Abstrahując od błędów i niedoróbek, @tomekb czy w przyszłości planujecie udostępnienie funkcjonalności odpowiedzi w temacie za pomocą maila: Set up reply via email support
No cóż, tak bywa. W wolnej chwili postaram się poprawić moje poradniki.
Ale to jest coś, co powinno zostać naprawione. Globalnie.
Naprawiając swoje poradniki własnoręcznie niejako dajesz przyzwolenie na nienaprawianie tych błędów przez administrację forum.
Propozycja.
Skoro na nowym forum usunięte przez autora posty nie znikają natychmiast permanentnie, tylko mają 24-godzinną karencję, podczas której zareagować może moderator, to może dać możliwość przywracania usuniętych przez siebie postów?
Czasem się zdarza, że usunie się swój post przez przypadek.
Przy okazji, znowu : ) (bez spacji) w shoutboksie zamieniane jest na emotę , a nie .
Ej, ale dlaczego? Skoro moderator ma do takiego usuniętego posta dostęp, to czemu ja mam nie móc go przywrócić po usunięciu go przez przypadek?
Użytkownik nie ma uprawnień moderatora
Planujemy i właśnie to zrobiliśmy Powinno chodzić, możesz przetestować. Daj znać, gdyby był problem, będziemy dalej grzebać.
W lutym będzie aktualizacja Discourse, która pozwoli dodać wiele róznych skinów i każdy użytkownik będzie mógł wybrać sobie to, co mu najbardziej odpowiada. Dodamy skiny z ciemnym tłem, z wyróżnionymi postami i skin w stylu googlowego material design.
Dziś cały dzień dostaję jakieś stare ppwiadomienia o odpowiedziach w tematach.
Prawie bez opóźnienia u mnie, czyli jest lepiej.
To już powinno się skończyć i powiadomienia powinny przychodzić już tylko do tego co faktycznie trzeba i wtedy kiedy faktycznie trzeba, a nie dzień później
Ogłaszam oficjalnie, że niechlubna tradycja PKP na forum jest reliktem minionej epoki
Teraz pociągi przyjeżdżają przed czasem
Z chęcią przetestuję tylko poproszę o instrukcję na PW, za nic nie mogę skorzajrzyć jak i na jaki mail kierować odpowiedź by pojawiła sie ona w temacie.
Ale ja nie każę dawać użytkownikowi uprawnienia moderatora. Mówię raczej o uczynieniu możliwości cofania usunięcia własnego posta uprawnieniem nie moderatora, a zwykłego użytkownika
W dziale “Sprawdzone porady” nie mam możliwości założenia nowego tematu, ani też odpowiedzi w jakimkolwiek już istniejącym.
Muszę stwierdzić, że grono testerów przez ten cały czas mocno sobie bimbało:P Proponuję obniżyć im uprawnienia za oddanie zbugowanego forum
Zerknij do arkusza ze zgłoszeniami błędów, zobacz ile było zgłoszonych i ile z nich naprawionych przez finalną migracją.
I znów mamy sytuację, gdy stare linki (do tego co było w IPB) na nowym forum nie działają.
Gdzieś w sieci linkowany jest temat “Naprawa mbr w Win 7”.
https://forum.dobreprogramy.pl/naprawa-mbr-w-win-7-298930t.html
Natomiast teraz działa tylko nowy Naprawa MBR w Win 7
poprzedni daje dobrze znany tekst:
Ups! Ta strona nie istnieje lub jest prywatna.