Mnie akurat wszystko jedno 8, 16 czy 32gb. W takim razie dla picu można zasadzić w telefon 100gb i dać cenę 6 tys zł. Absurd #-o
Od czego są pendrajwy.
A z tego co widzę w nowym Iphone dorzucono po prostu to co już dawno powinno być w poprzednich wersjach w standardzie.
Nie mówię, że specyfikacja wygląda źle, bo wiele spraw wreszcie poprawiono i teraz to wreszcie jest konkurencyjny telefon, ale żeby wraz z tak banalnymi usprawnieniami podbijać cenę o ok. 1000zł? :o
Nadal uważam, że nie oferuje on niczego niesamowitego w cenie o której mowa. To samo mamy w komórkach za 1000-1500zł. Czyli za ekran drugie 1500zł? :roll:
A cena na obecnego Iphona, który ledwo dorównuje niektórymi funkcjonalnościami konkurencyjnym komórkom, powinna oscylować w granicach 1000zł za biedną wersję i maks 1400zł za 16gb.
No ale to już kwestia indywidualna jak w poprzednim poście napisałem, nie mówię że dla kogoś ta zabawka nie może być warta i 10.000zł
Ja zupełnie nie widzę za co użytkownik ma wywalić tyle szmalu.
nowy iphone kosztuje przeciez tyle samo i taniej nawet.
16GB za 199USD i 299USD za 32 GB (poprzednio takie same ceny byly odpowiednio za 8 i 16GB) - ceny oczywiscie w abonamencie w AT&T.
to że ceny u nas są kosmiczne nie zależy od apple tylko od ludzi, którzy są w stanie za ten telefon dać tyle kasy. gdyby nie bylo popytu ceny bylyby dużo mniejsze.
Odpowiedź brzmi nie, iPhone 3G nie ma radia FM, iPhone 3Gs raczej też nie ma (ale nie jestem pewien). Trzeba sobie dopiero dokupić Transmiter FM (ale w sumie nie wiem na jakiej zasadzie on działa)
dudek17 poczekajmy do pojawienia się tego iPhone’a 3Gs w Polsce lub w innych krajach - dopiero wtedy będziemy się martwić A na czym polega odnlokowanie - więc pozwala na instalację aplikacji niedopuszczonych do użytku przez Apple. Czyli tzw. aplikacji z “podziemnego światka”
ale dzwonic z naszych polskich sieci typu PLAY PLUS ORANGE itp można bez odblokowania ? i czy to odblokowanie bedzie na 100 % i jest kwestią czasu czy to nic pewnego ze bedzie wgl mozliwosc odblokowania?
Z reguły jest to kilka metrów aby nie zagłuszać fal radiowych np. innych autom.
Poza tym transmitery nie wiem czy są do końca legalne… polskie prawo jest po…e i nie zdziwiłbym się gdyby każdy właściciel transmitera musiałby mieć koncesję na nadawanie na falach UKF żeby było to legalne…
nowy iPhone 3gs miał mieć wg zapowiedzi taki transmiter wbudowany ale nie ma.