Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

@Master: jeśli dobrze zrozumiałem to po 2 miesiącach będzie mnie się program pytał o klucz aktywacyjny przy każdym uruchomieniu tak? I wystarczy że bedę to ignorował?

Jeśli coś poknociłem to mnie poprawcie :slight_smile:

nadal to samo…

Ktoś mi powie dlaczego Styler od razu po włączeniu od razu się wyłącza?

Jasny76 usuń Stylera, usuń pozostałe fodlery, wyczyśc rejestr i zaisntaluj ponownie.

Witam wszystkich. Mam pewien problem. Zrobiłem wszystko tak jak w instrukcjach, ściągnąłem explorer.exe, skasowałem dllcache.explorer.exe, podmieniłem na ten z howTo i wyskakuje komenda: C:\windows\explorer.exe nie jest prawidłową aplikacją Win32. Co można zrobić, by podmieniło. dodam, że wcześniej robiłem to też zgodnie z instr. z pierwszej strony tego howTo (nr. 15) i to samo. :frowning:

Wirek , proszę włożyć do CD-Romu płytę z Windowsem, następnie wcisnąć CTRL+ALT+DEL, wcisnąć przycisk “Nowe zadanie” wpisać cmd, wcisnąć ENTER a następnie w DOS-owym okienku wpisać komendę:

gdzie X to litera CD-Romu a Z to litera dysku systemowego. System będzie działał sprawnie, a ja postaram się niedługo napisać jak ten błąd wyeliminować.

Dzięki Arku. Wcześniej sam sobie system doprowadziłem do porządku, chodziło mi tylko o to dlaczego nie mogę podmienić tego pliku.

Jakim programem mogę podmienić ikony w systemie (czy jest coś innego niż Vista Icon Pack Ultimate v2.1)

Dzięki za odpowiedź

A ja mam takie pytanko:

Skąd można ściągnąć nowe gadżety do sidebara bo szukałem ale nic to nie dało.

Programem IconPhile (w Googlach 8) )

Przejrzyj cały temat :roll:

jak podmieniłem ten explorer.exe i zrestartowałem kompa to nie było ikon i paska start…

ale udało mi sie go odzyskać

juz myslałęm ze bede musiał reinstala wina zrobić

juz podmieniac nie bede ale czy jest program czy jakis wpis do rejestru który zmienia w stylu klasycznym menu start napis Windows XP Professional na np. Windows Vista Ultimate?

chodzi mi o tez pasek obok menu

Ja mam troszkę inny problem :lol: otóż przy każdym uruchamianiu systemu wyświetla mi ise pasek języka (na pewno wiecie co to jest :twisted: ) klikam PPM i wyłączam go, lecz po ponownym uruchomieniu znów się pojawia :frowning: jak go wyłączyć na stałe :?:

Arek napisał na pierwszej stronie tego How TO:

_ Pozostały tuning: _

_ Zmiana nazwy systemu Windows. _

_ Można zmienić nazwę systemu w taki sposób, aby po uruchomieniu Właściwości Systemu była wyświetlana informacja, że to Vista. _

_ 1. Start -> Uruchom -> regedit _

2. Wykonaj kopię zapasową rejestru, (Plik -> Eksportuj -> W sekcji zakres transportu zaznacz “Wszystko” -> Zapisz). W razie gdy coś pochrzanisz przywróć rejestr, klikając ten plik dwukrotnie i odpowiedz Tak.

_ 3. Przejdź do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion _

_ 4. Kliknij dwukrotnie klucz ProductName _

_ 5. Wpisz żądaną nazwę np. Windows Vista Ultimate _

_ Zmiana nazw Mój komputer itp. _

_ Jak wiadomo w Viście nie ma już Mojego Komputera, Moich Dokumentów, lecz Komputer, Dokumenty itd. Polecam zmianę ich nazw na te z Visty _

PPM na Pasek języka -> Zamknij pasek języka -> OK

??

Mam dziwny i chyba raczej niecodzienny problem z plikiem (dużo razy mówionym na tym forum) explorer.exe, a mianowicie to, że zżera za dużo pamięci wirtualnej. OTO SCREEN

newobrazbitowysw0.jpg

PROSZĘ O POMOC! !!

pisze jeszcze raz bo nie widzę mojego posta, a to bardzo dla mnie ważne.

A więc: Witam Wszystkich. Jestem nowicjuszem i mam pytanie. Robiłem kilka razy format dysku i za każdym razem musiałem od nowa instalować wszystkie programy. Kilka mam zainstalowanych na dysku E. Po formacie jednak nie dają się uruchomić, więc je wyrzucałem i instalowałem od nowa. co mam zrobić, może coś skopiować, żeby taka praca nie była konieczna? Z góry dziękuję.

Witam mam pytanie co do skórki dla WB5 - Vista 32px -czy da się zmienić obrazek w menu start? Standardowo w tym stylu jest kwiatuszek

Nie nie da się. Ten co robił ten skin nie pomyślał o tym żeby tam wstawić miejsce na zdjęcie i ściągnąć gimpa (lub inny program) który robi 2 warstwy z obrazu. Tylną (zdjęcie) i przednią przezroczystą (aby widać było zdjęcie). POZDRO :lol:

Witam,

posciogalem kilka rzeczy z tego HowTo ale nie instalowałem wszystkich bo nie chciałem… I mam jedno pytanko:

pościągałem dodatkowe gadgety i nie wiem gdzie je wkleic… Widziałem folder gadget ale tam są jakies dodatkowe foldery a ja poprostu mam jeden plik o nazwie xxxxxx.gadget . I co z nim zrobić? Mam sidebara wlasnie z tego tematu.

Pozdrawiam

Mam problemy:, troszkę źle zainstalowałem Vista tran. 6, więc ją odinstalowałem i zainstalowałem na nowo już według poradnika:

ps. =-Instalowałem tylko Vista tran. pack 6-=

• sidebar - ten z Vista transfor. 6 już nie uruchamia kalendarza, playera … tylko czytnik rss, a co gorsze nie mogę nic dodać z gadżetów

• Styler już po pierwszym uruchomieniu: The file for the toolbar doesn’t exist. Please reinstall Styler

• Firefox skacze, przeważnie po załadowaniu strony - z góry na dół itd, IE nie

• cały czas mam w pasku vista sidebar, nie da się tego pozbyć

• jak zrobić by po kliknięciu start - było miejsce na wpisywanie tekstu w celu szukania plików czy zainstalowanych programów

• Czy u Was też tak jest, że podczas uruchamiania systemu, to te logo vista z paskiem postępu jest tak złej jakości? tzn. nie pełny kolor tylko jak z starszych gier pod 32 czy 256 kolorów lub nawet gorzej …

• zmiana wyglądu na gorsze IE i brak przycisku do góry w “exploratorze”

• często zamiast wyświetlać z chmurką nazwę programu w trey-u tylko mignie z prędkością odrzutowca :wink:

Przypominam, Ten pack był odinstalowany i ponownie już tym razem zainstalowany według animowanego poradnika Arka F.

Z góry dziękuję za pomoc, i dziękuję za how to Arek F. i zapaleńcom chcącym go na dobre, lepsze modyfikować.