Skoro tak to pewnie były tanie tłoki, nie trzymały standardów i zaczęły się rozwarstwiać lub już podczas produkcji zostały zanieczyszczone. Bywa i tak. Generalnie jednak jeśli wszystko jest ok, to CD/GD/DVD/HD-DVD/UMD/BD-ROM są trwałe.
@cyngiel_1 A czy ten by mi odtworzył też rmvb ?
-
Odtwarzacz Blu-ray Sony z Wi-Fi | BDP-S3700B - Odtwarzacze Blu-Ray - sklep internetowy Sony Centre
-
Odtwarzacz blu-ray Panasonic DP-UB820 czarny - Opinie i ceny na Ceneo.pl
-
Dhrs Dvd Players, Home Cd Players, Tv Dvd Players | Fruugo PL
-
DVD MANTA DVD-068 Emperor RMVB HDMI → Tu pytanie. Czy nowsza wersja tego odtwarzacza odtworzy pliki rmvb ?
Nigdzie nie spotkałem, aby przy jakimś odtwarzaczu stacjonarnym było wymienienie, że odtwarza pliki.rmvb (real media).
Stąd najlepiej udać się z taką płytą do salonów firmowych (sklepów) i pytać sprzedawców oraz sprawdzać organoleptycznie - jaki odtwarzacz radzi sobie z takim zapisem.
Ewentualnie dzwonić do wystawców w sklepach w internecie z takim pytaniem.
Tylko wówczas będziesz miał pewność, że dany odtwarzacz jest tym jakiego szukasz.
Patrząc po niektórych odtwarzaczach obsługujących prawie 50 różnych kodeków/kontenerów może jakiś trafi się, że odczyta rmvb…pomimo braku takiego w specyfikacji urządzenia, ale to raczej wątpliwe z racji małej popularności tego kodeka w odtwarzaczach stacjonarnych…
A Ten ostatni odtwarzacz Manta w nowszej wersji otworzy mi Rmvb ? Bo poprzednia otwierała.
W opisach Manty nie widzę nigdzie, aby wspierała rmvb.
Dlatego napisałem, że najlepiej iść do sklepu z płytą i sprawdzić na miejscu, bo opisy kodeków są nie zawsze „wyczerpujące” i oddające rzeczywistą możliwość odtwarzania danego kodeka.
Stąd nigdzie nie widzę w odtwarzaczach, aby go wymieniali.
Skoro „starsza” wersja Manty go odtwarzała - to nowsza pewnie też.
Ale jest to jedynie domniemanie a nie pewność o jaką ci chodzi.