Weź PRO.
Nie jestem profesjonalistom
To jest normalna cena.
To wiem ale pro na więcej opcji chociażby odnośnie samego Windows Update - odroczenie instalacji aktualizacji etc.
Dla domowego usera jest to zbędne i niewskazane.
W innym sklepie jest za 280 zl
U legalnych dostawców cena “pudełkowej” wersji W10 oscyluje w granicach 500 PLN. Każda inna, niższa cena to lewa licencja.
“Certyfikat legalności zgodny z prawem UE”
Ale nie jest zgodny z EULA producenta.
Czyli nie jest legalny w polsce?
Zapewne jest (zgodny z prawem UE) i przed sądem wygrasz.
Ale skoro zakup takiej licencji łamie EULA producenta, to lepiej po prostu ściągnąć pirata. Po co pchać kasę do kieszeni jakiemuś pośrednikowi, który i tak w razie problemów wypnie się na Ciebie.
Kup BOX w normalnej dystrybucji i tyle. Będziesz mógł potem przenosić pomiędzy komputerami.
Aha, mam pobrany z programu od microsoftu i nagrany na plyta, ale nie mam licencji.
Bo, zrobiłem update z 8.1 na 10, system 8.1 sprzedałem.
Myślałem, że można aktywować online, tak, jak w laptopach.
Żeby aktywować online w laptopach, musisz posiadać jakąś licencję (klucz). On najczęściej jest wszyty w bios/uefi.
Co do Windows Pro, to czemu straszą co niektórzy, że on taki profesjonalny i żeby zwykli użytkownicy nie używali?
Co do licencji. Co jest ważniejsze? UE czy firemka z USA? Póki trzymamy się naszego prawa, inni nie mają co gadać.
Aha, dobra, to kupię licencja online z morele.
Raczej znajdź autoryzowany sklep internetowy i od nich kup legalną licencję.
Dzięki
Wiesz, nie o to chodzi. Twórca coś proponuje (EULA). Ty możesz się zgodzić lub nie. Zamiast tego zasłaniasz się obowiązującym prawem (UE) i bierzesz jak swoje, pomimo protestów autora oprogramowania. To chyba nie tak powinno działać.
Już dodałem do konfiguratora w morele, licencja online box
Odsprzedaż kodu licencji w Europie jest legalna ale czy firemka z USA ma obowiązek ten kod aktywować? Jej siedziba jest daleko