Witam serdecznie. Oczywiście update na pewno się pojawi. Bardzo chętnie wykonałbym update już dziś, lecz narazie niestety nie mam za bardzo materiału i czasu. Brak materiału jest spowodowany tym, że narazie twórcy nie opublikowali nowszych wersji programów np. Vista Transformation Pack. Poza tym chciałbym poinformować że jestem w trakcie tworzenia swojego skinu Vista. Brak czasu spowodowany jest szkołą :roll: .
Siema eh… mam kolejny problem otóż dosłownie przed chwilą zmieniła mi sie czcionka systemowa dzięki VTP miałem czarną Tahoma (Bold) a teraz spowrotem mam zwykła systemową windowblinds nie pomaga, reinstalacja VTP tez nie … pomocy
PPM na pulpicie -> Właściwości -> Wygląd -> Zaawansowane. Poustawiaj sobie czcionki jak Ci tylko pasuje
No właśnie sie nie da zacina sie rundll32 i nic nie da sie zrobić (zacina sie jak daje zastosuj) a zeby było śmieszniej tam czcionki są poustawiane tak jak powinny byc czyli Tahoma widać coś z “Zewnątrz” na to wpływa
WindowBlinds na to wpływa.
W ustawieniach programu trzeba zaznaczyć, żeby nie modyfikował czcionek i ustawić właściwą (np. Tahoma).
No troche pomogło to znaczy mam teraz czcionke segoe UI (czy jakos tak) która jest domyślna w tym stylu ale dalej przez ppm -> właściwości … nie moge zmieniać czcionek bo zacina sie rundll32 więc nie moge zmienić na Tahome
A czy czasami program Styler nie jest w autostarcie?? On czasem powoduje takie problemy.
Zrób tak
-
- Ustaw w WindowBlinds czcionkę (odznacz również możliwość ustawienia czcionki z Twojego stylu) i zapisz zmiany.
Bunio prawie sie udało tylko gdzie sie wyłancza możliwość zmiany czcionki przez styl bo nie umiem znaleźć
edit. ok nie trzeba niepotrzebnie namieszałem wystarczyło sciągnąć z neta czcionke tahoma bold, a ja próbowałem pogrubiac zwykłą tahoma ale teraz wszystko działa wielkie THX
edit 2. no niestety jak teraz widze czcionka jednak nie jest wszędzie zmieniona ale w większości miejsc jest no szkoda bo wcześniej było 100% a teraz no powiedzmy 80%
Jak zrobić tą konsolę odzyskiwania systemu? Przy jej robieniu wyskakuje mi błąd. Gdy chcę zintegorwać WinXp z SP 2. Nie mogę zrobić jekiejś nowej kompilacji! Więc jest jakiś inny sposób na trą konsolę?
:-x
Zaraz wyciągnę magiczną kulę i sprawdzę co to za błąd. :mrgreen: A tak na serio to podaj treść błędu.
Żeby uruchomić konsolę trzeba mieć płytke z Windą taką, jak na komputerze.
Ekhm :o ?? :!:
Zbootuj płytę z Windowsem, wciśnij R :mrgreen:
Jak mam odinstalować tą konsolę odzyskiwania z ekranu bootowania, żeby mi się nie pojawiała przy starcie systemu ??
A jak wyrzucić ikonki? I jak zmienić logon?
Start -> Uruchom -> C:\boot.ini
Uruchomi się notatnik, w którym zaznacz linjkę tyczącą się konsoli odzyskiwania, usuń ją. Postępuj ostrożnie!! Jeżeli zrobisz coś źle może skończyć się to niemożnością uruchomienia systemu!!
Złączono Posta : 14.10.2006 (Sob) 17:35
Dodaj/usuń programy
Pozycja “Vista Icon Pack v2.1” :mrgreen:
Na jaki logon chcesz zmienić??
Zrobiłem tak, ale ikony naal są takie jak w Viście.
NA ten podstawowy z XP.
Ustaw duże ikony na pulpicie
Prawoklik na pulpit > Właściwości > Wygląd > Efekty > Użyj dużych ikon
Po tej operacji ustaw z powrotem na małe i ikony powinny powrócić do stanu przed instalacją paczki.
Czym instalowałeś ten logon ?
No ten z Vista Tranformation Pack 5.5.
No i jeszcze jedno VTP 5.5 nie che isę usunąć.
A ikonki isę zmieniły. Dzięki Bunio.
W takim razie logonscreen powinien być w aplecie Dodaj lub usuń programy w panelu sterowania.
Innego rozwiązania nie znam, nie instalowałem VTP.
Jest też takie “niecodzienne” rozwiązanie problemu z logonem. Jest to zainstalowanie aplikacji StyleXP a następnie odinstalowanie jej. Dziwne ale pomaga Jeżeli chodzi o odinstalowanie VTP, spróbuj zrobić to w Trybie Awaryjnym.
Witam!
Mój XP już od jakiegoś czasu wygląda ładnie. Nie instalowałem jakiejś konkretnej paczki tylko upiększałem “na piechote” zmieniając to to, to tamto.
Brakuje mi jeszcze efektu zamykania okna. Tak jak w Viscie najpierw się troche zmniejsza i rozpryskuje. Czy ktoś wie czym to moge zrobić, nie instalując prze tym całej dużej paczki a tylko coś co zmieni ten 1 efekt?
Z góry dzięki za rady.
pozdrawiam.