Aaaa widzisz… nie wiedziałem
W starym widoku była opcja zmiany wielkości tekstu. Teraz w nowym wyglądzie forum nie ma tego, po prawej nad wszystkimi działami. W ustawieniach profilu też nie ma takiej możliwości. Jedne przeglądarki pamiętają widok powiększenia poszczególnych stron, a inne tylko globalnie.
To obejście, a nie naprawienie problemu, ale chwilowo możesz skorzystać z user CSS, by mieć większe fonty na stałe.
Czepiam się regulaminu
Co jeśli sygnaturka się nie mieści na monitorze 1280x czy 1440x a mieści się na 1920x?
To jest właściwie kwestia zmiany słowa z linijki na akapit, bo to raczej o to chodzi. W twoim podpisie wychodzi na to, że masz 4 linijki, bo jedna jest tak długa, że przeskoczyła do nowej linijki, ale nie ma tu akapitu, więc powstaje problem. Wydaje mi się, że phpBB jakoś lepiej sobie z tym radziło (jeśli się nie mylę, skrypt nie dostosowywał się do rozdzielczości).
Widzę nowy dział Pomagamy i prosimy o pomoc. Na początek proponuje tam przenieść trzeci przypięty post z Na luzie, czyli prośba o rehabilitację. To określi najlepiej, do czego jest dział.
Trafione.
Zrobione
Chodzi o szerokość monitora - forum dostosuje się do niego, to też ja widzę to w 3 linijkach.
Bardziej chodzi mi o stronę formalną w stylu “Jego długość to maksymalnie trzy linijki parząc na niego na ekranie o szerokości 1920 pikseli (bez względu na wielkość liter).”. Poloniści niech lepiej sformułują ten zapis).
Proponuję ustawić dostęp do shoutboksa od minimum 15 postów, głównie chodzi mi o to że nowi użytkownicy na sb spamują linkami do swoich tematów i zadają pytania bez stworzenia tematu. Czerwony napis raczej mało daje.
Chyba coś pominąłem, ale nie przypominam sobie, żeby była poruszana kwestia postowania pod tematem, gdzie moderator upomina o poprawienie tematu, ortografii, czy też o poprawienie tego, o co chodzi w temacie.
Gdyby była jasna zasada, że do czasu poprawienia postu nie dodaje się odpowiedzi, albo, żeby okno pisania odpowiedzi było zamknięte do czasu poprawienia, toby nikt nie uznawał, że skoro piszą, to może sobie lekceważyć monit.
Oglądanie swoich postów w śmietniku, już nie jest zabawne.
Praktykowałem dotąd, że pisałem pod tematem, ale zastanawiam się, czy to nie wbrew intencji zasad pomocy. Skoro monit o poprawienie, to do czasu poprawienia - stop orkiestra.
Często poprawienie tytułu i treści tematu, to istotne informacje. Wtedy wiadomo o co chodzi, gdy według wymogów jest poprawione.
Przez pomyłki Harry Pottera, pełno żab.
Nie przesadzajmy, to jest forum a nie obóz karny, od pomagającego zależy czy odpowie czy nie, nawet w temacie gdzie wisi interwencja moderatorska. Jeżeli Autor oleje naszą prośbę to temat leci tam gdzie jego miejsce. IMO taki zapis w regulaminie byłby sporym nadużyciem. Sam pomagający niech decyduje czy pomaga czy olewa…
Myślałem, że przy wkładaniu swoich pięciu groszy pod tematem, do którego jest zastrzeżenie, to przy dostaniu blachy, czyli ekspresowym wysłaniu tematu do śmietnika, to tak nie powinno być, bo szkoda wielu wartościowych wpisów, bo wielu się Tu stara.
Skoro tu nie ma mowy o krzywienie się na mnie, za dodanie odpowiedzi, gdy temat po kulturalnej prośbie o poprawienie i ostrzeżeniu, leci do śmietnika, to nie przestanę pisać, jak pisałem dotąd.
Hej,
I bardzo dobre podejście. Mnie też czasami żal wywalać posty, ale jak autor jest nieugięty, to nie da się inaczej. Jedno jest pewne - w takiej sytuacji winny może spodziewać się odpowiedniej nagrody.
Pozdrawiam,
Dimatheus
@Bogdan_G też nie raz przeszła mi przez myśl taka opcja, ale jak pisał semtex, to nie obóz karny i dlatego taki pomysł pozostał tylko i wyłącznie w mojej głowie.
No niby obóz karny nie, ale pomyślcie ile tematów miało dopisek “już mam (zmień frazę na adekwatną do problemu) można wyrzucić”. Pomyślcie ile osób w ogóle nic nie pisze po uzyskaniu odpowiedzi (szczególnie osób nowo zarejestrowanych). IMO opcja blokady tematu byłaby bardzo pomocna
Patrzę, że zielony aktywny kolor śmietnika. Klikam, a tam nie ma zielonych kropek przed treściami wrzuconymi do śmietnika. Gdy się zaznaczy, że przeczytane, to znika aktywny kolor śmietnika. Znaczy, że nie ma “nowości” w nim. Ale wcześniej, to jak zgadywać, skoro czcionka super niewyraźna, zamglona… jest nie do widzenia. Bez zielonej pchły w śmietniku, to nic nie wiadomo. Czasem się pojawia zaznaczone małe halo, przy post negative, ale tylko czasami.
Jest planowane odświeżenie skórki forum, musimy poczekać bo więcej spraw wizualnych wymaga poprawek…
W dziale Giełda - można by stworzyć dział Oddam Jak ktoś ma coś zbytecznego to zawsze można się dogadać co do samej wysyłki
“Zawartość użytkownika Kpc21” - brzmi dość dziwnie. Nie dałoby się tego zmienić na coś innego?