Oficjalny kanał DP na IRC

O duza ilosc troli bym sie nie martwil - z wlasnego doswiadczenia wiem ze takie szkodniki na ircu dlugo sie nie utrzymuja. Oficajlny kanal jestem jak najbardziej za tym pomyslem.

Jak nie będzie trolli to i nie będzie tam nikogo, czyli koło się zamyka.

fiesta , czyli w.g. ciebie przypuszczając ze jakby takie coś powstało, to jest to dla… i wyłącznie trolli :shock:

W tym konkretnym wypadku praktycznie niestety tak.

Masz SB widzisz co się dzieje, był mini czat pies z kulawą noga tam nie zaglądał.

Więc po kiego grzyba IRC ??

Po to:

Z perspektywy Basha nie myslalem o kanale irc, ale fakt bardzo bylby wskazany i wtedy dostarczalby duzo ciekawych cytatow :smiley:

No jest cały czas kanał - co prawda nie oficjalny ale jest. Co z tego jak pies z kulawa noga tam nie zagląda…

Jeśli przesiadywali by tam ludzie to na 90% redakcja otworzyła by oficjalny taki kanał bo i widzieli by realną potrzebę - a tak aby było to po co?

Więc po co Wam kanał IRC skoro i tak nie będzie tam nikogo?

Dlaczego nikt tam nie zagląda? Dlatego, że praktycznie nikt nie wie, że on istnieje (pomijając to, że jest nielegalny).

Ja bym na niego wchodził, gdyby tylko połączenie się z jakimkolwiek serwerem IRC na moim łączu nie graniczyło z cudem (podobnie zresztą jest z FTP).

Pierwszy raz słyszę o nielegalnym kanale IRCA, a jak już to powiedz dlaczego on jest nielegalny ??

Po drugie nawet jak by wiedzieli to większą ruchliwość widzę w pierwszych dniach , no może tygodniach, a potem umrze śmiercią naturalną.

I to ma być argument za powstaniem kanału :? :? :?

administratorzy wiele razy piszą ze liczą się ze zdaniem userow . wiec może ankieta ??

fiesta , poczytaj sobie poprzednie tematy nt. kanału IRC vortalu/forum, można tam znaleźć informację, że taki kanał już powstał w sieci QuakeNet, ale musiał zostać skasowany, bo został założony bez zgody administracji.

Dotychczasowe tematy nt. kanału IRC:

viewtopic.php?f=5&t=12426

viewtopic.php?f=5&t=14692

viewtopic.php?f=5&t=14789

viewtopic.php?f=4&t=73456

viewtopic.php?f=4&t=301274

Zacytuję teraz Twoją wypowiedź:

Może nie zostało stwierdzone, że jest to nielegalne, ale niezgodne z zasadami podstawowej kultury. Nielegalne też prawdopodobnie jest (osoby komentujące tą decyzję po zamknięciu, w nowym temacie, powoływały się na Kodeks cywilny).

Podam jeszcze jeden powód, dla którego kanał IRC mógłby powstać. Obecnie na shoutboksie jest pełno błędów. Może teraz jest ich mniej, niż było po aktualizacji forum do phpBB3, ale mimo wszystko nadal dość często - przynajmniej raz dziennie mogę zobaczyć “Błąd XML”, rzadziej “JavaScript error” czy “Nie ma nowych wiadomości”.

Choć rozwiązaniem tego problemu mogłoby również być przywrócenie SB-ka w starej formie, tzn. odświeżanego po wciśnięciu “Wyślij”.

Odśweżenie posta:) Czy jest jakiś # na którym można spotkać użytkowników DP?

Kanał jest.

#dobreprogramy - Freenode

Zwykle nie można na nim spotkać użytkowników DP. A jedynie serwis sieciowy czyli pseudobota ChanServ.

o i nawet są na nim 2 osoby:)

aż 8 jest :slight_smile:

image_id: 3498

Jak widać, stał się popularny.

I ja wbijam.

działa nadal kanał czy raczej upadło to założenie?

Kanał działa, jakiś czas temu było tam nawet kilku użytkowników. Ostatnio jednak nie widuje tam nikogo poza serwisem sieciowym.

Niestety, ze względów na problem z kontaktem z właścicielem kanału całość została przeniesiona na kanał #dobreprogramy.pl

Czyli wygląda na to, że ktoś się tym zajął. A już myślałem, że znów kanał stracił po prostu jakiekolwiek zainteresowanie.

Dziwne bo jak sę wbijam na kanal z polskich serwerów irc to jestem na nim sam