NOWY LAYOUT DP - Co dwie głowy-to nie jedna!

Nie, to wypadek, który już został poprawiony.

Dziękuje :slight_smile:

OOO dokładnie o to mi chodzi :smiley:

Wszystko fajnie, tylko tam jest z czego to tło rozjaśniać - to raz;

Dwa- pytanie do programistów - jak bardzo to obciąży nasz vortal?

a można przecież na odwrót zrobić tzn przyciemnić. Zarzuciłem nawet screena jak to by wyglądało. (screen pare postów wyżej).

a zresztą powtórzę

70c48a13d3803850m.jpg

Nie jestem programistą, ale to jest AJAX… czyli tego typu efekty będą wykonywane przez przeglądarkę osoby korzystającej ze strony więc to nic nas nie obciąży.

Jeśli o mnie chodzi, jestem przeciw wprowadzeniu tego rozwiązania. Nie lubię “rozbajerowanych” serwisów jak CXP. Jeśli ktoś się “gubi” bądź ma problem ze “zgubieniem się” podczas czytania newsa, niech zaznacza jego przeczytaną/nieprzeczytaną (niepotrzebne skreślić), by to sobie ułatwić. :slight_smile:

Przecież to zwykły js wykonywany po stronie klienta :slight_smile:

Jednak uważam, że to rozwiązanie jest zbędne, bo na centrumxp

http://www.centrumxp.pl//Menu.js ani śladu :smiley:

Ale masz rację -

Jednak co, gdy np. ktoś nie ma obsługi javascriptu?

el polaco

To co za problem zrobić kolorowanie newsów - co drugi ?:>

Jednak przy takim designie prawdopodobnie będzie to ciężko wprowadzić w życie, bo newsy nie są podzielone blokowo…

Jakby miały jakieś obramowanie/granice itd. to owszem.

L337 Crew To chodzi o czytelność. Popatrz jak jest na tym forum post adam9870 jest na tle jakby szarawym a twój na błekitnym i tak na zmianę. Rozwiązanie to sprawia że wszytko jest czytelniejsze.

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 18:31

L337 Crew To chodzi o czytelność. Popatrz jak jest na tym forum post adam9870 jest na tle jakby szarawym a twój na błekitnym i tak na zmianę. Rozwiązanie to sprawia że wszytko jest czytelniejsze. Tak samo może być z newsami, z tą różnicą, że user sam wybrałby news który byłby wyrózniony :smiley:

Ok, powiem inaczej - czy ktoś z Was w chwili obecnej ma jakieś trudności w czytaniu newsów wynikające z szaty graficznej strony bądź/i układu strony?

Ja nie mam.

Dodatkowo ten cień/smuga pod ikonkami i napisami - komentarze, wyślij i drukuj powoduje w pewnym sensie taką oddziałkę, która w połączeniu z innym nagłówkiem newsa jest ok.

jakie będą dostępne kolory vortalu?

A jakie są propozycje poza tymi już dostępnymi?

Kolory na każdą pore roku

W najnowszych artykułach jest podział na Windows/Linux/Mac OS. A co z innymi artykułami (chodzi głównie o felietony i wywiady)??

Program dnia wg mnie to zupełnie zbędny bajer.

W jaki sposób może działać funkcja “nowy temat” na stronie głównej Vortalu?? Przecież najpierw chyba trzeba wybrać odpowiedni dział!

Czy jeśli ktoś czyta Vortal, nie korzystając z IE, nie mogłyby się wtedy w ogóle nie wyświetlać aktualizacje??

W archiwum newsów domyślnie jest wybrany przyszły miesiąc. To też trzeba poprawić.

a widziałeś forum?

A może po wybraniu tej opcji masz możliwość ustawienia parametrów wysyłanego posta?

Np. wpisanie treści, wybranie selectem działu wraz z krótkim opisem, ustawienie typu itd.

Nie ma co mówić, skoro nie znamy sprawy.

I w newsach jest niepotrzebnie pogrubiona czcionka. Niech będzie ta sama grubość, co obecnie.

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:36

Wydaje mi się, że ta funkcja powinna być widoczna dopiero po zalogowaniu.

A może panel logowania od razu na stronie głównej, np. nad newsletterem???

Klikanie odnośników tylko po to, żeby wpisać login i hasło mnie trochę irytuje, chociaż da się z tym żyć. :slight_smile:

A najlepszy byłby chyba piąty blok, nad reklamą Vobisa :smiley:

Wtedy wygląd byłby bardziej uporządkowany.

A reklama obniżona trochę, na białym tle, jak cały boczny panel. Chyba, że wymaga ona wyróżnienia, to trudno.

Biznes jest biznes :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

ja proponuje czarny…

Jest fajny jak masz mało prostej treści. Ja nie widzę czarnego skinowania na vortalu. Popatrz na styl vista lub stalowy i zmień kolory na setki. Można by się pokusić, ale… uważam, że to co jest jest wystarczająco zróżnicowane. No ale, dla mnie liczy się treść, nie opakowanie, więc nie musicie brać mojego zdania pod uwagę :stuck_out_tongue:

no… ale jak taka treść jest odpowiednio zapakowana ,to czyta sie to o wiele milej :stuck_out_tongue: