OCCT 95 stopni co robić?

Do testów bardziej polecam AIDA64 lub Prime95 tam bardziej realnie obciąża prace kompa
albo po prostu po ludzku odpalić gre i pograć jakiś czas z włączonym logiem w MSI Afterburner

Akurat Prime to nie najlepszy przykład, bo takich temperatur jakie generował mi ten program, to ja w życiu nie widziałem.

Natomiast to co generuje OCCT czy Aida bez problemu można osiągnąć przy zwykłym kompilowaniu albo renderingu. Dlatego IMHO warto sprawdzić tymi narzędziami jak zachowuje się komp pod obciążeniem.

Bo to zależy jaki test dałeś jak włączyłeś w nim tryb torture to sie nie dziwie :smiley:

Ogólnie to nie są narzędzia dla zielonych i raczej bym takie rzeczy oferował juz co najmniej średnio zaawansowanym użytkownikom który mają dobrą koordynacje oko wzrok i umieją czytać podpisane guziki w programie(Ze zrozumieniem)
Może brzy kuriozalnie czy mega obraźliwie,niedorzecznie ale patrząc na ułomność pokolenia jakie się kreuje to będzie tylko coraz gorzej…

Ludzie są tak leniwi że na częste pytania by znaleźli odpowiedz w 4s w google jak by to samo pytanie napisali tam a nie tu na forum czekając aż ktoś leniwej świni podsunie wszystko pod nos…

Ale to tylko moja opinia …