Jestem zwykłym, szarym użytkowniczkiem tandemu Opery i Windows XP. Czy dlatego mam być dyskryminowaqny wobec użytkowników IE9 i Visty/7? Bo w tych nowych polowaniach chyba o to chodzi…
Co do Visty - w wersji Home Basic ta cała jumplista się nie wyświetla, a witryna daje się przypiąć jedynie do menu start. Pod prawoklikiem jumplisty nie ma.
Czyli jak np. ORANGE zorganizuje konkurs dla abonentów, to klienci PLAYa też są dyskryminowani? Albo inaczej, jeśli nagrodą w tym “polowaniu” będzie program działający tylko pod windowsem, to użytkownicy innych systemów też mogą mówić o dyskryminacji? Konkursy przecież nie są obowiązkowe, nie odpowiadają ci zasady, nie bierzesz udziału - proste.
Nie Nie taka jest idea konkursu. Mnie nie działa i nie płacze (obrazek jak wyżej) w7 64 hp. To jest zabawa, a nie że ‘musze’ mieć bo będę gorszy jak tego nie dostane …
Tak samo sam fakt xp. To staroć, korzystasz to twój problem. Jak byś się czuł jak byś nie mógł wykorzystać swojego systemu w pełni, bo ktoś używa już praktycznie nie wspieranego starocia i narzeka, że nie może uczestniczyć w zabawie ? To tak jakbyś ty miał konkurować (na xp), z windows 95, na którym nawet sterowniki się same nie instalują …
Szczerze mówiąc śmieszą mnie niektóre posty takie jak np. XP to staroć a że go używasz to twój problem - zobacz sobie na moim blogu jaki mam sprzęt, a później powiedz mi że ruszy na nim Win 7 albo Vista
Co do dyskryminacji przeglądarkowej - zjawisko znane m. in przez userów właśnie IE i Chrome, poczytaj sobie angielskie fora
Mnie również nie wyświetla się wspomniana jumplista mimo iż mam IE9, niemniej jednak jest jeszcze jeden sposób aby “obejść” wymogi konkursu i mieć możliwość wyświetlania stosownej listy po przypięciu ludka, tylko trzeba trochę pogłówkować
Sądzę że po zakończeniu konkursu zostaną odblokowane komentarze albo pojawi się nowy news - wówczas będziecie mogli wylewać swoje żale na temat “dyskryminacji” itp.
Krok ze strony redakcji, o jakimś ukrywaniu konkursowego programu był kompletnie niepotrzebny. Zwłaszcza biorąc pod uwagę statystyki, które redakcji są przecież bardzo dobrze znane. Z tego co pamiętam XP dalej używa 40% użytkowników tego portalu, a więc jeśli prawie połowa userów będzie miała problem, to dobrze to nie wróży