Szanowny kolego pocolog. “Zasady zachowania na forum” obowiązują również i Ciebie.
-
" To do ciebie też @tphz"
“Zgodnie z zasadami ortograficznymi i językowym savoir-vivre’em wielką literą piszemy zaimki osobowe i dzierżawcze, odnoszące się do osób, do których się zwracamy w listach lub e-mailach. W takich tekstach używamy zatem form: Ty, Tobą, Tobie / Ci, Ciebie / Cię, Twój, Wy, Was, Wam, Wami, Wasz.”
W związku z powyższym, zwrócenie się do mnie w ten sposób, jest wyrazem braku szacunku, a co za tym idzie łamaniem “Zasad zachowania na forum”. -
“Odydź z tą reklamą”
A tu przykład łamania zasady “Warto pisać poprawnie i używać polskich znaków”
Ponieważ moje wypowiedzi, nie wypełniają definicji “reklama”, proponuję abyś zapoznał się z definicją tego słowa…
"Reklama (za sjp.pwn.pl)
- «działanie mające na celu zachęcenie potencjalnych klientów do zakupu konkretnych towarów lub do skorzystania z określonych usług»
- «plakat, napis, ogłoszenie, krótki film itp. służące temu celowi»"
… a potem, pod tym kątem, przejrzał cały wątek - od początku do końca, no i oczywiście, ze zrozumieniem. :o)
-
(Również w nawiązaniu do pkt3)
Zadałeś pytanie: “Orientujecie się czym się różnią xiaomi 2s od 3h?”
W odpowiedzi, otrzymałeś linki do konkretnych treści/informacji (opatrzone dodatkowo opisami/wskazówkami) , związanych konkretnie z Twoim pytaniem. -
Moim zdaniem, zakup oczyszczacza powietrza, należy dobrze przemyśleć, ponieważ źle dobrane urządzenie, nie da spodziewanego efektu, co w konsekwencji może negatywnie odbić się na zdrowiu, a może i na życiu… (np. przy astmie, alergiach, itd. itp.)
Aby dobrze wybrać, należy być świadomym tego, co dane urządzenie sobą reprezentuje. Jakie są mocne i słabe strony, itp.
Aby być świadomym, należy uzyskać informacje w potrzebnym zakresie, i dobrze byłoby je jeszcze zrozumieć. :o)
Oczywiście, należy jeszcze określić nasze potrzeby/oczekiwania, priorytety, jak i zasobność portfela.
Ja już jestem po wyborze i zakupie oczyszczacza. Sam rozważałem zakup oczyszczacza firmy X***. W poszukiwaniu potrzebnych informacji, trafiałem na różne strony w Internecie, i “niestety albo stety”, treści zawarte na ranking-***.pl pozwoliły mi na uporządkowane zebranej wiedzy. Pomocne okazały się też komentarze i odpowiedzi na tejże stronie.
W związku z tym, jeżeli ktoś zapyta o wybór oczyszczacza powietrza, to będę proponował, aby przestudiował na spokojnie i ze zrozumieniem właśnie tę stronę, ponieważ informacje z tegoż miejsca, pomogły mi, podjąć decyzję.
Zgodnie, więc z “Zasadami zachowania na forum”, należy moją opinię uszanować.
I tyle w temacie.