Odświeżone HowTo- transformacja z XP na Vista. Moja wizja

aleball , może spróbuj tego.

Dzieki, popatrze co on potrafi.

Choc tak na 1 rzut oka, to ładuje mi sie do pamieci (mam 1gb wiec przezyje) no i fajnie byloby gdyby pomyslali o zatwierdzaniu zmian w poszczegolnych zakladkach a nie jednym przyciskiem calosc. Zmieniam 1 opcje i musze zatwierdzic zmiane kupy innych rzeczy przy okazji.

Moja mała sugestia. U kumpla zrobiłęm to HowTo na kompie

Pentium III 800MHz

192Mb RAMU

Riva Vanta 16Mb

I komp wcale nie zwolnił chodzi tak samo tylko że zużycie pamieci wzrosło o jakieś 7 MB i to wszystko. Pozatym komp chodzi tak samo jak na klasycznym wyglądzie z powyłączanymi wszystkimi bajerami. Fakt teraz też nie jest zaznaczone wszystko we właściwościach wyglądu, no ale to szczegół. Wygląd jest identyczny jak na screenach bez efektu AeroGlass. U Siebie teg nie robiłęm poniewaqż bajery graficzne mnie nie kręcą, ale efekt jest naprawdę dobry, robiłęm to już u kilku qmpli i żaden nie narzeka…

Więc proponuję zmienić pozycję dotyczącą wymagań sprzętowych.

Jeśli robi się wszystko tak jak napisałeś to nie ma prawa się nic zepsuć.

Też trochę nagięte. U qmpla to robiłem jna zasyfionym systemie i wszystko poszło idealnie.

Dlaczego? U wszystkich robiłem to na “przechodzonych” systemach i nie było problemu.

OK kończę smęcić :smiley:

Po raz kolejny została wydana nowsza wersja Właściwości systemu. Jak widać rneo23 nie śpi :wink: W nowej wersji między innymi zintegrowano witrynę Windows Update w okno właściwości. Jest to bardzo przydatna funkcja. Gorąco zachęcam do aktualizacji. Link w HowTo.

Po drugie w ten weekend opublikowane zostanie odświeżone HowTo. Między innymi wprowadzony zostanie program wyświetlający fake z wersją Windows, nowy skin, i wiele więcej. Jeżeli komuś zależy na szczegółach… to niech lepiej poczeka do update, który zostanie opublikowany najprawdopodobniej późnym wieczorem w sobotę ewentualnie jeżeli nie zdążę, w niedzielę. Pozdrawiam. :lol:

Siema no zobaczyłem dzisiaj ta aktualke how to ale mam jedno pytanie pisze ze jest nowy styl do blinds’a a on jest taki sam jak był przynajmniej ja nie widze żadnej róznicy :confused: ocb ?

jest to ten sam styl ale nowsza wersja.a wygląd ma taki sam…

Mam problem ze zrobieniem ikonek. otóż już w trybie awaryjnym po naciśnięciu start icon patching w “czarnym okienku” pokazuje się “Aby kontynuować naciśnij dowolny klawisz” No i jak naciskam to nic się nie dzieje czekałem dość długo ale nic się nie stało. Proszę o pomoc

To dziwne. :o Wcisnąłeś jeden klawisz?? Próbowałeś inne klawisze??

Najpierw spróbowałem ENTEREM potem spacją a potem wszystkim po kolei ale nic się nie działo

Widze żę jest problem z sidebarem polecam ten Artykuł:

http://osbeta-forum.ovh.org/viewtopic.php?t=395

Są w nim linki do różnych sidebarów jak i bardzo ciekawy opis

Spróbuj w Trybie normalnym przeinstalować packa. :slight_smile:

Tak to jest jeśli instaluje się tyle programów…czasem sie zdarzy żę jakiś klucz w rejestrze usunie program do czyszczenia lub coś w tym rodzaju.

Osobiście znam pare osób które próbują zrobić (w tym ja) packa takiego jak VTP, nie jest to łatwe ale wykonalne mieliśmy nawet kiedyś alphe ale ale teraz mamy nową koncepcję którą rozwijamy pod nazwą “Dodatek Ultimate do Windows XP” dużo roboty i jest nas 3 więc nie jest łatwo bo wszyscy przecież mają także prywatne życie…ale się zobaczy

A co do przeróbek takich programowych to znam pare takich możecie zobaczyć takze to (mozę powstanie jakaś mutacja):

Startup:

startuphf6.th.jpg

Login:

loginer4.th.jpg

Menu Start:

menustartsr9.th.jpg

Okno:

oknopa8.th.jpg

Właściwości systemowe:

w322a347ciwo347cisystemuic4.th.jpg

Mail:

windowsmailva4.th.jpg

Sidebar:

sidebarva8.th.jpg

Ikony w Tray`u:

ikonywtrayuxy7.th.jpg

Źródło: http://osbeta-forum.ovh.org/viewtopic.php?t=468start=0

Znalazłem program do tego :

video_fliptiling.gif

Oto link do pobrania:

http://www.otakusoftware.com/script/download.php?product=topdesktrial

Znalazłem również ekran logowania do logonstudio bardzo podobny do tego “ładniejszego” opisanego w HOW TO :

http://greatsphynx.wincustomize.com/ViewSkin.aspx?SkinID=5976LibID=26

Adamoo mail: adamidzi@poczta.fm jak jest podane w pliku nie jest wcale autorem sidebar, pochodzi on z Visty

A biblioteki emulcyjne tworzyliśmy my… akurat nie do tej wersji ale towrzyliśmy a ty też napisałęś zę są twoje.

Co do tych bibliotek stworzyli je :

Adamoo tylko spakował rarem czyjeś biblioteki razem “Windows Sidebar” z visty 5342 napisał na kilku portalach zagranicznych że stworzył Windows Sidebar tu wam dał jedną z wersji i napisał w paczce instalacjnej zę kontakt na jego maila a linka dał na jeojeo gdzie pisze zę on jest niby autorem co jest nieprawdą ehhhhhhh

Siemka! Kiedy nastapi aktualizacja tego tematu? Macie juz moze jakies nowe skiny czy całą paczke? Bo chcialbym sprobowac tego ale widze ze temat dawno nie byl odswiezany…

Istnieje moze jakas wersja HOW TO w jednym pliku (skin)? Chodzi mi o to czy da sie to zrobic bez instalacji tych kilkunastu programow…

Dzieki wielkie :slight_smile:

Kiedy znajdę coś wartego pokazania.

Hmm… Temat opublikowany 02.09, ostatnia aktualizacja 29.10 czyli całkiem niedawno. Oczywiście chętnie bym opublikował coś nowego, ale jak narazie niestety nic nie znalazłem :frowning:

Niestety, każdy program jest unikalny, ma inną funkcjonalność, i nie istnieje jeden, który zastąpił by wszystkie.

EDIT: Powstała nowa wersja Właściwości systemu by rneo23, zachęcam do pobrania (link w HowTo).

A ja mam maly problem… jak zainstaluje LClock to nie mam tego zegaru z boku monitora a program chodzi.Pomoze ktos ustawic LClock tak aby byl ten zegar??

Hmm czy pobrałeś LClock z linka z HowTo czy z innego źródła? Starsze wersje mają problemy z działaniem?

ej chłopaki do czego służy ta funkcja w Vista Transformation Pack??

vtpcf9.jpg

Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, ale nie zauważyłem, że nowy post się pojawił :mrgreen: Ta opcja pozwala na wprowadzenie plików VTP do instalacji Windows. Wygląda to tak: kopiujemy płytkę CD z systemem na dysk i używamy tej opcji. Osobiście jej nie polecam, ponieważ jeżeli zainstalujemy system z takiej instalacji, ciężko jest powrócić do normalnego wyglądu Windows.

Proszę się przygotować, niedługo skołuję update HowTo :smiley:

I jeszcze jedna prośba. Proszę, że jeżeli ktoś zauważy że jakiś link nie działa zgłosić to do mnie w tym temacie lub lepiej na PW. Dziękuję :slight_smile: