Pogrzebaliśmy trochę w motywach, posprzątaliśmy i… udało się zrobić coś nowego Mamy teraz skórkę jasną oraz ciemną na forum, a tak naprawdę to jest jeden motyw, tylko dwa schematy kolorów. Możecie przestawić się w opcjach (Ustawienia → Interfejs). Uwaga, kolor logo zmienia się dopiero po kliknięciu Zapisz
Jak Wam się podoba? Przy okazji dajcie znać, czy nie zapomniałem o jakichś poprawkach do pluginów etc. - przyjąłem zasadę „resetu” do fabrycznego motywu Discourse i dodawałem drobne poprawki m.in. do pluginu z reakcjami.
Ja to się zastanawiam czy nie wyrzucić tych emoji… To się dubluje z reakcjami Discourse - Ty sam nawet dałeś obie reakcje Myślicie, że jest sens to trzymać? Z tego co rozumiem, to emoji daje nam trochę więcej wyboru, a Discourse tylko „serduszko”.
Serduszko to faktycznie trochę niewiele, ale ogólnie emoji jest zgodne z ciemnym motywem, ale tylko jedynie w momencie wyboru, więc może jakoś da się to ogarnąć:
Wklejam tutaj schemat tego ciemnego motywu, jeśli ktoś chce może spróbować wymyślić inny i wtedy jak będzie sensowny to mogę dodać go jako alternatywę do wyboru
Pozwoliłem sobie przenieść do odpowiedniego działu i wątku
Racja, coś z tą wtyczką jest nie tak. W GitHubie widzę, że kod jest ok, więc być może wystarczy przebudowa kontenera dockerowego (wtedy część styli pluginów jest kompilowanych na nowo). Dam znać.