-korzystać z internetu i komunikatorów a także programów p2p
-grać w Battlefield 1942 i Call of Duty ( płynnie na najwyższych detalach przy 1024 x 768/32 )
bardzo Was proszę o pomoc odnośnie dobrania odpowiednich podzespołów komputerowych aby się nic nie wieszało i żeby komputer działał płynnie, a także aby był w miarę cichy i nie działał jak domowy piec:)
na peceta mam do wydania 1.000 zł
z góry uprzejmie dziękuję za Wasze propozycje i czekam:)
Szczerze mówiąc, najtańsze zestawy które dość dobrze nadają się do grania ( Athlon X2 4000+ i GF 8600 Sonic+ ) + dysk ( WD 250GB ATA/300 16MB 7200 AAKS ), mobo ( Gigabyte GA-M56S-S3 ), obudowa( Do wyboru ok. 150-200zł ), zasilacz (Modecom MC 350W, Amacrox Warrior AX400(350W), RAMy ( 2x1GB GoodRam 800MHz CL5 ) kosztują ok. 1300zł…(można oszczędzić na obudowie, dysku ale wtedy będą słabszej jakości) myślę, że można poszukać na allegro (ja patrzyłem w http://znak.pl i http://komputronik.pl), może tam coś znajdziesz, choć z kosztami przesyłki i tak wyjdzie drożej. Do słuchania muzyki czy oglądania filmów wystarczy tańszy komputer, ale wtedy trzeba wydać na głośniki i kartę dźwiękową, a nawet na monitor…1000zł to mała kwota na komputer niestety.
jeśli chodzi o monitor to już mam od kilku miesięcy LCD z odświeżaniem 2 ms, głośniki mam Logitecha 7.1 też pięknie grają,
natomiast gry w które chcę grać mają wymagania:
grafika max 128mb i pamięć max 512mb,
przeglądam właśnie Twoje linki i Allegro, z tym że się trochę obawiam kupować na Allegro ponieważ nie mam pewnośći że to co ktoś opisuje odnośnie części będzie miało pokrycie w rzeczywistości jak już otrzymam taki komputer,
jeszcze raz dziękuję za info i życzę miłego dnia:)
zasadnicze pytanie, czy masz jakieś podzespoły które mógłbyś wykorzystać np. ze starego sprzętu ?? 1000zł to trochę mało by spełnić twoje oczekiwania :P.
a starego kompa nie możesz sprzedać … ja myślę że ktoś mógłby dać ze 200zł … ja często znajduje jeleni na nie najnowszy sprzęt … albo uzbieraj te 300-400 zł będzie coś konkretniejszego.
w takim razie kupię zestaw Technika i karte Scorpio:)
mam nadzieję że ten zasilacz to wytrzyma:)
jeszcze raz Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc:)
PS
powiedzcie mi na koniec czy zamiast AMD mogę kupić Intela o tych samych parametrach i odpowiedniej płycie głównej???zastanawiam się co jest bardzij wydajne