Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

bartbartbart stosuj polskie znaki w pisowni, popraw posty - użyj przycisku icon_edit.gif

crespo1 i pakeroso Wasze ostatnie posty KOSZ :roll:

mam pytania czy jak mam wgrane inne programy z how to… w innej kolejnosci to moge bezobawy wgrac Vista Transformation Pack??

Nie musisz wgrywać Vista - możesz te aplikacje prócz niej - a jak ci zależy na Vista Tranformation Pack - to najpierw go :wink:

a jak wgram jak mam juz inne nakładki to beda jakies problemy??

Złączono Posta : 06.05.2007 (Nie) 16:38

mam problem. wgrałem Win Xp Ultimate ale nic mi sie niezmieniło. prosze o pomkoc

Wyczyść system32/dllcache

Brak dostępu do płyty Windows XP, i plików na dysku do SP 1 lub 2.

Bo jeśli one istnieją nic prtogram nie zmieni, bo pliki są natychmiastowo przywracane do oryginału

Witam.

Poszukuję dobrej i ładnie wyglądającej czcionki segoeui (dobrze nazwę napisałem?). Ja mam jakąś badziewną. Dziwnie wyglądają litery, zlewają się, itp.

Tutaj link do screena.

Poszukuje takiej, która by wyglądała tak jak na waszych screenach, czyli prześlicznie. :wink:

Z góry dziękuję.

Fiestaszek

Prawoklik na pulpit > Właściwości > Wygląd > Efekty > Użyj następującej metody wygładzania krawędzi czcionek ekranowych > ClearType

witam

mam problem z WindowBlinds. Jak włączam komputer to WB się nie włącza. Muszę dopiero go włączyć ręcznie, wylogować się i zalogować. Dodałem go do autostartu to aplikacja się włącza i wyskakuje okienko ale theme się nie zmienia :?

mam pytanko: zaimstalowałem zestaw ikonek z pakietu Crystal są fajne ale nie widać świecenia monitorków sieci w trayu.

Czy można te ikonki jakoś wymienić?

Może by dodać to:

http://www.deviantart.com/deviation/504 … _scale%3A5

Tu macie skin Windows Vista z Windows Vista. Ale nie jestem pewien czy beda działać. Pewnie nie, ale warto spróbować :slight_smile:

Aero

Nie działa :confused:

alex11 nowy link wiele nie zdziała ^^

Skin do FF(FireFox) upodaniający go do IE

http://www.deviantart.com/deviation/51924769/

Arek F. proponuję FastAero do robienia glassa takiego jak w Vista.

UWAGA! Program nie działa w pełni dobrze z GG - nie można zamknąć listy kontaktów

Na niektórych komputerach może nie działać poprawnie

zainstalował już ktoś to aerofast??

jak tak to można prosić o screena jak ten program robi efekt aero

Tak. Ja instalowałem. Włączam… otwiera się notanik (z efektem aero), później ruszam myszką i totalna zwiecha. trzy razy sprawdzałem :evil:

Tak, ja zainstalowałem i oto screen:

beztytuu6fw7.jpg

A masz styl Vista?

Jak tak to:

Po uruchomieniu alt+crtl+del

I zamknij - glass powinien działać

Jeśli nie - nie dziwię się

Niestabilny program

Miałem Windows Aero :x

Teraz działa ale i tak jest nie stabilnie, czasem się wyłącza po za tym jak zamiast minimalizować to okna się wyłączają ! Chętnie zainstaluje jak będzie już stabilna wersja :slight_smile:

spoko ten areo ale zamula;(