Nowe forum Discourse (2017) - błędy, propozycje, sugestie

@tomekb Dlaczego ilość nieprzeczytanych/nowych postów sama się zeruje? Rano miałem ponad 100 nowych postów nieprzeczytanych teraz mam 7. Czy to wy coś grzebiecie czy kolejny błąd forum?
Edit.
Kolejne zgłoszenie :wink: w wersji mobilnej nie sa oznaczone tematy z rozwiązaniem. Można dodać taką ikonkę?

Zastanawiam się, czy takie coś nie dzieje się przypadkiem podczas aktualizacji forum. Przed następną dam Wam znać i sprawdzimy.

Zaglądnąłem poprzedniej nocy.

Nawet parę razy zaglądałem, ale za każdym razem nie było mnie widać.

czy to tylko przypadek czy celowo reklamy pojawiają się na podstawie tematów i postów ?

• było pytanie o sieć wyskakuje - virgin
  • było pytanie o części - wyskakuje Morele (lubię)
  • było o gotowcach poleasingowych- widzę Amso

Jesteś śledzony na tym forum:

jak blokować ?

A co to ma wspólnego z tym tematem?

1 polubienie

Raczej nie jest to związane z aktualizacjami forum, chyba że odbywają się codziennie :stuck_out_tongue_winking_eye:
Problem nie występuje tylko u mnie, bo inni też to zgłaszali.

Nie jest nowością, że reklamy w całym Internecie są personalizowane - pod to, co wyszukujesz i co czytasz.

Dlatego polecam Privacy Badger https://www.eff.org/privacybadger + uBlock Origin i wszystkie filtry włączone + dwie POL lokalizacje :wink:

U mnie żadne REKLAMY nie występuję :wink: i forum się szybciej ładuje jaki i całe DP

To nie przypadek. Reklamy dostarcza Google. Czasami są kontekstowe (dopasowane do treści na stronie), czasami bazują na tym co użytkownik oglądał wcześniej (remarketing, np. obejrzysz jakiś telefon na stronie sklepu i później jego reklamy śledzą cię w innych miejscach).

Obsługuje to Google i prawdę mówiąc nie ma w tym niczego szczególnego.

Na forum nie pokazujemy reklam użytkownikom z większym stażem. Reklamy oglądają tylko anonimowi (niezalogowani) oraz nowi użytkownicy.

Reklamy to zło konieczne ale beż nich jest przyjemniej etc. itp. a tam gdzie jeszcze wyskakuje jakieś na całą stronę info coby wyłączyć AbBlock to moja noga tam już nie zagląda :wink:

Prawdę mówiąc, jeśli korzystasz z AdBlocka, to niejako właściciele danej strony i tak na tobie nie zarabiają, więc nie mają powodu, by cię tam wpuszczać :slight_smile:

Inną kwestią jest to, że takie komunikaty można zazwyczaj łatwo ominąć za pomocą… AdBlocka.

właśnie nie łatwo jak coraz częściej potrzebny tampermonkey i skrypt pokroju reek/AAK, jspinguin2017/ASP - gdy sam filtr do adblocka / ublocka nie wystarcza.

Po wybraniu skórki (sprawdziłem na dwóch losowych), zamiast forum mam pustą, białą stronę. Pomaga usunięcie ciasteczka theme_key (czy jakoś tak).
Win7 64-bit, najnowszy FF, uBlock Origin + Disconnect.
Rana wszystko działało.

Na pierwszym dobrym zielonym biała strona - też disconnect i ublock origin z filtrami polskimi i easy list, - przed dziesiątą było prawidłowo.

Prędzej u mnie nie będzie skórek, niż tych potrzebnych rozszerzeń. :frowning:

Na slimjet komunikat:

Potwierdzam, forum nie działa na czystym Chrome, ani na Firefox po wybraniu innego stylu niż domyślny.

Ba! Nie działa nawet z wyłączonymi rozszerzeniami… pozostaje mi tylko używanie mojego stylu przez Stylish :smile:

Chrome na Androida, też nie działa forum, po wybraniu skórki. Na PC to samo, niezależnie od przeglądarki.