NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna!

a ja prawdę powiedziawszy rozumiem. jeżeli próbowałeś wdrożyć kiedykolwiek jakikolwiek projekt dla szerszego grona odbiorców, to wychodzisz z założenia, by oddać w ich ręce wersję jak najbardziej stabilną, bo poprawki w środowisku produkcyjnym to naprawdę kiepski pomysł. a niestety praktyka pokazuje, że przeważnie pod koniec zawsze wyskoczą jakieś niedopatrzenia (pewnie to któreś z praw Murphego). przynajmniej ja osobiście wolę dostać produkt finalny znacznie później, ale bez niepotrzebnych bugów.

całe zamieszanie (przynajmniej dla mnie) wprowadziła tutaj informacja o rzekomej premierze, skoro to był błąd to pozostaje czekać…

Airborn , szukasz dziury w całym :lol: sam pisałeś ze podczas drugiego zlotu masz wesele czy coś podobnego, beta testy cie ominęły i wyzywasz sie :stuck_out_tongue:

i Ty kolego odliczałeś i w błąd wprowadzałeś, jednak powiem ze zgrabnie z tego wszystkiego wychodzisz :slight_smile:

Ale ja nie mówie że ma się ktoś pośpieszyć, tylko ciągle jest gadanie że coś tam (np nie waliduje się obecny wortal w W3C), bo nowy vortal jest przygotowywany i nowy się waliduje itd od lat ;]

Już nie przesadzajmy vortal jest przygotowywany od lat z tego co mi wiadomo a takie projekty latami to się nie robi…

Wiadomo duży portal, duże oczekiwanie i co najważniejsza duże obciązenie więc wszystko musi być napisane optymalnie, no ale już nie piszcie że to tyle trwa, szczególnie mówie to do osób które nie są zbytnio wtajemniczone w projekt a pisza “bo zrobienie takiego czegoś to trwa” ja wiem że to trwa sam pisze różnego rodzaju skrypty więc doskonale wiem, no ale nie przesadzajmy.

Na moje oko to po prostu vortal nie był od początku priorytetem i tyle i nie ma co gadac że to przez to że takie trwają operacje…

No nie takim stwierdzeniem to bardzo krzywdzisz jego twórców.

Do wiadomości wszystkich niecierpliwych:

beta testy trwają, cały czas wprowadzane są nowe funkcjonalności, usuwane błędy, dopracowywane to co już istnieje, a czekać naprawdę warto, bo jest na co.

:slight_smile:

Nie oczekujcie od autorów konkretnych dat, bo takie w obecnej fazie prac na pewno nie zostaną podane.

Nie pozostaje nic innego jak czekać, a do premiery jest już bliżej niż dalej.

a może by w pewnym momencie autorzy wprowadzili dwie wersje vortalu beta i obecna jak to robi aktualnie wiekszośc serwisów

Ale tak właśnie jest, tyle że do wersji beta dostęp jest ograniczony do wybranej grupy beta testerów.

Czy planujecie po jakimś czasie udostępnić betę dla wszystkich użytkowników, jeszcze przed zastąpieniem nią wersji obecnej (inaczej mówiąc zdjąć hasło ze strony beta.dobreprogramy.pl)?

Wydaje mi się, że to dobry pomysł.

A kiedy tak orientacyjnie planowane jest ukazanie nowe wersji DP.pl?

HaHa(no nie mogłem :x )

Szanowny użytkowniku polecam Ci czytać to co się pisze :slight_smile:

@bMk

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … reprogramy!

Poślizg jednak nastąpił, ale pewnie niedługo ujrzymy DP w nowej odsłonie.

Według administracji, to my źle rozumiemy w/w zdanie i wcale nie ma poślizgu.

M.in. ten post: :arrow: viewtopic.php?f=4&t=188578&start=270#p2039897 i dalsze.

W każdym razie czekamy :zegar:

Nie każdy ma czas czytać od początku 20-stu stron…

w każdym bądź razie osobiście czekam na nową odsłonę z niecierpliwością.

Pozdrawiam,

Danielson

A mi przydałyby się jakieś efekty 3D, bo te na vortalu, są jakieś ‘płaskie’, tj. forum…

To jest strona internetowa, nie choinka. :roll:

Hahaha efekty 3D dobre, może jeszcze wszystko we flashu? :smiley: Wracając do tematu, to te opóźnienie mnie załamuje miało być na początku stycznia mamy już w kalendarzu ponad połowę Lutego a REDAKCJA OLEWA NAS i nie śmie poinformować na stronie głównej dlaczego jest takie opóźnienie, myślałem, że jesteście poważnym portalem, no ale widać że jednak nie… administracja pełną parą… Szkoda mi słów ;/ :o

Człowieku - wiesz co to znaczy życie prywatne? Nie masz takiego - współczujemy :slight_smile:

Dodatkowo - to że ludzie z redakcji nie chyba czegoś zrobić na odpierdziel - to chyba dobrze o Nich świadczy.

Ale nie - przecież Ty chcesz - Ty musisz mieć na już!

Znasz powiedzenie - “jak będzie, to będzie?”

A najlepiej oceniać forum i vortal osobie z zerowym licznikiem postów, która jest zorientowana w tym co się na powyższych dzieje, w stopniu porównywalnym co małpka zna się na lotach kosmicznych.

Co z tego, że ma 0 postów? Zarejestrował się tutaj 9 miesięcy temu i możliwe, że wcześniej czytał forum nie będąc zarejestrowanym i może być na bieżąco z tematem od samego początku…

Początek to był jeszcze długo przed pierwszym zlotem DP.

Skąd wiesz czy oni tak cały czas siedzą i robią portal, skąd masz takie informacje :smiley: :?: