Czyż chodzi o wygodę? Ma być przejrzyście i jest. Dla ludzi, dla których to forum jest.
Tylko jedna grupa spędza “pół życia” na forum i mogłaby zawalczyć o optymalne warunki dla ochrony wzroku, czy wyciszenia nerwow. Powiedzmy - dla kogosiów preferujących pobyt stały na forum dobrychprogramów, a nawet dla bootów mających wymagania, tudzież ciężkich kolesi przyspawanych do dobrychprogramow - to jakże ich roszczenia spełniać? Bo inaczej opuszczą forum?
Jeden głos moderatora to nie głos całej moderacji ja nikomu nie każę spadać to tak na przyszłość, żeby ktoś nie zarzucał mi czegoś czego nigdy nie powiedziałem.
I jeszcze jedno, mi białe szaty nowego forum również nie bardzo przypadły do gustu dajmy jednak właścicielom nieco więcej czasu na naprawę tego czy tamtego a być może doczekamy powrotu zieleni na forum. Być może po usunięciu najważniejszych problemów przyjdzie czas na wprowadzenie dodatkowej skórki do wyboru.
No, nie moglem opuścić tej strony klikając w przycisk wstecz. Dopiero po przyjrzeniu się, zauważyłem, że helper chce coś pobrać. Pobrałem więc. Po pobraniu już błyskawicznie zadziałał przycisk wstecz. O C B?
-> ładniej (z szacunkiem) jest najpierw zapytać a dopiero później (w zależności od zdania userów) wykonywać lub nie,
-> jeżeli ktoś zgłasza błąd czy pisze co mu/jej się nie podoba to nie jest to marudzenie tylko wyrażanie opinii,
-> to jest właśnie owe ‘olewanie’ userów,
-> nie każdy update wprowadza poprawki - patrz Nero ‘d’ update jakieś 4 lata wstecz,
Chyba się zgodzisz iż brak reakcji ‘góry’ na zgłaszanie braku działania funkcji stanowiących core skryptu jest delikatnie mówiąc niepoważne. W związku z powyższym zgadzam się ze stwierdzeniem iż:
Wizualnie: Podoba mi się nowe bo zapomniałem starego, ale nie podoba mi się jego rozlazłość(odstępy w poziomie i pionie), pozbawienie podpisów i zmarnowanie tej powierzchni na puste przestrzenie. Nie podobają mi się pastelowe kolory, ograniczenie i tak małej powierzchni na avatara(nie przez wzgląd na swój ale te które widuje). Brak wyraźnych granic między postami. Malutkie przyciski Cytuj i raportuj i multicytowanie porozrzucane jakby nie mogły być po jednej stronie z lubie to!? Tyci przycisk plus dla użytkownika… nie używam ale zdaje się że jest era dotykowych ekranów tak? Zmiany z duchem czasów czy wbrew duchowi? Nie podobają mi się puste przestrzenie a brak kolumny z linkami do najnowszych wpisów w aktualnościach, blogu, na forum. Podobało by się poszerzenie treści żeby nie rolkować. Podobnie jak umieszczenie strzałek stron wątku po prawej stronie.
Najbardziej nie podoba mi się to że odpowiedź nie działa w wersji mobilnej i małe szanse że będzie działać!? Oraz to że trzeba cierpliwie poczekać na załadowanie strony bo inaczej edytor się nie załaduje. Szansa że to będzie kiedykolwiek działać jest równie duża co działanie przycisków następny/poprzedni na stronie m.allegro.pl - zależna od silnika czyli żadna.
Podoba mi się że nareszcie przycisk “forum” nie zawija się pod “NEWSY, BLOGI itd” stając niewidoczny. To na plus. Mały plusik. Zmianami wzorowali(ście) się zapewne na Windows 10 tj. jakiś czas będzie funkcjonować wersja beta? Zasadniczo jestem na tak, cierpliwie przeczekam mając nadzieje że będzie gorzej. Bo może wtedy oduczę się przeglądania forum… tego i innych.
Jedno się na tym forum chyba nie zmieni?! Tematy które nie są spamem a jedynie mające braki formalne(mało precyzyjny tytuł, błędy pisowni itd) po wywaleniu do śmietnika były, są i będą zamykane… to mnie na tym forum wnerwia żaden graficzny motyw zmieni. Brak działu offtop którego nie można założyć nawet w śmietniku - dział na luzie stricte trzymający się tematyki za wszelkie odstępstwa kosz. Dodatkową ale to poza tematem forum - świadomość że bogiem wszystkich bogów jest tomek. Gdybym był jego szefem to bym go pogonił do pisania felietonów raz na miesiąc ewentualnie raz na kwartał. Częściej nie bo jest zbyt inteligentny i lubi gwiazdorzyć