Nowe forum IPBoard - pomysły, propozycje i życzenia

Może pasek na dole z listą osób aktualnie przeglądających dany temat?

to już jest po prawej stronie od nazwy tematu

To nie to, chodzi mi o osoby aktualnie będące w danym temacie a nie te, ktore kliknely w przycisk “obserwuj temat”

lordjahu, w starym skrypcie na dole strony była informacja kto przegląda temat.

Generalnie dzięki za te wszystkie propozycje, przepraszam, że tak późno daję znać, ale śledzę temat jak najbardziej. 

Włączyłem opcję podglądu kto przegląda dany wątek :wink:

Co do problemów z edytorem - faktycznie są z nim problemy, część z nich zostało rozwiązanych w wersji 4.3, która ma trafić za jakiś czas do IPB.

Podczas konwersji galerii wszystkie albumy stworzone przez użytkowników ustawione zostały jako niepubliczne, z uwagi na zgoła odmienny system uprawnień, jeśli użytkownik chce aby były one dalej publiczne musi ponownie je udostępnić. 

Docelowo z Shoutboksu zniknie obsługa BBCode, czyli również nie będą parsowane linki do serwisów wideo.

Wkrótce forum zostanie zintegrowane z TapTalkiem, także głodnych tej aplikacji proszę jeszcze o chwilę cierplowści.

Jeżeli mamy włączone powiadomienia o odpowiedzi w naszym temacie to teraz na początku mamy link do użytkownika, który odpowiedział w temacie, a dopiero na końcu link do tematu. Gorzej to wygląda jeżeli dostajemy drugą wiadomość o odpowiedzi i dopiero musimy pokazać ukrytą treść (wtedy widziany jest tylko link do użytkownika).

Cześć,

Nie wiem czy w nowej wersji forum taka opcja jest możliwa, a mianowicie - w starej wersji forum wysyłająć do kogoś PW, oznaczana ona była jako “przeczytana” w momencie jej odbioru. Teraz wysyłając wiadomość nie wiadomo czy adresat otrzymał wiadomość. Niby drobiazg, a jednak bardzo go brakuje.

Jest wiadomo, masz informację xxxxx ostatnio odczytał po lewej jak wejdziesz w daną wiadomość :wink:

Cześć,

#-o Dzięki, pora wybrać się do okulisty :slight_smile:

Nie wiem jak wy, ale ogromnie dziękuję za tą możliwość. Aczkolwiek czy, aby na pewno dobrze działa logowanie do serwisu? Bo mam z tym mały problem.

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/456426-zgłoszenia-błędów-w-nowej-wersji-forum/?p=2948609

Zauważyłem że wklejając linki z YouTube’a do Shouta czy do wiadomości na forum od razu jest załączony skrypt do oglądania … nie można tego było zostawić jak było ? Tzn jak chcę użyć sam link, to muszę teraz komendy użyć, a tak wystarczyło samo wklejenie.

Ja bym chciała zobaczyć działy która są stworzone dla

• tabletów

• czytników ebooków

• tabletów graficznych

:slight_smile:

Cześć,

Myślę, że pora zamienić tytuł działu Telefonia komórkowa na np. Urządzenia i systemy mobilne.

Są efekty edytora WYSIWIG:

http://forum.dobreprogramy.pl/temat/459578-google-chrome-kontra-mozilla-firefox/#entry2954249

Wydaje mi się, że edytor wykorzystujący BBCode tak nie korci. A i ten WYSIWIG czasem irytuje, szczególnie jeśli chce się użyć cytatu. Proponuję wrócić do edytora opartego na BBCode.

Dokładnie. Osobiście podpisuję się pod tą propozyją wszystkimi swoimi czterema kończynami. Jednym słowem, WYSYWIG jest strasznie bezużyteczny i tylko utrudnia życie. Teraz na własnej skórze doświadczam pojęcie user friedly, gdzie dla jednych user friedly to Notanik, a dla innych user friendly to Vi.

Da się jakoś wyłączyć powiadomienia o nowych wypowiedziach w shoutboxie?

Takie powiadomienia w ogóle są? Bo ja nic takiego nie dostaję, a jeśli chodzi Ci o powiadomienia dźwiękowe, to możesz je wyłączyć w ustawieniach pod edytorem tekstu w shoutboksie.

Dźwiękowe to znalazłem, że da się wyłączyć. Mam na myśli wyświetlanie nieprzeczytanych/nowych postów na shoutboxie przy hiperłączu do niego.

to nie są powiadomienia o wiadomościach, ta liczba w kwadraciku pokazuje ilość osób które są aktualnie na SB :stuck_out_tongue: