Obnizanie ocen programów na vortalu

Jak w temacie. Za przykład może posłużyć komunikator AQQ, który od rana w ogólnej ocenie użytkowników 8.9 spadł na 8.5, ocena za interfejs spadła z 9.1 na 8,6 itd. Nie wierzę, że tylu użytkowników oceniło program na 0.1.

Pozdrawiam.

hmmm… fakt trudno w to uwierzyć…

ale właściwie, co mnie to obchodzi…

Za posiadanie tylu kont i takie durne zabawy, które urządza ten idiota powinny być bany. I jego głosy powinny zostać usunięte.

Kogo masz na myśli? Uważasz, że jakiś użytkownik założył np. minimum kilkadziesiąt kont (bo tu nie chodzi o kilka kont) aby zaniżać oceny programów? Odpręż się i nie zawracaj sobie tym głowy, nie masz się czym przejmować?

Ktoś mi napisał na AQQ, czy podoba mi się, jak ładnie spada jego ocena na DP. Tak więc myślę, że to jest możliwe.

Jego ocena ?

Każdy zarejestrowany może oceniać jak uważa, i wyniki są uśredniane,

patrzenie na to jako “moja ocena” to bezsens…

Dobry program obroni się sam, i nie potrzeba do tego żadnych ocen i durnych komentarzy…

Może ktoś zauważył to i żartuje sobie z Ciebie, bo wie, że jesteś miłośnikiem (tak się domyślam) tego programu? Nie masz się czym przejmować? Daj sobie na luz :wink:

On ma na myśli ogólną ocenę programu AQQ a nie ocenę daną przez jakiegoś tajemniczego usera.

OKej

Tylko w jakim celu miałbym się uwziąść, na AQQ i obniżać jego ocenę ?

Czy to by spowodowało że od razu mniej użytkowników będzie korzystać z tego programu ?

Bezsens…

jarekm26 , Kto napisał, że o Ciebie to chodzi? :wink:

Uważam, że nikt specjalnie tego nie robi, to tylko cuckoo jest przewrażliwiony.

Hm a nie mogła by tego jakoś administracja sprawdzić?

Te oceny są niewiarygodne. Choćby dlatego, że brak informacji ile osób oddało głos. Czy ocena 9,0 od 100 użytkowników = ocenie 9,0 od 10 użytkowników? Nie, ponieważ nie problem skrzyknąć 10 osób, żeby nabiło dobre oceny.

Dokładnie tak i dlatego czasami (być może i często) wystarczy jedna - dwie niskie oceny, aby osoby przewrażliwione na punkcie któregoś programu wszczęły alarm. W przypadku gdy wszystkich ocen jest wiele (pewnie przy wielu programach tak jest) to minimum kilkadziesiąt niskich ocen jest potrzebnych do zaniżenia wyniku.

Po co ci takie informacje ?? Chciałbyś cenzurę prewencyjną wprowadzić ??

Zważ na słowa młody człowieku !!

Mam prawo oceniać program wg swoich odczuć i preferencji. Kim jesteś skoro chcesz mi odebrać te prawo do wolnej wypowiedzi i dowolnej oceny ??

Pamiętaj o jednym starym powiedzeniu, “… prawdziwa cnota, krytyki się nie boi…”

A w Twoim przypadku wygląda to na trollowanie w celu propagacji jakiegoś produktu …

Więcej rozwagi proponuję, byś przyszłości zachował, ferując takie jak powyższe osądy.

Nie no sorry Winetou, ale robinie burzy o 0,5 pkt, stawianie na baczność administracji i praktycznie powołanie Komisji Śledczej uważam za grubą przesadę. Jeżeli program faktycznie jest dobry, to niedługo wyniki same sie skorygują i wrócą do swojego faktycznego stanu.

:slight_smile:

Jeny. W ciągu godzin ocena programu dość mocno zmalała, ktoś mi napisał czy mi się podoba jak spada… Napisałem więc w tym temacie, ponieważ miałem wątpliwości, czy ktoś nie bawi się wieloma kontami, a Wy zaraz się czepiacie, że propaguję ten program i trolluję :confused:

Czy jak ktoś Ci napisze że jutro jest koniec świata, też siejesz panikę ??

Dział ten dotyczy vortalu, miałem wątpliwości więc napisałem, a to chyba nie jest nic złego.

I owszem napisałeś, nie szczędząc epitetów …

Sorry, jeżeli Cię uraziłem. Obok każdego posta znajduje się opcja “zgłoś ten post”. :wink:

To był tylko przykład, tutaj chodzi o zasady ogólne oceniania, które w chwili obecnej po prostu są fałszywe, a przynajmniej nieporównywalne.