Wycieki są możliwe
Któryś, z użytkowników zlotu mógł pokopiować coś itp - pewnie jest jakaś luka ;D
Wycieki są możliwe
Któryś, z użytkowników zlotu mógł pokopiować coś itp - pewnie jest jakaś luka ;D
lol- jak udostępnią nowe DP to jak znam życie sajt będzie się ładował w niskończoność z przeciążenia- sczególnie te pierwsze minuty-gdzie userzy leją się na nowe DP a polowanie? Serwy by na 100% padły
A nom, jak będzie jakaś dokładniejsza data to siedzę i czycham - pewnie takich jak ja jest wielu
Chociaż z drugiej strony to śmieszne (podniecanie się sajtem) ale - lubię nowości, jednak nie wszystkie
Jeszcze tydzień…
skąd wiesz? było mówione przed zlotem- a nie w trakcie zlotu-czyli może jutro, moze pojutrze… a może za tydzień ( raczej to na dniach będzie)
Już sobie wyobrażam to zaskoczenie - wchodzę na DP, patrzę a tu nowa wersja :o . Oczywiście sprawdzę wszystkie nowości, spróbuje się zalogować, przeczytam news który zapewne będzie temu zjawisku towarzyszył i pewnie pozostawię tu swój komentarz co sądzę o nowej wersji.
Będę musiał zrobić screena tej wersji, żeby w przyszłości przypomnieć sobie jak wyglądały stare DP.
Coś mi się zdaję że będzie to albo dzień przed zlotem, albo w poniedziałek Mam takie dziwne przeczucie
Może komuś się to przyda. Efekt mojej 10 minutowej pracy w Windows Movie Maker
Za rok będzie co wspominać
jak to pobrać?
Firefox + downloadhelper?
to juz kiedyś miałem ale myślałem że będzie się dało prosto z sajtu
Bo się da bez FireFoxa. Nie róbcie, że wszystko trzeba z FireFoxem.
Może faktycznie nie jasno napisałem, ale to przez to, że nie sprawdziłem polskiej odmiany słowa “news”, dlatego pisałem wiadomość, lub aktualności.
Chodziło mi o odpowiednik “najczęściej komentowane”, nie wiem jak newsy będą się prezentować w nowej wersji.
Jeśli każdy będzie osobno to chodziłoby mi o taki bajer, żeby wyświetlała się informacja jak często użytkownicy klikali na tytuł newsa.
Przykładowo nie używam jakiejś aplikacji Google lub nie mam MacOS, ale news mnie zaciekawił (co tam producent wymyślił nowego) więc go obejrzałem. To po co mam pisać jakiś komentarz skoro nie używam. Nie wiem czy admini DP wiedzą ile osób obejrzało konkretny news czy tylko ile osób odwiedziło vortal danego dnia. W obecnej wersji gdy newsy są na jednej stronie, mnie to nie przeszkadza, ma to jedną zaletę, jeśli prawidłowo wyświetli mi stronę główną to nie muszę się martwić, że przechodząc do kolejnego ujrzę błąd serwera "page not found "czy coś.
Jednakże niektórzy proponowali przełączanie pewnie o takie coś chodziło jak gdy danego dnia pojawia się 5 news’ów to żeby je przełączać linkami back/next. 1/5 2/5 …5/5. Przykładowo pojawia się news o aktualizacji, lub zapowiedź biuletynów to co tu komentować, a tym bardziej pisać, jak niektórzy że news mnie nie interesuje. A przeczytać warto.
Fajny byłby dział "Bezpieczeństwo" z wiadomościami o aktualizacjach naprawiających krytyczne luki, zapowiedziach najnowszych łat od MS, wirusach, atakach itp.
Ale to już chyba za późno przyszło mi to do głowy.
Mam nadzieję, że archiwum newsów nie zniknie, bo są dni kiedy nie ma czasu obejrzeć, a tak można sobie w przejrzeć kilka dni później.
Może dobrym pomysłem byłby też formularz “Zgłoś literówkę”. Nie korzystałem z niego, ale widziałem taki na linuxnews.
Z tym pierwszym to nie wiem czy to dobry pomysł jeśli newsy będą prezentowane w mniej więcej tan sam sposób co teraz, bo przecież nie każdy klika w newsy, niektórzy (tak jak ja) po prostu czytają news bez klikania w jego tytuł, bo jak nie chcą skomentować to po co mają klikać.
Jeśli chodzi o przełączanie się między newsami to nie wiem czy to jest dobry pomysł, bo jest mało wygodny. Na początku topicu ktoś proponował przełączanie się między newsami strzałkami - to chyba chodziło o to, że jak przeczytasz news to obok niego jest strzałka która przenosi Cię do następnego newsa w dół (przynajmniej ja to tak rozumiem) żeby zaoszczędzić czas na przewijaniu strony.
Natomiast jeśli chodzi o dział “Bezpieczeństwo” to uważam, że to jest nawet niezły pomysł - można by się nad tym zastanowić.
//EDIT:
Oglądając filmik Pablo55 pomyślałem, że też zrobię jakiś amatorski filmik a przy okazji przetestuję nowy Windows Live Movie Maker. Mam nadzieję, że się nie obraziłeś, że użyłem tej samej piosenki co Ty - według mnie bardzo dobrze pasuje. Oto link do niego: Wygląd dp na przestrzeni lat.
No to czekamy na nową wersję serwisu
Asz, byłem blisko
Wiedziałem, że to będzie ostatni tydzień sierpnia. Tyle dobrego, że nie ostatni dzień przed zlotem.W końcu po tylu latach doczekaliśmy się tej zmiany.
Swoją drogą ciekawe ile utrzyma się ta wersja. Obecna ma już 5 lat.
Ahhhh, elegancko juz na dniach nowa szata graficzna. Ale troszkę szkoda, tyle lat czytania dobrychprogramów, człowiek przyzwyczaił się do tego wyglądu oby nowa była jeszcze lepsza, serdecznie pozdrawiam całą redakcje!tak trzymać przez kolejne lata!