Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

Witam,

juz wiem jak wrzucac te gadgety ale niektóre nie działają:(:frowning: Ja chcem jakies CPU meter itd no i moze jakis ladny zegar… Ma ktos moze jakies fajne linki?

Nie używaj Sidebara z VTP6. Użyj tego z HowTo podpisanego “Windows Sidebar” :slight_smile:

Przeinstaluj Stylera z linka w HowTo.

Użyj WindowsBlinds i skórki do niego z HowTo- nie będzie “skakał” :slight_smile:

PPM -> Close Sidebar lub CTRL + ALT + DEL, zakładka “Procesy” zaznacz proces sidebar.exe i kliknij na przycisk Zakończ zadanie, a następnie Tak.

Niestety- tego nie da się zrobić :frowning:

Niestety tak, ale przy okazji uaktualniania HowTo znajdę jakiś ładniejszy :slight_smile:

Sprawdzę to, i dam odpowiedź w przyszłości :wink:

Niekompatybilność skina z polską wersją językową Windows. Użyj Window Blinds i skina z HowTo.

Niestety- bez innych programów nie naprawisz tych problemów :frowning:

Arku F.:

ale windows sidebar przynajmniej dla mnie nie jest aż taki wypasione jak ten vista.

Może spróbować wyczyścić rejestr, odkurzacz 10.x wystarczy?

Nie no sidebar da się wyłączyć, ale głupek czegoś jest na pasku, a ja chcę by był sidebar po prawej a nie oprócz tego na pasku

Możesz mnie skarcić Arku, ale musze spytać: mniej więcej kiedy wyjdzie uaktualnienie ???

:frowning: :frowning: Nie chce mi sie, choć już materiał mam 8) 8) Przyszły tydzień styka :lol: ?

niby to fajne ale na słabe kompy to raczej nie zadobry pomysł na taki np. jak mój

Hej. Mineło mi 60 dni a Arek.F jak napisał w początkowych stronach że gdy minie 60dni to styl będzie działał. A mi nie działa.

Co zrobić?

Złączono Posta : 08.03.2007 (Czw) 20:26

mam pytanie

gdzie wpisac numer seryjny?

eeej pisałeś Arku że styl bedzie działał !!

Pisał, ale od początku wiadome było, że działać nie będzie. Czyżby nasz Arek podkolorował rzeczywistość? :roll:

Moze spróbuj zainstalować program od nowa, ale przed tym przeczyść rejestr. Miejmy nadzieję, że zadziała.

A ty Arku następnym razem nie owijaj nikogo w bawełnę. No i popraw swoje HowTo.

Złączono Posta : 09.03.2007 (Pią) 9:05

Zresztą mnie także po 60 dniach styl się nie łądował, alenie chciało mi się już poruszać tego tematu. Zainstalowałem Vistę Transformation Pack. :wink:

Działa.

Pzdr

Oto ostatnio zrobiłem uaktualnienie do moich (polskich) stylów do stylera.

Podaje tu link do Styler’s Toolbars v2.1.rar

http://www.sendspace.com/file/r48dxi

Uaktualnienie zawiera:

1.Vista błękit

2.Vista brąz

3.Vista czarny

4.Vista czerwień

5.Vista normalny

6.Vista szary

7.Vista zielony

8.Vista żółty

9.Vista-Longhorn 5060

No cuż jest problem z dziewiątym skinem bo nie chciało mi się go spolszczać, wiec jest po angielsku :?

Czy jak zainsaluje to nic mi się nie stanie z PC?

Złączono Posta : 09.03.2007 (Pią) 16:26

Jakie paski jak mam to sprawdzić? :roll:

zainstaluj HDD status, włącz mój komputer i juz masz

Przyznam, że ciekawie to ogólnie wygląda, wiele możliwości, ale są problemy, no i mam uwagi:

problemy: Vista Icon jak i Vista transfomation 6, różnie się zachowują pod czas instalacji: Vista Icon: dopiero za drugim razem pytała mnie o IE i WMP10 - choć i tak nie wiem po co, bo nawet jak zapyta to i tak to nie zmienia żadnych ikonek etc. VT6 po drugiej instalacji też na nowym systemie nie zmieniła skinu ładowania systemu - dalej Windows XP. Tym razem mimo ponownej instalacji VT6 vista sidebar się uruchamia, i w końcu go nie ma w pasku windows.

Największy problem w tym, że po jakimś czasie użytkowania, ustawiania znikł mi pasek windows i do tej pory nie wiem jak to odmienić …ech

Uwagi co do How to:

• za niedługo być może przedstawię nową być może fajna rzecz, jaką można dołączyć - jeśli chodzi o pasek w start, wszystkie programy etc.

• Moim zdaniem, Arku F. mógłbyś bardziej opisać np. wybory w VT6, oraz np. nie pisać by zaznaczyć w VT6 a potem w kolejności instalacji instalować komponenty z vT6. usunąć te rzeczy, które są nie potrzebne np. styler, który i tak z VT6 chodzi durnowato - przypomnę wywala komunikat o reinstalacji, usunąć blearo bo to jest w themes styler-a. uaktualnić plikownie no i przede wszystkim dodać linki do stron www bo sami wiemy jak rapidshare chodzi, oraz wymienić na nowsze versje - vista sidebar już jest nowszy, a nawet nowa beta, windowblinds jest już 5.5 - dobreprogramy [na oficjalnej wczoraj jeszcze nie]

tak czy owak, dzięki za wszystko, proszę o ewentualną pomoc, oraz do usłyszenia

Nie- nie miałem takiego zamiaru. Poprostu nie wiedziałem że Window Blinds po 60 dniach nie działa… Ja mam wersję pełną i nie miałem okazji się przekonać… Przeczytałem gdzieś że działa… :roll: Bardzo przepraszam wszystkich.

Największy problem rozwiązany: w visual toolpit nie wolno dać na schowaj taskbar, gdyż wtedy zostaje ukryty pasek windows.

Jeszcze dwie rzeczy mnie gryzą:

• [prócz, dlaczego różnie wygląda system po instalacji wspomnianych packów, mimo tych samych ustawień i tego samego świeżego systemu (czyt. bez instalacji packów)] mianowicie, powrócił domyślny wygląd wyloguj/wyłącz: stan wstrzymania, uruchom p., wyłącz itd. - znikło fajne tło z VT6 - reszta gra

• styler po uruchomieniu, pisze, że jest gotowy - to jest wkurzające, a w tle na pulpicie [czego nie było, jak za 1-wszym razem instalowałem VT6] pisze, że zmienia wygląd czy jakoś tak :idea:

Uważam, że przydałby się do całego how jakiś programik co potrafi ukrywać z trey-a te wszystkie sofciki (sidebar, toolpit itd.)

_ Omg. _

Prawoklik na taskbar>właściwości>dostosuj>(jak chcesz mieć ukryte to wciskasz “zawsze ukryty”)

Złączono Posta : 10.03.2007 (Sob) 14:46

Arku proszę Cię o zaktualizowanie tego How To, jak i dodanie moich żeczy do niego. Chciałbym żebyś dodał jeszce ten panel sterowania:

http://www.sendspace.com/file/kws5dc

Ktoś mi odpowie czemu gadam jak ważniak??? :lol:

Dobra dobra do żeczy oto screen:

http://img247.imageshack.us/img247/5189 … niaoi7.png

MaXpl17 a on jest po polsku??

~MaSTeR~ no cuż nie :(, ale może jak posiedzę to zorbię po polsku :slight_smile:

Złączono Posta : 10.03.2007 (Sob) 15:44

Oto jest dużo fajniejszy skin do LClock’a.

http://www.sendspace.com/file/02zd5e

Jakiś ten błękitny styl ma dziwnie :o zielone kolory przycisków.

Może się czepiam ale zamiast “Szczegóły” jest “Szczególy”

pozdro :wink: