Nowy system komentarzy - błędy, uwagi, propozycje

Ciekawe czy tego doczekamy. Średnio wygodne jest czytanie jednego i tego samego idioty pod większością artykułów. Rzekoma anonimowość daje im prawo żeby pletli co im ślina na język przyniesie bez możliwości zablokowania albo zminusowania? Rzygać się tym już chce.

A może recaptcha? :smiley:

1 polubienie

Masz świadomość że każdy komentarz anonima musi być zatwierdzony a redakcja na to pozwala bo to oni wywołują największe gównoburze co generuje ruch i kliknięcia.

Z dnia na dzień zaczynam coraz bardziej widzieć że Dobry Pudelek zaczynają prowadzić układy i układziki oraz naginanie zasad czy prawa. Od bezkarnych anonimów którzy przechodzą przez ręce redakcji (z tego co wiem to społeczność czyli moderatorzy bloga czy forum nie mają uprawnień do zatwierdzania komentarzy) a już widziałem ataki, wyzwiska lub nawet rozmowę dwóch anonimów w jednej osobie. Na ukrywaniu reklam sponsorów kończąc.

Czas pozbyć się nałogu i uciekać.

Edit: Nie wiem jak wygląda zatwierdzanie komentarzy ale mam nadzieje że jest wgląd w całą dyskusje bo kilka obraźliwych słów padło a anonimy dalej są dodawane do dyskusji. Chyba nie trzeba nic więcej mówić w kwestii postawy redakcji do dyskusji w komentarzach. Z mojej strony zgłoszenie poszło ale nie spodziewam się usunięcia tych komentarzy.

1 polubienie

W sumie da się dalej dodawać, ale nie widać poza profilami użytkowników.

Stadium agresywnej larwy?

Hej,

I dalej tak właśnie jest, niestety. A może i stety? :stuck_out_tongue:

PS. Użeranie się z komentarzami anonimów, to ciągła walka, bez większych efektów. Jak z hydrą.

Pozdrawiam,
Dimatheus

1 polubienie

Reaktywacja nowego systemu komentarzy ? Wszyscy mają czy wybrani ?

Myślę że tym razem wszyscy, nawet w ustawieniach doszła informacja o skrótach klawiszowych :slight_smile:

Wreszcie!

Szkoda tylko, że ukryte komentarze anonimów nie są jakoś bardziej zwijane, bo zajmują niepotrzebnie tak dużo miejsca.

1 polubienie

Zawsze na własną rękę możesz mocniej zwinąć, tylko potem nie można narzekać, że dodatek obciąża system jakby na stronie była koparka.

Nie wiem jak w wersji na komputery, ale na mobilnej niepotrzebnie jest tyle miejsca między komentarzami.

EDIT
Ewentualnie większe (obecne) odstępy mogą być dla pojedynczych komentarzy, a tam gdzie jest konwersacja zmniejszyć te odstępy.

1 polubienie

Na komputerze też jest dużo powietrza, zamiast tego możnaby odzielić komentarze jakąś linią, lub dać im tło dla zachowania czytelności.

1 polubienie

A gdzie wyciszyć anonimowych, nie widzę, za bardzo zakopane albo nie ma jeszcze?

Ikona trybika, obok metody sortowania. Prawy górny róg sekcji komentarzy.

OK, a GNU/Linux twój obsługuje TTS (Asystent Głosowy)?

To bardziej zależy od przeglądarki :wink:

1 polubienie

Pewnie trzeba jakiś dodatek pośredniczący dla przeglądarki. Musisz o to pytać kogoś kto korzysta z takich rzeczy, bo ja na szczęście jeszcze radze sobie z czytaniem oczami :wink:

U mnie coś nie wyrabia, przy przewijaniu robią się białe wielkie dziury. A niby miało się ładować szybciej.

A chciałem tylko włączyć ukrywanie treści postów anonimowych.

Na moim c2d ładuje jak błyskawica. Testowałem na blogu który ma prawie 300 komentarzy. Nie wiem jak z tymi które maja 1000, ale jak mam trochę skryptów powycinane to może dlatego?

Szkoda, że nie są w ogóle wycinane.

2 polubienia

Na razie przeszło, widać pomogło
Ctrl

+
F5

.

To by się rozwalał pewnie layout, osierocone odpowiedzi do anonimów. Najgorzej jakby się przykleiły do innej sekcji odpowiedzi na komentarz.