…z takim podejściem niedługo tylko uczestnicy zlotu(w) będą tutaj pisać
Jeszcze troszkę pracy jest. Po za tym doceniamy pracę obecnych beta-testerów, którzy zgłaszają na prawdę dobre tematy do rozważenia i dyskusji. Po za tym po drodze mieliśmy mały problem techniczny, który musieliśmy rozwiązać.
Mam pytania do Administratorów i Moderatorów Vortalu DP (jeden z Moderatorów doradził mi umieścić w tym temacie.
1. Czy planują zmiany w układzie komentarzy, tak aby odpowiedzi do konkretnej osoby ukazywały się w schemacie drzewa, jak to ma miejsce np. na Interii? Pisanie do kogoś per małpa (@), lub cytowanie IP Hash, to nie najlepszy pomysł.
2. Proszę o jednoznaczne stwierdzenie czy w komentarzach można zadawać krótkie sensowne pyt. (nie typu czy to jest na Vistę) pyt., i kulturalnie polemizować z innymi komentującymi ponieważ uważam, że jeśli ktoś ma jedno krótkie pyt. dotyczące danego newsa, lub określonej wersji programu to po co pisać kolejny temat na forum, który będzie miał 1odpowiedź i szybko się zdezaktualizuje. Jeśli odpowiedź brzmi nie pyt. 1 automatycznie odpada.
3. Może komentarze dotyczące starszych wersji programu powinny być zwijane, lub usuwane. Co z tego, że program w X roku był zły/dobry jak od tego czasu wyszło wiele wersji.
Co innego, gdy program jest dobry, ale już nierozwijany, lub stał się płatny.
4. Dlaczego puszczane są takie “kwiatki” jak “patenty śmierdzą”, "program X to ■■■■/****“Nie instaluję aktualizacji, bo mi się nie chce, to niepotrzebne”, “co tam” itp. oraz niektóre obraźliwe i wulgarne (które nic nie wnoszą do istoty sprawy) Konkretnych miejsc nie podaję bo nie pamiętam. Niektóre komentarze pomimo, że ironiczne są warte uwagi, ale po innych od razu widać, że ich celem jest wywołanie kłótni, są najeżone błędami ortograficznymi i językowymi, lub autorowi podłączono 5 min. temu Internet i nie bardzo wie jak poinformować resztę świata o tym fakcie.
Co innego z podejrzeniem wirusa/spyware (przecież nie macie w Redakcji wszystkich AV, niestabilnej pracy programu, lub sprawiających określone problemy aktualizacji (pamiętne problemy z SP3, o których były nawet newsy)?
Jeden z portali przyznał niedawno, że do umieszczenia programu wystarczy im deklaracja autora o tym, że nie zawiera spyware, mam nadzieję, że Waszej Redakcji nie wystarczy.
Pozdrawiam
Ja powiem tylko tyle że czym większa tajemnica tym większe napięcie a zarazem OCZEKIWANIA od tej super nowej wersji vortalu
Jak to się okaże jakiś “kicz” to nie bedzie dobrze
oj nie… jednak miejmy nadzieje że tak nie będzie.
To powinno być też dopuszczalne na shoutboksie.
Witam!
Do tej pory nie chciałem nic pisać na ten temat ale… Nowa wersja miała być w styczniu a już mamy maj. Rozumiem, że mogliście mieć jakieś problemy, ale moglibyście o tym poinformaować na stronie głównej. Jeśli tak dalej pójdzie to nową wersję będziemy mieli na styczeń 2010. Nie chciałbym nikogo obrażać ale to trochę chamskie z waszej strony - narobiliście mi smaku w zeszłym roku a tu po pół roku nie ma nowej wersji ani żadnych informacji związanych z opóźnieniem.
Czy znacie może już jakąś przybliżoną datę wyjścia nowej wersji i czy wersja beta zostanie udostępniona do publicznych testów? Może jakieś screeny?
OT do śmieci, a post TRACKER20 zarchiwizowany do wiadomości administracji w związku ze złamaniem regulaminu w punkcie 2.12
A ja myślę, że przydałoby się wyszukiwarkę rozbudować…
W PC Formacie 5/2009 było porównanie serwisów download.
Dobreprogramy oczywiście 1. miejsce, ale jest ten minus:
‘Mało precyzyjna wyszukiwarka’.
Muszę się z tym zgodzić - wyszukiwarka chyba najgorsza jako mogłaby być na serwis tego typu…
ja proponuje zaimplementować wyszukiwarke google jak to zrobił np onet bo w obecnej to nawet jak wpisze całą nazwe jakiegoś programu albo newsa (artykułu) to nic nie znajduje…
Nie widze najmniejszego sensu opierania tej przeglądarki o google, fakt przydała by sie wyszukiwarka jakas troche lepsza, ale przeciez po co to opierać o google, jak na google może każdy wejść…
Grzesiek1: ale przełączanie się między serwisami jest niewygodne, a doklepywanie adresu dla każdego zapytania nie jest wygodne.
Edycja: Rozwiązanie.
Takie rozwiązania to mi za bardzo podchodzą pod “przyciski do przyciskania przycisków”
Na prawde nie widze problemu w rogu przeglądarki (mam opere) wpisać “site:dobreprogramy.pl wyrażenie” trwa to około dwóch sekund czy to aż tak dużo ?
No ale to tylko moja subiektywna opinia…
Tylko, że nie wszyscy wiedzą o tej możliwości (site:*), nie wszyscy mają to okno w rogu (niestety IE6 wciąż żyje), nie wszyscy wpisują to w 2 sek i nie każdemu się chce pisać długie wyrażenie. Moim zdaniem byłoby to bardzo dobre rozwiązanie.
Może by tak Admini zrobili screena aktualnego wyglądu strony Dzięki temu byłoby nam łatwiej dodać sugestię, ponieważ byśmy wiedzieli co już jest a czego jeszcze nie ma
A może użytkownicy zrobili by choć tyle i przeczytali pierwszego posta, gdzie jest link do screena z wyglądem strony?
No chyba że dużo sie od tamtego czasu zmieniło to rzeczywiście przydała by się aktualizacja zrzutu.
Zauważ, że ten screen został wykonany ponad 1,5 roku temu. Od tego czasu z pewnością zdążyło się sporo zmienić. Wtedy był on dość podobny do obecnej wersji. A jak jest teraz?
Popieram, też chciałbym zobaczyć aktualny postęp pracy nad layoutem.
Nie, żeby ten był zły, ale drobne odświeżenie nie zaszkodzi…
Ja też chciałbym zobaczyć jak obecnie wygląda nowy layout, więc może jakiś admin czy ktoś odpowiedzilany za to podałby tu kilka informacji na ten temat i nowy screen. Byłbym bardzo wdzięczny.
I co nam, zwykłym użytkownikom dałby widok obecnej wersji layoutu? Zapewne w kwestiach graficznych wiele się nie zmieniło, wiec nie ma co wypytywać o szablon…
Skoro cały serwis ma działać w oparciu o inne technologie niż dotychczas i ma mieć inną funkcjonalność, to sam screen nic nam nie da.
Prędzej warte ujrzenia byłyby DP w wersji “klikalnej”, tj. żywej, ale ona “będzie jak będzie” ( ) i nie ma co bić tu piany i ponaglać :!: