NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna!

Wyrzucić “supermana” i wrzucić tam papugę lub Pirata i będzie lepiej :stuck_out_tongue:

Przecież Pirat funkcjonował przez jakiś czas jako logo. Zapomniałeś już? Niestety się to nie sprawdziło.

I dobrze… Jakoś pirat jako logo nie pasuje… Tylko niech nie zmieniają tego “supermana”, bo moja koszulka będzie nieaktualna :stuck_out_tongue:

Projekt bardzo ładny ale:

1. U góry linki “Logowanie” i “Rejestracja” powinny byc białe. Teraz zupełnie ich nie widać. No i są za małą czcionką.

2. Brak linków do stron Gamikaze i TechIT będących przecież specjalistycznymi portalami wywodzącymi się z Dobrychprogramów. Na dole są linki informujące m.in. o platformie serwerowej na której stoi serwis, czy o dostawcy łącza. Brakuje jednak linków do Gamikaze i TechIT, które powinny być i na górze i dla przypomnienia na dole.

3. Oczekuję większych czcionek, a przynajmniej opcji ich powiększania. Może warto pomysleć nad czcionką Calibri z nowego Office 2007. Jest ona ładnie zaokrąglona i dobrze czytelna.

Do mocnych stron nowego layoutu na pewno zaliczam zaokrąglone po bokach pole wyszukiwarki (podobne wprowadzili niedawno na stronach informacyjnych BZWBK).

Ogólnie zmiany idą w dobrym kierunku jeśli chodzi o design.

Właściwie-to ten topick nie ma większego sensu- ponieważ nazywa się: NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna! a layoutu, który jest obecnie nie znamy, i chyba nie zobaczymy, więc wszystkie gadki to offtop, wersja pełna

a wersja beta nie jest dostępna dla zwykych userów z nieznanych mi przyczyn, zawsze to więcej sprawdzających tym sposobem szybciej porpawione byłyby wszelkie błedy… idźmy dalej… normalnie stronka jest tylko dla userów uczestniczących w zlocie DP, nie ma ich dużo, i dlatego cały czas mamy informacje:, że sajt będzie jak będzie. Ok, rozumiem, to duża strona, mega funkcjonalna, ale… no wiecie mówimy tu o niej już od 1 zlotu a nawet wcześniej no i to b.dużo czasu do stworzenia kompletnej strony. To moje zdanie co do tego topicku i do strony która pisana jest już kawał czasu.

PS. niech jakiś user da screena strony obecnej, może to coś ułatwi w temacie…

Ale nie każdy ją ma.

Nie byłbym taki pewny. Potem znowu będą problemy typu nie działający poprawnie shoutbox.

myśle, że przez ten czas stronka powinna zostać napisana bez większych błędów, albo przynajmniej otwarta publiczna beta dobrychprogramów (czyli beta.dobreprogramy.pl dla wszystkich)

Wygląda, że nowa wersja forum już niedługo:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15 … racownikow

Może premiera przy okazji zlotu?

całkiem możliwe

Redakcja rzekła w komentarzach pod newsem o naborze do redakcji że oficjalna premiera będzie jeszcze przed zlotem 8)

Mam nadzieję że teraz dotrzymają terminu :slight_smile:

A wiec pewnie lipiec.

Mam pewien pomysł! Redakcja i Administratorzy będą pewnie kopiowali wszystkich użytkowników na www.dobreprogramy.pl. I chyba dobrze by było zrobić tak żeby po przekopiowaniu konta nie były aktywne, a użytkownik sam je aktywował. Ponieważ na forum jest masa kont które nie są aktywne od kilku lat, więc po co na DP aktywować konto które nie będzie używane.?

@up-powiem inaczej! Po co śmiecic vortal! Dodajcie jako aktywni użytkowników obecnych przez ostatnie pół roku, nieaktywni z przed roku a reszta- w ogóle nie tworzyć-konta można “zarezerwowac” dla nich ale nie śmiecić vortalu zakładaniem ich.

Dokładnie. Po co na vortalu ma być widoczna liczba wszystkich użytkowników, z których prawie połowa będzie nieaktywna.

Ale zawsze ktoś po latach może powrócić, nie zawsze fakt że użytkownik się nie loguje oznacza że nie korzysta z forum czy też tym bardziej vortalu, wiele osób przegląda forum bez logowania mimo że posiada tu konto.

Ale mi nie chodzi o to żeby w ogóle nie kopiować kont na nowe DP :wink: Chodzi mi o to że, np. tak jak napisał Dawidd ,

Dzięki temu będzie widoczna liczba użytkowników na DP którzy są faktycznie aktywni, a nie mają tylko porobione konta. Reszta którzy nie byli aktywni przez ostatnio pół roku będą musieli aktywować swoje konto za pomocą np. e-mail, lub po prostu zalogowania się. Kurde. nie wiem jakby to wytłumaczyć. Najlepiej by się o tym rozmawiało np. przez skype :wink:

po co w ogóle kopiować gdziekolwiek cokolwiek? wystarczy podpiąć system kont na vortalu pod forum… nie martwcie się, w tej kwestii Administracja sobie na pewno poradzi;)

No w takiej sytuacji przecież konta z forum trzeba by było przenieść na vortal, gdzie nie ma obecnie żadnego systemu kont (nie wiem jak jest z redaktorami, oni może jakieś mają).

Gdyby pod vortal podpiąć system kont z forum, nie trzeba by było nic przenosić. Ale jeśli ma być utworzony nowy taki system, to trzeba przecież przenieść do niego konta z forum, a pod forum go podpiąć.

Problem kont jest rozwiązany na obecną chwilę, bez obaw :slight_smile:

zostaje tylko problem ze screenem, którego userzy nie dostali, i nawet nie wiemy co zamieniliście… czyli niewiemy co mamy pisać co jeszcze zostało do “naprawy”-czyli temat offtop :smiley: