W mojej ocenie komentarze Anonimów nie wnoszą nic wartościowego, więc nie będzie dla mnie problemem, jeśli będą usuwane całe gałęzie tworzone przez niezalogowanych użytkowników - również, jeśli wycinane będą “zalogowane” odpowiedzi.
Niby daje radę nawet z 13 tysiącami komentarzy np. pod Firefox.
Nawet fajnie, że po ukryciu anonimów nie liczy jako nowość, nie mają świecidełka w rogu.
Czyli na razie tylko Chrome, Opera 56 nie ma, nie posiadam Vivaldi ani Chromium “stabilnego” lub wersji dziennej/nocnej.
W moim Firefox 63 RC1 nie działa. A mam praktycznie domyślne ustawienia po wersji 62.0.3.
W komentarzach działa jakiś system formatowania, bo widzę problem ucinanego ukośnika (np. linki do ftp Firefox) został naprawiony.
A jak nawigować kliknięciami pomiędzy nowymi komentarzami?
Czcionka w Firefoxie jest jak żyleta.
Czarna i bardzo wyraźna.
Oczywiście w Chrome już taka nie jest.
Klikaj w [ctrl]+[<], [ctrl]+[>]
Tak a propos to lepszy byłby skrót przejścia do pierwszego i ostatniego komentarza, niż do następnego/poprzedniego przeczytanego, bo na początku i końcu jest pole do pisania.
Sam se klikaj
A poza tym brakuje mi też wyróżnienia dla nowego komentarza, który aktualnie “czytam”.
to ja wkleję wypowiedź z zamkniętego już tematu:
Co do komentarzy - fajnie, że teraz można przeskakiwać skrótami klawiszowymi, ale dlaczego zniknęły te strzałki przy komentarzach? Jak mam teraz przeskakiwać na telefonie? Na plus też możliwość schowania komentarzy anonimów, ale całkowity ban by był jednak lepszy, bo nadal się wyświetla «tu jest komentarz anonima». Te nowe komentarze są też okropnie ślamazarne. Poza tym - Unicode ma ok. 25 lat, a w komentarzach wciąż można sobie o nim pomarzyć, co to jest?
No i jak już coś zmieniacie, to może w końcu zmienicie wygląd części blogowej na bliższy tej portalowej (np. powiadomienia) i umieścicie przełącznik ciemnego trybu w normalnym miejscu, a nie głęboko w czeluściach ustawień pod niepodpisanym przyciskiem?
wcześniej też anonimy nie miały świecidełek (przynajmniej u mnie)
Ja tam np. zauważyłem że mocniejsze wycięcie anominów może zrobić dziurę na dole, bo system dalej ma w pamięci rezerwacje na niewidoczny już element.
I poza tym bałbym się, że filtr na wycięcie gdzieś np. 5000 anonimowych komentarzy (np. komentarze popularnych programów) przywiesi dodatek a za nim nie daj Boże przeglądarkę.
A idąc już za sekcją programów, to tam chyba sortowanie po popularności lub od najstarszego może być bez sensu.
Chciałem poczytać komentarze do programu Google Chrome.
Na pierwszym miejscu jest komentarz z 24-07-2016, a potem bieżące chronologicznie…
jak będzie źle zrobione, to przywiesi
Nie wiem czy doczekamy się pod nie osobnego sortowania nie powiązanymi z blogami / artykułami.
Masz ustawione sortowanie od najpopularniejszego, a ten komentarz ma 3 polubienia. Przestaw sortowanie na chronologiczne jeśli tak wolisz.
Ale chyba mu zresetuje to w artykułach.
Już znalazłem “blady” znacznik jak sortować komentarze. Po sprawie…