. Dość naiwne i niegramatyczne spostrzeżenie. Nazywanie siebie klientem Google, gdy jest się w rzeczywistości POM - Potential object monitoring, to nadużycie. Ale tak funkcjonuje propaganda. Bardziej absurdalne jest porównywanie forum pomocowego do Google.

@xyzzyx - Dzięki za prezent na pogodę ducha!

Ja niczego nie porównuję. Po prostu staram się pokazać że jedno i drugie jest darmową usługą a to że bezpośrednio nie wnoszę żadnego wkładu pieniężnego w jej działanie nie znaczy że jeśli mam jakąś złą opinię na jej temat to mam spadać na drzewo.

No ja akurat"spadania na drzewo"

absolutnie niemam na myśli

Chodzi mi o odrobinę cierpliwości, przecież już jest dużo lepiej niż po rozpoczęciu zmian(choć do ideału trochę brakuje).

Moja propozycja, zakopujemy topór wojenny, a energię zostawmy na mądrzejsze cele. Ok.?

Pewnie. Zawsze to coś mądrzejszego niż sprzeczki które do niczego nie prowadzą ;) 

W każdym razie korzystanie z forum w obecnej formie to katorga więc póki przynajmniej ta biel nie zniknie nie będę zbyt często tutaj zaglądać.

…do czego i ja się przyłączam. Ponadto “Zawartość, w której uczestniczyłem” nadal otwiera mi się po 1,5-2 minutach, no i nie wiem jak się usuwa niepotrzebne mi już, stare Powiadomienia. Wiadomości jest czym usunąć ale jak Powiadomienia?

@Poraj, to jest bug że nie można ich usunąć. Więc trzeba poczekać. Tak samo w/w odnośnik, kwestia optymalizacji.

@MacGregor Nikt ci nie każe tutaj zaglądać, mnie biel się podoba. A co do zrzucania czegokolwiek na moderację, to jakbyś poszedł na policję winić ich że ci rządowi emerytury podwyższyli.

A mnie się nie podoba! I co? Ponadto czytaj uważnie co piszę! Czy ja pisałem coś o “moderacji”? Jakoś nie widzę, poza tym, że grzecznością nie grzeszycie. Miłego dnia!

Rozdziel paragrafy, do ciebie był tylko ten pierwszy :stuck_out_tongue: Dołożyłem @ by nie było niedomówień :slight_smile:

Ja w takim razie apeluje o wybór “skórki” , przynajmniej czarnej i białej aby przynajmniej Ci zniesmaczeni bielą mogli rozkoszować się siłą czerni. :stuck_out_tongue: